KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Ο Παππούς δηλώνει ότι ο δήμος Φυλής δε χρωστάει ευρώ στην ΕΥΔΑΠ και ο Καμπόλης τον διαψεύδει. Ποιος λέει την αλήθεια; (βίντεο)

01/10/2018 09:04
Ανανεώθηκε 01/10/2018 09:05
2 '
ΕΥΔΑΠ, δήμος Φυλής, οφειλές
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Διαμετρικά αντίθετες δηλώσεις σε σχέση με τις οφειλές στην ΕΥΔΑΠ και την πολιτική στο νερό που ακολουθεί ο δήμος Φυλής φαίνεται πως έχουν ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχός του Δημήτρης Καμπόλης. Αφορμή για να αποτυπωθεί η “διάσταση” απόψεων μεταξύ των δυο ανδρών στάθηκε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Μπουραΐμη στο δημοτικό συμβούλιο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

“Αν έχετε την ευθιξία της θεσμικής σας θέσης, πείτε μας πόσα χρωστάτε στην ΕΥΔΑΠ” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουραΐμης

 

 

“Ο δήμος Φυλής είναι ο μοναδικός δήμος που δε χρωστά ούτε ένα σεντ στην ΕΥΔΑΠ γιατί είμαστε καλοπληρωτές ” ήταν η απάντηση του του δημάρχου Χρήστου Παππού.

 

 

Απάντηση, ωστόσο, που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με παλαιότερη τοποθέτηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Εσόδων Δημήτρη Καμπόλη, ο οποίος σε παλαιότερη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου είχε παραδεχθεί πως ο δήμος κάθε χρόνο «μπαίνει» μέσα από την ύδρευση περίπου 1.200.000 ευρώ.

 

 

Ποιος και πότε λέει την αλήθεια για το νερό;

Το Δεκέμβριο του 2015, ο Δημήτρης Μπουραΐμης είχε προβεί στην αποκάλυψη ότι ο δήμος Φυλής αγοράζει πιο ακριβά το νερό από ότι θα το αγόραζε ένας ιδιώτης ενώ την ίδια ώρα εξακολουθεί να δημιουργεί νέο χρέος στην ΕΥΔΑΠ, εφόσον εισπράττει λιγότερα χρήματα από ότι αποδίδει. Όπως είχε τονίσει, ο δήμος Φυλής εισέπραξε για το 2015 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ το νερό στην ΕΥΔΑΠ του κοστίζει περίπου 5 εκατομμύρια. «Εμείς, ως διοίκηση, διαγράψαμε 30 με 40 εκατομμύρια ευρώ χρέος και θα βρεθούμε με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της πενταετίας να χρωστάμε τα ίδια χρήματα» είχε επισημάνει.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, εξάλλου, ανέφεραν ότι το  Φεβρουάριο του 2016, ο δήμος είχε προχωρήσει σε νέο διακανονισμό του δήμου με την ΕΥΔΑΠ, για ποσό 5.100.000 ευρώ σε 60 δόσεις.

Οι ίδιες πληροφορίες επέμεναν ότι και στις αρχές του 2017, η διοίκηση του δήμου είχε προχωρήσει σε έναν ακόμα διακανονισμό χρεών.

Με το δεδομένο, ότι ποτέ η δημοτική αρχή δεν απάντησε στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, πότε οι, καθ’  ύλην, θεσμικοί της εκπρόσωποι λένε την αλήθεια; Όταν παραδέχονται ότι ο δήμος «μπαίνει» μέσα και κάνει διακανονισμό ή όταν δηλώνουν ότι δε χρωστά τίποτε και δεν παράγει ελλείμματα η πολιτική τους;

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: