11.4 C
Athens
16 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Προϋπολογισμό - μαμούθ 320 εκατ. ευρώ ενέκρινε για το 2019 η διοίκηση...

Προϋπολογισμό – μαμούθ 320 εκατ. ευρώ ενέκρινε για το 2019 η διοίκηση Παππού. Προβλέπει έσοδα που δε θα εισπραχθούν. Αντιδράσεις από αντιπολίτευση (βίντεο)

- Advertisement -

Προϋπολογισμό – μαμούθ, ύψους 319.504.391 ευρώ, για το 2019 έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή Φυλής, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς εμπεριέχει έσοδα που, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος, δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ.

Ο προϋπολογισμός, που επιβάλλεται να είναι ισοσκελισμένος, προβλέπει έσοδα 319 εκατ. ευρώ, καθώς ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Κλεισούρας συμπεριέλαβε σε αυτό, καταλογισμούς ύψους 201 εκατ ευρώ σε τρία φυσικά πρόσωπα για έργα που είχαν γίνει στον πρώην Δήμο Άνω Λιοσίων. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, οι καταλογισμοί έπρεπε να αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του Δήμου, μέχρι η αρμόδια ΔΟΥ να αποστείλει επίσημο έγγραφο ότι δεν υπάρχει η σχετική απαίτηση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Το γεγονός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων καθώς αφενός δε μπορεί να υπάρχει δυο φορές καταλογισμός για τους ίδιους ανθρώπους αλλά και επειδή εγγράφονται έσοδα στον Προϋπολογισμό που δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν, δημιουργώντας ένα τεράστιο αρνητικό πρόσημο για τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον κ. Κλεισούρα ότι έστειλε τα σχετικά ποσά στο Παρατηρητήριο ενώ δεν όφειλε καν να τα συμπεριλάβει, ναρκοθετώντας έτσι τα οικονομικά θεμέλια του Δήμου.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως οι λόγοι της ύπαρξης του συγκεκριμένου ποσού είναι πολιτικοί, καθώς ο Δήμος μπορεί παρουσιάζοντας μεγάλες επισφάλειες, να θεωρηθεί ότι είναι οικονομικά εύρωστος.

Τη διαφωνία του με τα 200 εκατ. που συμπεριελήφθησαν στα έσοδα του Δήμου ανέφερε δημόσια και ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ο οποίος υποστήριξε ότι αναμένει το επίσημο έγγραφο της εφορίας για να βγει το συγκεκριμένο ποσό κατά την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού από τα υποτιθέμενα έσοδα του Δήμου, επειδή είναι επισφαλές. “Δε μπορεί να υπάρχει καταλογισμός δυο φορές για οποιονδήποτε” είπε και εξέφρασε την άποψη ότι θα αρθούν οι καταλογισμοί γιατί είναι χρήματα που διατέθηκαν σε έργα του δήμου, απλά με κάποιες παρατυπίες.

 

 

Ελλειμματικό, πλασματικό, πρόχειρο, ανειλικρινή και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό του 2019 ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρά λόγια για το ποσό των καταλογισμών που συμπεριελήφθησαν ως έσοδα σε αυτόν. “Ούτε ο Δήμος της Αθήνας δεν έχει τόσο μεγάλο προϋπολογισμό” τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο πραγματικός Προϋπολογισμός ανέρχεται μόλις στο ποσό των 79 εκατ. ευρώ ενώ κατηγόρησε τον κ. Κλεισούρα ότι έχει αποκρύψει από αυτόν το χρέος του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

 

 

Στο θέμα των αντισταθμιστικών που δίνονται για άλλο σκοπό και για άλλο χρησιμοποιούνται και χωρίς αυτά δε μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τσιουμπρής και καταφέρθηκε εναντίον της διοίκησης που, όπως είπε, αντιμετωπίζει με μεγάλη προχειρότητα μια συνεδρίαση όπως αυτή της έγκρισης του Προϋπολογισμού.

 

 

Το ερώτημα για ποιο λόγο μειώνονται τα τακτικά έσοδα του Δήμου απηύθυνε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Φυλής Κώστας Λουμιώτης, επισημαίνοντας ότι αν από τον Προϋπολογισμό αφαιρεθούν τα αντισταθμιστικά, ο Δήμος είναι απογυμνωμένος.

 

 

Ο επικεφαλής της ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης χαρακτήρισε ελλειμματικό και μη ισοσκελισμένο τον Προυπολογισμό του 2019 και διερωτήθηκε που πήγαν τα ελλείμματα και οι “τρύπες” που ευαγγελιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση Παππού. “Οι φιέστες που κάνατε ότι λείπουν χρήματα δε φαίνονται πουθενά τον προϋπολογισμό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Τέλος, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καμπόλης στάθηκε ιδιαίτερα στο Παρατηρητήριο ζητώντας να μάθει ποιες υπερβάσεις δαπανών βρήκε, δήλωσε ότι καταψηφίζει τον Προϋπολογισμό και αποχώρησε γιατί, όπως είπε, είχε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -