KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Νέο αφιέρωμα από το χοροθέατρο της ψυχής και της ΑΜΥΝΑΣ…

17/05/2013 15:33
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

amyna antoniouΜια κιθάρα και ένα τραγούδι… Μια ζωή σαν και αυτές που δεν κρύβονται στα πλάνα μιας ασπρόμαυρης ταινίας αλλά στις πτυχές μιας πολύχρωμης και πολύφωνης πραγματικότητας. Ένα αφιέρωμα στο έργο του Άκη Πάνου, από ένα χοροθέατρο που επιμένει – σε πείσμα των καιρών – να αναδεικνύει αξίες και ιδανικά. Που ξεκίνησε ως “μικρό παιδί” πριν από πολλά πολλά χρόνια από έναν μικρό χώρο σε μια, θεωρητικά, υποβαθμισμένη γωνιά της Αττικής, για να συγκινήσει, να κατακτήσει τη σκέψη και την καρδιά μας, να μεγαλώσει, να θεριέψει, να αναπτυχθεί. Να γίνει αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα ως ένα σημαντικό πολιτιστικό κομμάτι αυτού του τόπου. Να γίνει το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πιστό στην παράδοση που θέλει κάθε χρόνο να εκπλήσσει με την ποιότητα και το θέαμα που προσφέρει, το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ, φέτος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους πολιούχους των Άνω Λιοσίων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον συνθέτη Άκη Πάνου, τον άνθρωπο που το 1985 έκανε κάτι μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα: κυκλοφόρησε ένα δισκάκι 45 στροφών με τον τίτλο «ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ 100% ΠΡΟΒΑ» και συμπεριέλαβε σε αυτό δυο τραγούδια του, το «Πες μου Παππού» και το «Πριν, τώρα, πάντα» τα οποία ηχογράφησε και ερμήνευσε μόνος του, παίζοντας την μουσική με όργανα που κατασκεύασε ο ίδιος.

Πιστοί στην παράδοση που θέλει οι δυο άνθρωποι, καθοδηγητές και «ψυχές» του χοροθεάτρου Βίνα Ασίκη και Ορέστης Δημητρίου, να οδηγούν τα «παιδιά τους» στην καλύτερη διαδρομή και να αντλούν από αυτά τα δυνατότερα συναισθήματα, έκαναν τις πρόβες τους για την εκδήλωση σε έναν αυθεντικό χώρο, στη «Θεατρική Σκηνή» την οποία ευγενικά και χωρίς δεύτερη σκέψη παραχώρησε ο εξαιρετικός ηθοποιός και θεατράνθρωπος Αντώνης Αντωνίου.

«Παρακολουθώ το χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ από τότε που ξεκίνησε» τόνισε σε μια συγκινητική και ουσιαστική αναφορά ο κ. Αντωνίου. «Δουλέψαμε με τα μικρά παιδιά με επαγγελματικούς όρους, χωρίς να αφαιρέσουμε την ερασιτεχνική τους φρεσκάδα. Εύχομαι να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο και την σπουδαία αποστολή τους, να δίνουν χαρά στα παιδιά. Εύχομαι να δουν αυτά τα παιδιά να μεγαλώνουν και να διαπρέπουν όχι ως καλλιτέχνες αλλά ως ολοκληρωμένοι άνθρωποι…»

 

Προσκεκλημένοι της «Θεατρικής Σκηνής» και του Αντώνη Αντωνίου, οι Βίνα Ασίκη και Ορέστης Δημητρίου, μαζί με αντιπροσωπεία παιδιών, παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση «Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη», η οποία έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο στον συγγραφέα Θανάση Βαλτινό και το 1ο βραβείο στον Αντώνη Αντωνίου, για το ρεσιτάλ ερμηνείας που δίνει στο ρόλο του Ανδρέα Κορδοπάτη.

Ο πολυβραβευμένος και χαμηλών τόνων ηθοποιός, που παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια, αθόρυβα, τα πολιτιστικά πράγματα των Άνω Λιοσίων, θα βραβευθεί για το έργο και την προσφορά του στον πολιτισμό, από το δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη, κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Άνω Λιόσια.


Αναμνηστικές στιγμές από τη “Θεατρική Σκηνή” με τον Αντώνη Αντωνίου και μετά το τέλος της παράστασης “Ο παππούς έχει πίεση” με τον Κώστα Βουτσά

amyna antoniou1 amyna antoniou2 amyna antoniou3
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: