KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθραίων καπνικών σε Αχαρνές και Ίλιον

05/11/2018 12:29
2 '
φωτό αρχείου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στα δίχτυα της Αστυνομίας έπεσε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Τα μέλη της οργάνωσης διατηρούσαν τρεις χώρους-καβάτζες στις περιοχές των Αχαρνών, του Ιλίου και του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τους οποίους είχαν διαμορφώσει κατάλληλα για την απόκρυψη μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων ενώ υπεύθυνος για τον καταμερισμό των ποσοτήτων αυτών στο εσωτερικό τους, ήταν ο 27χρονος ημεδαπός

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οκτώ μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 27 ετών, πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 43 ετών και ένας ανήλικος αλλοδαπός. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη και ένας ημεδαπός, ως ανεξάρτητος διακινητής.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας αναφορικά με τη δράση αλλοδαπού στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία αποκρύπτει σε οικία στην περιοχή του Ιλιον, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, εξακρίβωσαν τη δράση οργανωμένου κυκλώματος με συγκεκριμένη δομή, μέλος του οποίου ήταν και ο προαναφερόμενος αλλοδαπός.

Τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ήταν επιφορτισμένα με την επιτήρηση των χώρων απόκρυψης, την παραλαβή από τον 27χρονο, των ποσοτήτων των τσιγάρων και του καπνού και την περαιτέρω διακίνηση τους σε αγοραστές, η οποία πραγματοποιούνταν είτε έξωθεν από τις καβάτζες είτε σε προσυμφωνημένα σημεία.

Από την έρευνα σε χώρους, οικίες και οχήματα βρέθηκα και κατασχέθηκαν 281.443 πακέτα τσιγάρα και 40.086 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις σχετικές με τη δράση του κυκλώματος καθώς και τρία αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: