KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Γιατί άλλαξε η επωνυμία του ΔΑΣ Άνω Λιοσίων και επιλέχθηκε το όνομα ΕΥΝΙΚΟΣ

30/08/2012 10:02
5 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

basketballΕπιβεβλημένη χαρακτηρίζει την αλλαγή επωνυμίας του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου Άνω Λιοσίων, γνωστού σε πολλούς ως Δ.Α.Σ.Α.Λ ή Δ.Α.Σ Άνω Λιοσίων, το νέο ΔΣ του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου και εξηγεί, μέσα σε λίγες αράδες, τους λόγους καθώς και το γιατί και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το καινούριο όνομα ΕΥΝΙΚΟΣ…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η ανακοίνωση του Δ.Σ του συλλόγου έχει ως εξής:


ΕΥ ΖΗΝ – ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ – ΕΥ ΝΙΚΑΝ

Γιατί άλλαξε η επωνυμία του συλλόγου και γιατί επιλέχτηκε το όνομα Εύνικος

Η αλλαγή της επωνυμίας του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου Άνω Λιοσίων, γνωστού σε πολλούς ως Δ.Α.Σ.Α.Λ ή Δ.Α.Σ Άνω Λιοσίων, ήταν επιβεβλημένη.

Ένας μεγάλος κύκλος είχε πλέον ολοκληρωθεί …

… Το 1993 ιδρύεται ο Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων και απορροφά με τη διαδικασία της συγχώνευσης όλους τους καλαθοσφαιριστές του Α.Π.Ο. Ακράτητος. Αμέσως μετά, πραγματοποιείται μια ολοκληρωμένη και πλήρης συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και έτσι ξεκινά μια μεγάλη σειρά επιτυχιών, κυρίως έως το 2005, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εκδηλώσεων, σε σχέση πάντα με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Το αποκορύφωμα όλων αυτών, η διαδοχική άνοδος σε όλες τις κατηγορίες, έως την Α2 Εθνική για το αντρικό τμήμα και έως την Α1 Εθνική για το γυναικείο με κατακτήσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων και κυπέλλων, αλλά και συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Final Four . Επιπλέον, μία σειρά από πανελλήνια πρωταθλήματα κατακτήθηκαν από τα τμήματα νεανίδων και κορασίδων του συλλόγου, καθώς και από τη σχολική ομάδα του 2 ου Λυκείου Άνω Λιοσίων με παράλληλες συμμετοχές σε παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα. Η διοργάνωση ετησίων τουρνούα δημοτικών σχολείων με συμμετοχή όλων των δημοτικών, εκδηλώσεων 3 εναντίον 3, πολυήμερων ημερίδων, ετησίων Camp και η δημιουργία, παράλληλα, ακαδημίας αγοριών και κοριτσιών με περισσότερα από 600 παιδιά και νέους που φιλοξενούνταν στα τρία σύγχρονα κλειστά γυμναστήρια του δήμου ήταν απλά το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας.

Την ίδια περίπου περίοδο, ο σύλλογος προχωρά στη φιλοξενία και την αγωνιστική ανάπτυξη επιπλέων αθλημάτων, εκ των οποίων ορισμένα πραγματοποίησαν (και κάποια από αυτά συνεχίζουν να πραγματοποιούν) μεγάλες επιτυχίες. Ο λόγος για τα αθλήματα της πάλης, του Τάε Κβο Ντο, του ποδοσφαίρου, της κολύμβησης, της πετοσφαίρισης, της αντισφαίρισης, του στίβο, της ρυθμικής και της ενόργανης γυμναστικής. Θεωρούμε τέλος, περιττό να αναφερθούμε στα πολλαπλά οφέλη που αποκόμισαν αθλητές και δήμος εξαιτίας των παραπάνω δραστηριοτήτων.

Η επομένη όμως των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα φέρει την αποδόμηση του συλλόγου με ταυτόχρονη, φυσικά, αποδόμηση και της ολοκληρωμένης, μέχρι εκείνη τη στιγμή, συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση (για ορισμένους αποδομήθηκαν οι πρωτοβουλίες της, για άλλους οι δυνατότητες της, για κάποιους άλλους και τα δυο). Αποτέλεσμα όλων αυτών, να έχουμε σήμερα:

• Σταδιακή υποτίμηση, και τελικά, κατάργηση των τμημάτων αντισφαίρισης, ενόργανης, στίβου, αλλά και εκδηλώσεων όπως το τουρνουά μπάσκετ δημοτικών σχολείων και 3 εναντίον 3, καθώς και ημερίδων με θέμα το μπάσκετ.

• Σταδιακή μεταφορά έμψυχου δυναμικού από τα αθλήματα του Τάε Κβο Ντο, ρυθμικής, κολύμβησης, πάλης, ποδοσφαίρου, ακόμα και μπάσκετ, σε άλλα σωματεία του δήμου.

• Το Δ.Α.Σ.Α.Λ να δραστηριοποιείται σχεδόν αποκλειστικά με τη γυναικεία καλαθοσφαίριση, εκεί όπου την τελευταία χρονιά δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπιστούν, τόσο τα συσσωρευμένα χρέη άνω των 100.000 ευρώ, όσο και η καταστροφική μείωση σε συμμετοχές αθλητριών στις ακαδημίες του.

Όλα πλέον καταμαρτυρούν πως, μαζί με τις γνωστές συνέπειες της οικονομικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τις αλλαγές, λόγω του νόμου Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, ένας κύκλος έχει πλέον ολοκληρωθεί. Για να μπορέσουμε λοιπόν να στηρίξουμε την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης στην περιοχή μας, ένας άλλος κύκλος πρέπει να ξαναγεννηθεί…

… Η νέα επωνυμία του συλλόγου «Εύνικος» * Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος θα δώσει την ευκαιρία και την κατάλληλη επικοινωνιακή βάση στα εξής:

• Στη συνένωση και των τριών ομάδων μπάσκετ του Δήμου Φυλής, αλλά και όσων αγαπούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στον νέο δήμο (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή) και την ευρύτερη περιοχή.

• Να γίνει το σύμβολο για τον ένα και μοναδικό αγωνιστικό φορέα ανάπτυξης της καλαθοσφαίρισης στο δήμο ο οποίος, μαζί με τις επιτυχίες του παρελθόντος, θα δημιουργήσει ξανά τις κατάλληλες συνθήκες για μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς και νέες επιτυχίες.

• Να αποσαφηνίσει σε όλους πως δεν υπάρχει καμία νομική ταύτιση ή σχέση μεταξύ Δήμου (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) και αθλητικού συλλόγου (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερες ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

• Να επιδιώξει μια νέα αθλητική συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής η «Πάρνηθα», σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και καταστάσεις.

• Να προσφέρει μια μεγάλη δυνατότητα προβολής της πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

• Να προσφέρει μια ξεχωριστή και μοναδική αθλητική προβολή του ίδιου του συλλόγου σε πανελλήνιο επίπεδο, μιας και καταφέρνει μετά τα γνωστά «Ευ Ζην» και «Ευ Αγωνίζεσθαι» να προσθέσει για πρώτη φορά και το «Ευ Νικαν».

*Το όνομα του «Εύνικου» μαρτυρείται σε κείμενο επιγραφής επιτύμβιου μαρμάρινου κιονίσκου ρωμαϊκών χρόνων «ΖΩΣΙΜΗ ΕΥΝΙΚΟΥ ΕΞ ΕΥΠΥΡΙΔΩΝ», δηλαδή, Ζώσιμη η κόρη του Ευνίκου από τις Ευπυρίδες. Πρόκειται για τον Εύνικο από τον αρχαίο δήμο των Ευπυρίδων που τοποθετείται από τους αρχαιολόγους και τους μελετητές της τοπογραφίας στην ευρύτερη περιοχή του νέου σημερινού Δήμου Φυλής.

Το Δ.Σ.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: