KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημάρχων ζήτησε ο Δημήτρης Μπουραίμης

15/11/2012 07:39
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

bouraimis pedaΟριστική ταφόπλακα για την τοπική αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, μιλώντας στην συνεδρίαση της ΠΕΔΑ και ζήτησε δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ανέφερε δε, ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω αυτές τις αποφάσεις, οι δήμαρχοι θα πρέπει – θεωρητικά και συμβολικά – να παραδώσουν τα κλειδιά των δήμων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Μπουραίμης έκανε λόγο για μνημονιακό πείραμα, επιτέθηκε κατά του Καλλικράτη, «καθώς έδωσε τη δυνατότητα να ψηφίζονται τέτοιοι νόμοι και να έχουν ως συνέπειες τεράστια οικονομικά προβλήματα», χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του μνημονίου ευθέως παράνομες και αντίθετες με το Σύνταγμα και τόνισε ότι η κεντρική κυβέρνηση κινείται έξω απο κάθε πολιτική συμφωνία και κάθε ηθική.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι δήμοι πρέπει να αναλάβουν συγκεκριμένες και άμεσες αγωνιστικές και νομικές πρωτοβουλίες, να πουν «όχι» σε νέες περικοπές και απολύσεις στους εργαζόμενους, να αρνηθούν να δώσουν στοιχεία για τους εργαζόμενους, «αν θέλουμε να μιλάμε για αυτοτέλεια και αυτονομία» και να μην μείνουν απλοί παρατηρητές, καθώς «αποτελούν το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, το κοινωνικό πρόσωπο του κράτους, το οποίο αν καταλυθεί, κατέρρευσε και η κοινωνία».

 

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του δημάρχου Φυλής:


MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: