8.6 C
Athens
20 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Τον προβληματισμό της εκφράζει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών για τις δυσμενείς...

Τον προβληματισμό της εκφράζει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών για τις δυσμενείς εξελίξεις στην Ένωση Γονέων του Δήμου

- Advertisement -

Με περίσκεψη και προβληματισμό παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τα όσα έχουν συμβεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών.

Η Ένωση Γονέων, οι Σύλλογοι στα σχολεία αποτελούν έναν ιδιαίτερα σημαντικό θεσμό και το κίνημα των γονέων είναι πολύτιμος αρωγός για την προάσπιση και βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας.  Γνωρίζουμε πως σε πάρα πολλά σχολεία της περιοχής μας, με τις άοκνες προσπάθειες και δράσεις της Ένωσης Γονέων Αχαρνών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχει αναβαθμιστεί η ίδια η εκπαιδευτική διαδικασία, με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής, διοργανώνονται δραστηριότητες κλπ που μετατρέπουν τα σχολεία σε ζωντανά κοινωνικά κύτταρα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Θέση μας είναι βεβαίως πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει οι γονείς να επιβαρύνονται οικονομικά για τα όσα χρειάζονται τα σχολεία για να λειτουργούν και να βελτιώνονται, ωστόσο χαιρετίζουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων, δεδομένης της δεινής δημοσιονομικής θέσης που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια η χώρα μας. Θεωρούμε, βάσιμα, πως πλέον αυτή η κατάσταση θα αλλάξει μετά και την οριστική έξοδό μας από τα Προγράμματα Δημοσιονομικής Προσαρμογής που έγινε πραγματικότητα στις 21 Αυγούστου.

Επιπλέον με την δράση τους η Ένωση Γονέων και οι Σύλλογοι ανέδειξαν και αναδεικνύουν την τεράστια σημασία που έχει η κοινωνική συμμετοχή στην αντιμετώπιση προβλημάτων, μακριά από την λογική της ανάθεσης. Μια συμμετοχή που όχι μόνο δεν πρέπει να πάψει, αλλά αντιθέτως πρέπει να διευρυνθεί. Το κίνημα των γονέων είναι θετικό να βρίσκεται σε ζύμωση με τις πολιτικές δυνάμεις, να θέτει αιτήματα, θέσεις, προτάσεις και να διεκδικεί, αλλά δεν χρειάζεται καθοδηγητές.

Αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας, πως στους κοινωνικούς αγώνες και άρα και στο κίνημα των γονέων, όπως αυτό έχει θεσμικά οργανωθεί, δεν χωρούν η μικροπολιτική και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Είναι αδιανόητο να «εργαλειοποιούνται», θεσμοί όπως η Ένωση Γονέων για την αποκόμιση πολιτικού οφέλους είτε αυτό αφορά την κεντρική, είτε την τοπική πολιτική σκηνή.

Επίσης πιστεύουμε πως ανεξάρτητα του τι προβλέπει το κάθε καταστατικό, και καθώς το νόμιμο δεν είναι αυτομάτως και ηθικό, τα ζητήματα και οι διαφωνίες πρέπει πάντα να λύνονται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, πως φέτος είναι εκλογική χρονιά για τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Επειδή λοιπόν, η εικόνα που έχει παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα η Ένωση Γονέων Δήμου Αχαρνών δεν τιμάει τους αγώνες που έχει δώσει και δίνει τόσο η ίδια, όσο και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, ευελπιστούμε πως τα μέλη του ΔΣ θα κάνουν ό,τι κρίνουν πως είναι απαραίτητο για να αποκατασταθεί το κύρος του θεσμού.

Δηλώνουμε πως είμαστε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό των κοινωνικών αγώνων και διεκδικήσεων, θα συμμετέχουμε, θα στηρίζουμε και θα αγωνιζόμαστε, από κοινού με όλους και όλες για ένα καλύτερο αύριο.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -