KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Σε σχολεία των Αγίων Αναργύρων για το πρώτο κουδούνι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

11/09/2018 16:11
2 '
ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας, αγιασμός
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και του δημάρχου Νίκου Σαράντη έγινε σήμερα η τελετή του Αγιασμού στο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων και στο 5ο  νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Μιλώντας προς τους μαθητές του ΕΠΑΛ ο υπουργός τόνισε ότι ο βασικός λόγος της παρουσίας του είναι, “για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε στα ΕΠΑΛ, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο” ενώ παρότρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες, «να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει η κοινωνία να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι και φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια.

Μιλώντας κατά την τελετή του αγιασμού στο 5ο νηπιαγωγείο, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες αναβάθμισης της προσχολικής εκπαίδευσης που υλοποιούνται από φέτος ενώ εξήρε στην στήριξη του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού στις μεταρρυθμίσεις αναβάθμισης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και το έργο του δήμου για την ποιοτική βελτίωση των κτιριακών υποδομών της εκπαίδευσης.

Ο Νίκος Σαράντης καλωσόρισε τον υπουργό Παιδείας στο δήμο και υπογράμμισε ότι συμμερίζονται κοινούς στόχους για την πραγματική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την διαμόρφωση των αυριανών πολιτών με ικανότητες, πολλαπλές δεξιότητες, ουσιαστική και πολύπλευρη μόρφωση, αξίες και ηθική υπόσταση. Εξέφρασε ακόμα τη βεβαιότητα ότι ο δήμος θα έχει πάντα τη στήριξη του υπουργείου για την ταχεία αντιμετώπιση όποιων αναγκών προκύπτουν.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες του ΕΠΑΛ τόνισε: «Η εκπαίδευση προσφέρει στον άνθρωπο όχι μόνον την ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά και την διαμόρφωση ενός πληρέστερου και αρτιότερου χαρακτήρα. Γι αυτό το λόγο το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι πρωταρχικό και αναφαίρετο. Έχει κατακτηθεί μέσα στους αιώνες, με αγώνες. Και σας καλώ να δείτε την εκπαίδευση με αυτή τη ματιά, όχι ως υποχρέωση αλλά ως μια ευκαιρία και ένα δικαίωμα σας το οποίο θα αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο».

Επιπλέον, κατά τον αγιασμό του 5ου νηπιαγωγείου κάλεσε τα πρωτάκια «να δείτε το σχολείο σαν ένα δημιουργικό, όμορφο, νέο παιχνίδι μαζί με τους καινούργιους φίλους που θα κάνετε εδώ. Έναν χώρο αφιερωμένο σε σας, όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το παιχνίδι, τη μουσική και το τραγούδι, για να κάνετε καινούργιους φίλους και να ανοίξετε τους ορίζοντες σας».

 

ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας, αγιασμός 5ο νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας, αγιασμός ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, Κώστας Γαβρόγλου, υπουργός Παιδείας, αγιασμός

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: