KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

“Αλλεργίες και παιδιά”, ημερίδα ενημέρωσης στη Φυλή

25/04/2013 19:58
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

allergies fyliΜια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με τις αλλεργίες στα παιδιά και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σχολείο αλλά και στο σπίτι, διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Φυλής «ΦΥΛΑΣΙΑ» και την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Φυλής στη Φυλή.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η αλλεργιολόγος ενηλίκων και παίδων Ειρήνη Μαρσώνη μίλησε για τις αλλεργίες, τα αίτια, τα συμπτώματα και τη θεραπεία τους ενώ απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων. Όπως τόνισε το ποσοστό αλλεργικών νοσημάτων σε παιδιά έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες ενώ οι μητέρες με παιδιά τα οποία υποφέρουν από μια μεμονωμένη αλλεργία ή από συνδυασμό αλλεργιών, μπορούν να καταλάβουν ότι οι ένοχοι είναι σχεδόν κρυφοί και βρίσκονται παντού.

Η αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε μια ουσία που θεωρεί επιζήμια ενώ στην πραγματικότητα είναι αβλαβής. Αν και τα παιδιά που έχουν αυξημένο κίνδυνο είναι εκείνα με θετικό οικογενειακό ιστορικό, η κα Μαρσώνη επεσήμανε ότι οι αλλεργίες απαιτούν προσεκτική παρατήρηση καθώς υπάρχουν συμπτώματα που μπορεί να αποδοθούν αλλού, καθώς και οργανωμένη αντιμετώπιση, γιατί μπορει να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα.

Η ίδια επέστησε την προσοχή στα εξής:

-Αν ξαφνικά το παιδί παρουσιάσει έντονα συμπτώματα φαγούρας, πρηξίματος ή δυσκολίας στην αναπνοή, χρειάζεται να μεταφερθεί αμέσως στο νοσοκομείο.

-Εφόσον γνωρίζετε ότι το παιδί είναι αλλεργικό, να έχετε πάντα μαζί σας τα φάρμακα του για την αποφυγή αλλεργικού σοκ.

-Αν γνωρίζετε ότι το παιδί σας είναι αλλεργικό ή ότι υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αλλεργιών, είναι σκόπιμο να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στον αλλεργιολόγο ή στο αλλεργιολογικό τμήμα δημόσιου νοσοκομείου, καθώς θα πρέπει να διεξαχθούν ειδικές εξετάσεις στο αίμα και στο δέρμα, οι οποίες πιθανόν να εντοπίσουν τους παράγοντες που προκαλούν αλλεργία.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου τόνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα στα πέντε παιδιά εμφανίζει κάποια μορφή αλλεργίας, της οποίας τα φαινόμενα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπια.

«Οργανώσαμε αυτή την ημερίδα, πιστοί στο δόγμα που θέλει την πρόληψη καλύτερη από τη θεραπεία», δήλωσε η κα Δήμου, σημειώνοντας ότι η περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή των παιδιών και γι΄ αυτό προβαίνει καθημερινά σε ενέργειες και παρεμβάσεις, με στόχο την ενημέρωση και την αφύπνιση.

Ανακοίνωσε δε, ότι από τον Μάιο θα ξεκινήσουν τρεις παράλληλες δράσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Ειρήνη Μαρσώνη, Ιωάννα Σπυρίδωνος Πίνη, Κώστας Κατσίλας, Γιάννης Μαυροειδάκος, Κώστας Κατσίλας, μεταξύ των παρευρισκομένων 

allergies fyli1  allergies fyli2  allergies fyli3 
allergies fyli4 allergies fyli5 allergies fyli6
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: