16.7 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική HOT STORY Δεκάδες οι αναθέσεις από το δήμο Φυλής στον εργολάβο "μήλο της έριδος"...

Δεκάδες οι αναθέσεις από το δήμο Φυλής στον εργολάβο “μήλο της έριδος” ανάμεσα σε Καμπόλη – Παππού

- Advertisement -

Η κόντρα που ενέσκηψε ανάμεσα στο δήμαρχο Χρήστο Παππού και την ομάδα Καμπόλη – Κουλοχέρη με αφορμή την ολοκλήρωση της Στέγης Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων έφερε στην επιφάνεια ένα όνομα: Ιωάννης Παπαδόπουλος. Τυπικά φέρεται ως ο εργολάβος που κατασκευάζει τη Στέγη. Ουσιαστικά είναι ο εργολάβος που ξεκίνησε με σωρεία αναθέσεων από το δήμο Φυλής στο portofolio του και κατέληξε να αποκαλείται εμμέσως «σκιτζής» από το δήμαρχο Φυλής.

Έργα κάθε είδους στο δήμο Φυλής αλλά και το Σύνδεσμο Πάρνηθας (ΣΥΝ.ΠΑ) – από περιφράξεις στους παιδικούς ως προμήθεια ειδών μαγειρικής και σάκων απορριμμάτων – έχει πάρει, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα 4 χρόνια της διοίκησης Παππού, ο εργολάβος Ιωάννης Παπαδόπουλος. Είναι ο εργολάβος, τον οποίο ο Χρήστος Παππούς κατονόμασε ευθέως ως τον υπεύθυνο που δεν ολοκληρώνεται η στέγη, τόσο στην εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο και εμμέσως ως έναν από τους “σκιτζήδες” εργολάβους με τους οποίους έχει μπλέξει και δεν τελειώνουν τα έργα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Λίγες ημέρες μετά, 7 Ηπειρώτες των Άνω Λιοσίων, οι οποίοι τυγχάνει να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Κουλοχέρη (γαμπρού του Δημήτρη Καμπόλη), με επιστολή τους επιρρίπτουν πλήρως την ευθύνη για το αδιέξοδο στη Στέγη Ηπειρωτών στο Χρήστο Παππού και αναλαμβάνουν ρόλο υπεράσπισης του συγκεκριμένου εργολάβου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  κατηγορούν τη διοίκηση Παππού για ολιγωρία, ανικανότητα και αδιαφορία να παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου ο εργολάβος να ξεκινήσει νόμιμα τις εργασίες ενώ τον επικρίνουν και για το γεγονός ότι έδωσε μικρή παράταση στο έργο με διττό σκοπό: αφενός να τον διαπομπεύσει και αφετέρου να τον εξαναγκάσει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς έχοντας μεγάλη οικονομική «χασούρα». Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπτωση της τάξης του 71% που έδωσε ο κ. Παπαδόπουλος για να πάρει το διαγωνισμό για την υλοποίηση της Στέγης είναι «ασύλληπτη» για να μπορέσει να το ολοκληρώσει χωρίς να μπει «μέσα». Τι θα έκανε για να εξασφαλίσει το κέρδος του; Συμπληρωματική σύμβαση. Είναι μια τακτική μάλλον διαδεδομένη στις αναθέσεις του δήμου Φυλής.

Η απόφαση, ωστόσο,  του κ. Παππού να τον κρεμάσει στα «μανταλάκια», του στερεί πρακτικά τη δυνατότητα να διεκδικήσει συμπληρωματική σύμβαση και συνεπώς μόνο οικονομικά χαμένος θα είναι. Προς τούτο και φίλα προσκείμενοι στον κ. Κουλοχέρη, προσέτρεξαν να τον υποστηρίξουν. Γιατί; Μόνο ο ίδιος (και οι ίδιοι) το γνωρίζουν.

Εκτός αν ενεργοποιηθεί η παλιά, καλή φιλία με το Χρήστο Παππού και δε βάλει το «αόρατο χέρι» (όπως τον κατηγορούν οι 7 Ηπειρώτες) αλλά «χέρι βοηθείας» στην υπόθεση της Στέγης Ηπειρωτών. Η σωρεία αναθέσεων που έχει πάρει, άλλωστε, στο παρελθόν και το γεγονός ότι (εξ΄ αυτού του λόγου) έχουν φάει μαζί «ψωμί και αλάτι»  μπορεί να αποτελέσει το σημείο – κλειδί για να βάλουν νερό στο κρασί της διαμάχης τους.

Εξάλλου, οι παλιές αγάπες (και φιλίες) δεν ξεχνιούνται. Και ας μην πάνε, σχεδόν ποτέ, στον παράδεισο.

 

Ακολουθούν, μερικές  από τις απευθείας αναθέσεις που έχει πάρει ο εργολάβος «μήλον της έριδος» από δήμο Φυλής και ΣΥΝ.ΠΑ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...
- Advertisment -