11.4 C
Athens
31 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Αυτοψία του δημάρχου Αχαρνών για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο 10ο δημοτικό

Αυτοψία του δημάρχου Αχαρνών για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στο 10ο δημοτικό

- Advertisement -

Επιτόπια αυτοψία για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί πλησίον του 10ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών διενήργησε ο δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός .

Ο κ. Κασσαβός, ικανοποιώντας το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και συμμεριζόμενος το κατεπείγον του θέματος εισηγήθηκε εκτάκτως και έλαβε έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αχαρνών, την ανάθεση του θέματος σε δικηγόρο, προκειμένου να προβεί σε κάθε νόμιμη ένδικη πράξη, μεταξύ των οποίων αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων, και Αγωγή για τη συγκεκριμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας (Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 446/20-9-2108).

- Advertisement -
- Advertisement -

Το κλιμάκιο του Δήμου Αχαρνών, υπό τον Δήμαρχο, συζήτησαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και επισκέφθηκαν το σημείο όπου έχει εγκατασταθεί η κεραία κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να έχουν “εικόνα” για την εγκατάσταση της εν λόγω κεραίας.

Η αυτοψία του κλιμακίου του Δήμου Αχαρνών πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συγκεκριμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας αντίκειται στις περιπτώσεις των παραγράφων 10 και 18 του άρθρου 30 του Νόμου 4070/2012 που αφορά τις “Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημοσίων Έργων”, νόμος ο οποίος οποίο διέπει τους όρους εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Πέραν της εξάντλησης των περιθωρίων που δίνει η νομοθεσία για την εγκατάσταση και λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ειδικότερα για κεραίες που βρίσκονται κοντά στην περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων, ο κ. Κασσαβός τόνισε ότι θα διερευνηθούν και στοιχεία που σχετίζονται με την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας και την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων για τον διαρκή και αξιόπιστο έλεγχο της τήρησης των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Στον Δήμο Αχαρνών, από το 2016 και στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσω του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων, έχουν τοποθετηθεί 4 σταθμοί μέτρησης των τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από σταθμούς κεραιών όλων των ειδών.

Σημειώνεται ότι, οι κάτοικοι του Δήμου Αχαρνών μπορούν να ενημερώνονται για τις μετρήσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους συγκεκριμένους σταθμούς μέτρησης, από την ιστοσελίδα του “Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών πεδίων” www.paratiritirioemf.eeae.gr ή από την ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών (www.acharnes.gr) κάνοντας κλικ στη σχετική εικόνα (banner).

Στην αυτοψία παρευρέθηκαν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Κώστας Καρυδάκης και ο Διευθυντής με τους προϊσταμένους της Πολεοδομίας Αχαρνών.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -