10.6 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Δ. Μπουραίμης: "Ο ΟΣΚ διαθέτει πλήρη μελέτη για χώρους σχολείων..."

Δ. Μπουραίμης: “Ο ΟΣΚ διαθέτει πλήρη μελέτη για χώρους σχολείων…”

- Advertisement -

bouraimis-dsΤη διαχρονική προσπάθεια του ΟΣΚ να αποσείσει τις ευθύνες της δικής του κωλυσιεργίας αλλά και της μειωμένης του, πλέον, οικονομικής δυνατότητας, ξεσκέπασε ο Δημήτρης Μπουραίμης, στη διευρυμένη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Ρίχνοντας φως σε ένα θέμα που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί, το τελευταίο διάστημα, ως πολιορκητικός κριός, επεσήμανε την ανάγκη δήμος και εκπαιδευτική κοινότητα να διεκδικήσουν ενωμένοι, από κοινού, με συγκεκριμένες προτάσεις και χωρίς σκοπιμότητες, τα αιτήματά τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο δήμαρχος Φυλής παρουσίασε μια πλήρη και τεκμηριωμένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων, νυν δήμου Φυλής, που είναι ήδη κατατεθειμένη στον ΟΣΚ και η οποία αποτυπώνει, με εξαιρετική σαφήνεια, χώρους ακόμα και συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα στα Άνω Λιόσια. Πρότεινε, μάλιστα, να τη διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να έχουν ίδια άποψη.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν αναφέρεται ειδικά στην σημερινή διοίκηση του ΟΣΚ αλλά στις διοικήσεις διαχρονικά, τόνισε ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν υλοποιεί νέα κτίρια, με τη δικαιολογία ότι η περιοχή έχει περισσότερη στέγη από ότι δικαιούται και δεν εγκρίνει κάτι περισσότερο η Περιφέρεια.

«Ο ΟΣΚ, για να κερδίσει χρόνο, ισχυρίζεται ότι ο δήμος δεν έχει δώσει γη, από την στιγμή όμως που μια περιοχή είναι πολεοδομημένη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Από την άλλη, δεν τον εμποδίζει κανείς να εντάξει σχολεία στο ΕΣΠΑ. Υπάρχει περίπτωση, εμείς να πούμε ότι δεν διαθέτουμε γη; Διαχρονικά, μάλλον δεν κάνει καλά τη δουλειά του» σημείωσε και κάλεσε την Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων να διυλίζει περισσότερο τις πληροφορίες που εισπράττει.«Αν είχαμε πάει μαζί, προφανώς δεν θα έλεγαν τα ίδια πράγματα. Γι΄ αυτό εκείνο που προέχει είναι να κάνουμε από κοινού, ενωμένοι, κινήσεις για να διεκδικήσουμε εστιασμένα και με συγκεκριμένη πρόταση, εκείνα που μπορεί να κάνει ο ΟΣΚ».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Μπουραίμης έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα θέματα που είχαν τεθεί στην προ ημερησίας συζήτηση της επιτροπής Παιδείας, σημείωσε ότι “πρέπει πάντα να υπάρχει η δυνατότητα του εφικτού καθώς υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν” και ξεκαθάρισε πως “όλο το μέλλον αυτής της περιοχής θα παιχτεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ”.

8ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων

Θα παραδοθεί καθαρός ο χώρος για την επόμενη προγραμματική περίοδο

10 δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων

Η ένταξη της περιοχής Λεφάντω όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το 10ο δημοτικό έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια. Όταν προχωρήσει, θα προχωρήσουν και οι διαδικασίες κατασκευής. Όσον αφορά στην προσωρινή λύση, έχουν ολοκληρωθεί οι άδειες, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο και θα λειτουργήσει κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά.

3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων

Η πρόταση που υπάρχει μέχρι τώρα είναι, για λόγους χωροταξικούς, η θέση του παλιού 2ου ΓΕΛ στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.

Ειδικό γυμνάσιο

Υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και είναι σε σειρά προτεραιότητας για την παρούσα προγραμματική περίοδο. Αν δεν γίνει, θα λειτουργήσει ως γέφυρα για τη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά το 2014.

Εσπερινό ΕΠΑΛ

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής εξέφρασε στο δήμαρχο Φυλής την πρόθεση για δημιουργία εσπερινού ΕΠΑΛ στην περιοχή και πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να δει πως θα στηρίξει ένα τέτοιο αίτημα.

Δημοτικό σχολείο Φυλής

Υπάρχει δυνατότητα ένταξης στο ΕΣΠΑ της κατασκευής δημοτικού-νηπιαγωγείου στη δημοτική κοινότητα Φυλής, καθώς ο δήμος διαθέτει στην ιδιοκτησία του πολλούς χώρους.

Κατασκευή στεγάστρου στο 1ο Λύκειο Άνω Λιοσίων

Υπάρχουν ο ανάδοχος και τα χρήματα, το έργο έχει καθυστερήσει από τον ΟΣΚ, ο οποίος μετά από πολύ καιρό, αποφάσισε να δώσει το θέμα της άδειας στο δήμο Φυλής. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου περιμένει την παράταση της προγραμματικής σύμβασης με τον ΟΣΚ και από την στιγμή που θα υπογραφεί, εκτιμάται ότι σε ένα μήνα θα έχει κατασκευαστεί.

Αντισεισμικός έλεγχος

Θα ζητηθεί από κάθε τεχνικό γραφείο του δήμου, να συνεργαστεί στο θέμα των αντισεισμικών ελέγχων. Τα σχολικά κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι το 1999 έχουν ελεγχθεί από τον ΟΣΚ και έχουν κριθεί κατάλληλα. Τα καινούρια έγιναν με τις νέες προδιαγραφές. Ωστόσο, πρέπει να γίνει μια διαδικασία επικαιροποίησης της καταλληλότητάς τους.

Ενδοσχολική βία

Έχει ανατεθεί στον λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών Σταμάτη Αντωνίου μελέτη για την ενδοσχολική βία, η οποία θα ξεκινήσει από την νέα σχολική περίοδο

Χρησιμοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων από μαθητές

Κανένα παιδί του δήμου δεν θα πληρώνει για να χρησιμοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου ή για να ενταχθεί στα τμήματα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού. Θα πληρώνουν μόνο όσοι γράφονται σε συλλόγους, για να προχωρήσουν σε πρωταθλητισμό.

Κοινωνικό φροντιστήριο

Αρμοδιότητα του δήμου είναι, σε θεσμικό επίπεδο, να στηρίζει τη δημόσια λειτουργία των σχολείων και, μέσα στα πλαίσια αυτής της λειτουργίας, μπορεί να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες. Δεν είναι στην αρμοδιότητά του να μπαίνει σε διαδικασία ανταγωνισμού με τα φροντιστήρια της περιοχής.

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...

Σπύρος Βρεττός: Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία

Ο αγώνας μας για την πόλη δεν παρεμποδίζεται από ληστές με καλάσνικοφ. Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία. Αυτή η...
- Advertisment -