11.4 C
Athens
28 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Στηρίζει και δικαιώνει το έργο του Θεοδόση Δρόλια η εκπαιδευτική κοινότητα

Στηρίζει και δικαιώνει το έργο του Θεοδόση Δρόλια η εκπαιδευτική κοινότητα

- Advertisement -

synantisi drolias goneisΔικαίωση των προσπαθειών που καταβάλλει, από την πρώτη στιγμή της ανάληψής του ως πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής δήμου Φυλής, για να καταστήσει την Παιδεία κυρίαρχη προτεραιότητα στην περιοχή, αποτελεί για τον Θεοδόση Δρόλια το αποτέλεσμα της ανοιχτής συνάντησής του με διευθυντές γυμνασίων και λυκείων και συλλόγους γονέων. Ένα αποτέλεσμα που κατέδειξε σαφώς ότι το ενδιαφέρον, ο κόπος, η άμεση ανταπόκριση, η κατανόηση και, κυρίως, η σωστή συνεργασία δεν αποτελούν τυχαίες παραμέτρους μιας επιτυχημένης προσπάθειας, αλλά το αδιαίρετο και αναπόσπαστο κομμάτι της…

- Advertisement -
- Advertisement -

Κλείνοντας μια δύσκολη αλλά εποικοδομητική χρονιά, με τους ανθρώπους, με τους οποίους μοιράστηκε ποικίλα συναισθήματα, ο κ. Δρόλιας θέλησε να κάνει έναν μικρό απολογισμό και, παράλληλα, να ακούσει τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους. Η αρχή έγινε από τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής των Άνω Λιοσίων. «Τα αυτονόητα για τα σχολεία της περιοχής μας είναι εξασφαλισμένα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια και το παλεύουμε σε ικανοποιητικό βαθμό με πλήρη και συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Η παρουσία του δήμου είναι καταλυτική και, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, προασπίζουμε και αναβαθμίζουμε συστηματικά το δημόσιο σχολείο» τόνισε.

Ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την ενίσχυση των εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών των σχολείων, καθώς είναι ο μοναδικός δήμος στη Δυτική Αττική που προχώρησε σε τέτοια δράση και υπογράμμισε ότι, σε γενικές γραμμές, «το όχι, δεν μπορούμε, δεν έχουμε λεφτά δεν ακούστηκε από την σχολική επιτροπή. Προσπαθούσαμε να είμαστε κοντά και να καλύπτουμε τα κενά».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην σημαντική συμβολή του «συνεργείου Παιδείας», ένα συνεργείο 10 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων που παραχωρήθηκε από το δήμο, με αποκλειστική αρμοδιότητα τα σχολεία του δήμου Φυλής. «Η παρέμβασή μας στο θέμα των επισκευών και της συντήρησης ήταν άμεση, αποτελεσματική και καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ενώ παράλληλα μειώθηκε η χρήση των εξωτερικών συνεργείων και συνεπώς εξοικονομήσαμε χρήματα» σημείωσε.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην απευθείας επιχορήγηση στα σχολεία με μετρητά, ο Θεοδόσης Δρόλιας επεσήμανε ότι λειτουργεί με επιτυχία, καθώς στηρίζεται σε δίκαιο και διαφανή τρόπο ενώ δίνει τη δυνατότητα στα συμβούλια των σχολικών κοινοτήτων να διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα χρήματα, καλύπτοντας ανάγκες που αφορούν μόνο σε γραφική ύλη και υλικά καθαριότητας και εξοικονομώντας χρήματα.

«Είναι κάτι παραπάνω από κατανοητό, ότι όλη η λειτουργία των σχολείων έχει περάσει στο δήμο και ότι όσα γίνονται δεν καλύπτονται με τα χρήματα του κράτους. Είναι, επίσης, κάτι παραπάνω από σαφές ότι ο δήμος, μέσω της σχολικής επιτροπής, είναι κοντά και στηρίζει το δημόσιο σχολείο στην περιοχή μας» κατέληξε.

Διευθυντές γυμνασίων και λυκείων: «Ότι ζητάμε, το έχουμε…»

Κάνοντας το δικό τους απολογισμό και προσμετρώντας παράλληλα όλες τις αρνητικές πτυχές που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η υπόθεση της Παιδείας τα τελευταία χρόνια, σύσσωμοι οι διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων, άνθρωποι που, κατά βάση, δεν ζουν εδώ, που βιώνουν εκ των έσω την κατάσταση και που κανείς δεν μπορεί να τους προσάψει συμπολιτευτική ή αντιπολιτευτική διάθεση, είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την συνεργασία τους με το δήμο και τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Θεοδόση Δρόλια και τη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή γιατί αντιμετωπίζει δυναμικά την κατάσταση. Η συμπαράσταση είναι μεγάλη, σε σύγκριση με άλλες περιοχές. Ότι θέλουμε, το ζητάμε και γίνεται. Ασφαλώς και πάντα θέλουμε περισσότερα αλλά είμαστε ικανοποιημένοι και με αυτά που έχουμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Κοινό τους πρόβλημα αποτέλεσε το θέμα της φύλαξης των σχολείων, καθώς η ύπαρξη εξωσχολικών στοιχείων με παραβατική συμπεριφορά, δυσχεραίνει την αντιμετώπισή του με τις υπάρχουσες συνθήκες και κοινή τους θέση ήταν μια: σε μια χώρα, όπου η εκπαιδευτική κοινότητα βάλλεται από την έλλειψη των στοιχειωδών και απαραίτητων μέσων, ο δήμος Φυλής αντιμετωπίζει δυναμικά, αποτελεσματικά και, εν τη γενέσει τους, τα προβλήματα ενώ προσφέρει ακόμα και εκείνα που θεωρούνται «πολυτέλεια» στις μέρες μας.

Σύλλογοι γονέων: «Φύλαξη, εξωσχολικοί, ασφαλής διέλευση…»

Την ανάγκη για διάθεση περισσότερων φυλάκων στα σχολεία, καθώς σε αρκετά από αυτά οι παραβατικές συμπεριφορές έχουν χτυπήσει «κόκκινο», επεσήμαναν πρόεδροι και μέλη των συλλόγων γονέων. Επίσης, ζήτησαν να αντιμετωπιστεί το θέμα της ασφαλούς διέλευσης και αποχώρησης των μαθητών ενώ κάποιοι έθεσαν το θέμα των ορίων, με βάση τα οποία τα παιδιά πάνε σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες και όχι σε άλλες πλησιέστερες.

Όπως αποσαφηνίστηκε, πάντως, το θέμα των ορίων δεν αφορά στην σχολική επιτροπή, καθώς δεν έχει καμία σχέση με τον καθορισμό τους αλλά τους διευθυντές των σχολείων και την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ των σχολείων, προκειμένου να μην είναι κάποια υπεράριθμα και κάποια ολιγάριθμα, με αποτέλεσμα να τεθεί, από την πολιτεία, θέμα συγχώνευσής τους.

Επιπλέον, οι γονείς ευχαρίστησαν τον κ. Δρόλια για τις προσπάθειες που καταβάλλει και ξεκαθάρισαν ότι οι τοποθετήσεις τους αφορούν σε όλα τα ζητήματα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Φανή Καμπόλη, μέλος συλλόγου γονέων, «σας τα λέμε όλα γιατί βρίσκουμε πρόσφορο έδαφος…»

Νίκος Λιόσης, μέλος της ΔΕΠ: «Εξαιρετικός ο απολογισμός του κ. Δρόλια…»

Ανοίγοντας την τοποθέτησή του με τη φράση, «τα έχουν καταφέρει περίφημα οι πρόεδροι της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής στα σχολεία», το μέλος της ΔΕΠ Νίκος Λιόσης τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται και πάντα να ζητά περισσότερα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε εξαιρετικό τον απολογισμό του Θεοδόση Δρόλια, «γιατί πράγματι έχει κάνει δουλειά», επιβεβαίωσε ότι από το 2007 έως το 2013 δεν έχει υποδειχθεί από το δήμο νέος χώρος στον ΟΣΚ για σχολική στέγη και ζήτησε να μπει ενεργά το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος στα σχολεία.

Νίκος Χατζητρακόσιας, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων: «Ποιος δίνει τα λεφτά; Ο δήμος ή το κράτος;»

Με μια, εκ διαμέτρου, αντίθετη στάση, αποφασισμένος να μην αναφερθεί σε θετικά παρά μόνο σε αρνητικά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων Νίκος Χατζητρακόσιας. Αγνοώντας τη θέση του ως προέδρου μιας Ένωσης, θέση από την οποία θα έπρεπε να ενώνει, κατέστησε εμφανές με τον τρόπο του, ότι ήρθε για να αντιπαρατεθεί και όχι να δώσει λύσεις…

Ο κ. Χατζητρακόσιας αναφέρθηκε στην ελλειπή φύλαξη, ζήτησε μόνιμα δύο καθαρίστριες στα σχολεία, τριμελή ομάδα εθελοντών γιατρών για τα πιστοποιητικά των αθλητικών δραστηριοτήτων, διοργάνωση ημερίδων, ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, μείωση των τιμών στα κυλικεία και σίτιση όλων των μαθητών. Παράλληλα, έδωσε την εντύπωση ότι μέμφεται τον κ. Δρόλια που δίνει λεφτά για εκδηλώσεις, χριστουγεννιάτικα δώρα, γιορτή Τσικνοπέμπτης, πασχαλινά αυγά και λαμπάδες για τους μαθητές, την ίδια ώρα που δεν φτιάχνει ένα διαδραστικό πίνακα και δεν αντικαθιστά έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Αναφορά που προκάλεσε εύλογη απορία, δεδομένου ότι η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή είναι γνωστό πως έχει εξοπλίσει ήδη από πέρισυ, με χιλιάδες ευρώ, τα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων!

Ταυτόχρονα, ο κ. Χατζητρακόσιας επιτέθηκε στη διοίκηση για το θέμα της σχολικής στέγης, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στον ΟΣΚ της Ένωσης Γονέων, κατά την οποία ενημερώθηκε ότι δεν έχει δοθεί νέος χώρος για τη δημιουργία σχολικής μονάδας. Αν και παραδέχθηκε ότι σχετικό αίτημα δεν υπάρχει στον ΟΣΚ από το 2007, εστίασε τις επικρίσεις του στην σημερινή διοίκηση, αγνοώντας, ίσως, το γεγονός πως και χώρος να δινόταν σήμερα ή πριν ένα χρόνο για τη δημιουργία σχολείου, μόνο ως επικοινωνιακό τέχνασμα θα μπορούσε να εκληφθεί, καθώς δεν υπάρχουν πλέον τα λεφτά για να κατασκευαστεί.

Εκείνο που προκάλεσε, ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση ήταν, η αποστροφή του λόγου του, «δεν ξέρουμε που να πούμε μπράβο, στο δήμο ή το κράτος, ποιος δίνει τα λεφτά». Και προκάλεσε αίσθηση, διότι σαν πρόεδρος της Ένωσης Γονέων – δυο φορές μάλιστα – δεν είναι δυνατό να μην γνωρίζει αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό: πως η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί στο μισό και πως, αν δεν υπήρχε η επιχορήγηση του δήμου, τα σχολεία θα αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Η καλύτερη απάντηση, πάντως, δόθηκε – νωρίτερα και σε ανύποπτο χρόνο – από τον διευθυντή του ΕΠ.ΑΛ κ. Ροδάκη: «Ο δήμος, εκτός από τα απαραίτητα, κάνει πράγματα που δεν γίνονται αλλού. Για παράδειγμα, αν δεν έδινε λεφτά, τα δικά μας παιδιά δεν θα πήγαιναν εκδρομή, διότι ο κόσμος εδώ δεν μπορεί. Χάρη στο δήμο πηγαίνουν οι μαθητές μας σε εκπαιδευτικές ή άλλες εκδρομές. Χάρη στο δήμο παίρνουν μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις και άλλες δραστηριότητες…»


synantisi drolias goneis1 synantisi drolias goneis2 synantisi drolias goneis3
synantisi drolias goneis4 synantisi drolias goneis5


- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -