16.7 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Ανέκδοτο μακράς διαρκείας τα δημοτικά συμβούλια Φυλής. Πλήρης ο υποβιβασμός στο πιο...

Ανέκδοτο μακράς διαρκείας τα δημοτικά συμβούλια Φυλής. Πλήρης ο υποβιβασμός στο πιο σημαντικό όργανο από τη διοίκηση Παππού

- Advertisement -

Το δημοτικό συμβούλιο ενός δήμου θεωρείται το ύψιστο όργανο διαφάνειας, λογοδοσίας και δημοκρατικότητας και ο σημαντικότερος θεσμός για την εύρυθμη λειτουργία του.  Στο δήμο Φυλής ωστόσο μοιάζει να έχει υποβιβαστεί σε “μαγαζάκι” της διοίκησης και οι συνεδριάσεις του έχουν καταντήσει πλέον ανέκδοτο μακράς διαρκείας.

Η πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη αδυνατεί πλέον να κρατήσει τα προσχήματα που επιβάλλει η θέση της και γράφει ανοιχτά στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τις διαμαρτυρίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Διαμαρτυρίες τόσο για την ώρα των συνεδριάσεων, όσο και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

- Advertisement -
- Advertisement -

Πουθενά και σε κανένα δήμο, οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν γίνονται μεσημεριανές ώρες, γιατί είναι ώρες εργάσιμες και οι δημοτικοί σύμβουλοι εργαζόμενοι. Δεκάδες είναι οι φορές που οι σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι δε μπορούν να παρευρεθούν και αναρωτιούνται αν αρέσει στη διοίκηση του δήμου η εικόνα με τα άδεια έδρανα και τα άδεια καθίσματα. Είναι απορίας άξιον γιατί αναρωτιούνται. Προφανώς και τους αρέσει. ‘Η καλύτερα τους βολεύει.

Όμως, η πρόεδρος δε δίνει δεκάρα. Τουναντίον τόσο η ίδια, όσο και ο δήμαρχος λένε “μια χαρά είναι η ώρα”

Το τελευταίο διάστημα δε, σημειώνονται πολλές απουσίες και από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και είναι χαρακτηριστικό ότι με το ζόρι σε κάθε συνεδρίαση υπάρχει απαρτία. Δε μιλάμε πόσοι μένουν περίπου στη μέση της συνεδρίασης. Οι ομάδες στα γήπεδα 3Χ3 είναι μεγαλύτερες.

Όμως, η πρόεδρος δε δίνει δεκάρα . Τουναντίον τόσο η ίδια, όσο και ο δήμαρχος λένε “μια χαρά είμαστε, φτάνουμε και περισσεύουμε¨.

Στο σημερινό συμβούλιο (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου) δόθηκε άλλη μια αστεία παράσταση. Στα έδρανα της πλειοψηφίας 5 όλοι και όλοι σύμβουλοι, ο δήμαρχος και η πρόεδρος παρόντες και στην αντιπολίτευση μόνο οι Δημήτρης Μπουραΐμης και Γκίκας Χειλαδάκης. Όταν οι δυο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν γιατί καθυστερούσε να ξεκινήσει η συνεδρίαση (αν και ήταν ηλίου φαινότερο ότι καθυστερούσε γιατί δεν υπήρχε απαρτία), “έπεσαν” τα τηλέφωνα.

Τότε άρχισαν να μαζεύονται ένας – ένας: 10 με το Γιώργο, 11 με το Μιχάλη, 12 με τη Χρυσούλα… Πέρασε μισή και πλέον ώρα, οι δυο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σηκώθηκαν να φύγουν και η πρόεδρος, αντί να απολογηθεί, έδωσε μισή ώρα αναβολή του συμβουλίου για να προσέλθουν στη συνεδρίαση οι καθυστερημένοι!

Όμως το πιο αστείο (ή το πιο σοβαρό) ήταν όταν δήμαρχος και πρόεδρος μαζί, επικαλέστηκαν τις έκτακτες καιρικές συνθήκες που αναγκάζουν τους διοικούντες να τρέχουν (έξω ήταν χαρά Θεού ασφαλώς) για να προλάβουν το κακό, και για αυτό δεν ήταν στα έδρανά τους. Επέκριναν, μάλιστα, την αντιπολίτευση που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί!

Και είναι βέβαια το πιο αστείο (ή το πιο σοβαρό) γιατί νομίζουν ότι (μπορούν) να υποτιμούν τόσο, μα τόσο πολύ, τη νοημοσύνη μας.

 

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...
- Advertisment -