11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Δείτε όλες τις δράσεις του δήμου Πετρούπολης για τους μαθητές όλων των...

Δείτε όλες τις δράσεις του δήμου Πετρούπολης για τους μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής

- Advertisement -

Τον προγραμματισμό των πολιτιστικών και ενημερωτικών δράσεων των μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ανακοίνωσε ο Δήμος Πετρούπολης. Όπως αναφέρεται, ο προγραμματισμός έγινε με γνώμονα τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στο χώρο του σχολείου, χωρίς να επιβαρύνεται το ήδη δύσκολο μαθητικό τους πρόγραμμα.

“Ως Δημοτική Αρχή, συνεχίζουμε να δείχνουμε το αμείωτο ενδιαφέρον μας και να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους νέους και τα παιδιά της πόλης μας” δήλωσε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, επισημαίνοντας ότι μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, ομιλίες, ημερίδες, διαλέξεις, στόχος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές απαραίτητα εφόδια και αναγκαία επιμόρφωση απέναντι σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, που σχετίζονται με τους ευαίσθητους τομείς της υγείας και πρόληψης, της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την προσαρμογή στο δύσκολο στάδιο της εφηβείας, αλλά και με θέματα που θα προάγουν την πολιτιστική /πολιτισμική καλλιέργεια και την πνευματική ανάπτυξη τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Οι δράσεις που προγραμματίζονται για το σχολικό έτος 2018-2019, συνοψίζονται στις εξής:

• Δράση Οδοντιατρικού ελέγχου: σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης μας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά, με στόχο την παροχή υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών και των οικογενειών τους για τη στοματική τους υγεία.

• Μουσική προπαιδεία – σύστημα ORFF: για έβδομη συνεχή χρονιά στα Νηπιαγωγεία θα υλοποιηθούν δωρεάν μαθήματα μουσικής προπαιδείας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο του Δήμου.

• Φιλαναγνωσία: τα παιδιά που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πρόγραμμα φιλαναγνωσίας μέσα στον χώρο του σχολείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

• Θεατρική Παράσταση “Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”: Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν δωρεάν την θεατρική παράσταση “Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Πετρουπολιώτη, ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά.

• «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από το ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της Πετρούπολης»: Σε συνεργασία με τον Ιστορικό – Τοπικό Μελετητή και συντοπίτη Ανδρέα Μηλιώνη, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Γνωρίζω την πόλη μου μέσα από το ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ της Πετρούπολης», για μαθητές της έκτης δημοτικού, αλλά και τάξεων του γυμνασίου και λυκείου. Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκουμε να εξερευνήσουν τα παιδιά τον πλούτο του πολιτισμού της πόλης τους και να συλλέξουν πληροφορίες για την πολιτιστική τους κληρονομιά. Στόχος είναι μέσα από τη γνώση να αποκτήσουν σεβασμό και αγάπη για την πόλη που ζουν.

• Ενημερωτικές διαλέξεις ενταγμένες στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, 2018-2019»: Σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από ημερίδες, με ενημερωτικό και προληπτικό χαρακτήρα, με θέμα: «Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αντισύλληψη» και «Εθισμός στο διαδίκτυο και δυσλειτουργική χρήση». Επίσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και το παράρτημα ΕΣΥΝ Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί και η ομιλία «Εξαρτήσεις από την χρήση τοξικών ουσιών».

• Ομιλίες, σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Πετρούπολης, με θέματα:

α. “Αλλαγές που επιφέρει η εφηβεία στα κορίτσια”: για τους μαθητές της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
β. “Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και Αντισύλληψη”, για τους μαθητές Λυκείου,
γ. “Είμαι έφηβος, τι μου συμβαίνει;”, για τους μαθητές Γυμνασίου και τέλος,
δ. “Σεξουαλική Αγωγή”, για τους μαθητές Γυμνασίου.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -