KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Έρχονται μόνιμα στο δήμο Φυλής οι Γιατροί του Κόσμου

06/10/2013 13:27
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

giatroi kosmou kedifΔύο θετικές ειδήσεις σε… μια δράση περιελάμβανε η νέα επίσκεψη των Γιατρών του Κόσμου στο δήμο Φυλής και συγκεκριμένα στο κτίριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Αφενός οι εθελοντές γιατροί της οργάνωσης ήταν, για άλλη μια φορά, πιστοί στο ραντεβού τους με τους κατοίκους του δήμου και αφετέρου ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν τις διαδικασίες δημιουργίας της μόνιμης δομής τους, που περιλαμβάνει ένα ανοιχτό πολυϊατρείο στην περιοχή, το έκτο κατά σειρά σε ολόκληρη την Ελλάδα…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Περίπου 250 παιδιά πέρασαν το Σαββατοκύριακο τις πόρτες της Κοινωφελούς Επιχείρησης στα Άνω Λιόσια, προκειμένου να εξεταστούν από παιδίατρο και οδοντίατρο, να εμβολιαστούν και να τους δοθεί φαρμακευτική αγωγή από τους εθελοντές γιατρούς της κινητής παιδιατρικής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου, σε συνεργασία με τη Vodafone και τον Σκάι.

Ωστόσο, η επίσκεψη της κινητής μονάδας είχε, αυτή τη φορά, πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς δεν αρκέστηκε μόνο στους εμβολιασμούς και την παροχή παιδιατρικών και οδοντιατρικών υπηρεσιών αλλά ανακοίνωσε, δια στόματος του επιτίμου προέδρου της Νικήτα Κανάκη, τη λειτουργία μόνιμου ανοιχτού πολυιατρείου στην περιοχή. Η ανάγκη για τη λειτουργία μιας μόνιμης δομής προέκυψε από την μεγάλη απήχηση που είχαν οι δράσεις της οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα και την σημαντική ανταπόκριση του κόσμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κανάκης, απευθυνόμενος στο δήμαρχο Φυλής Δημήτρη Μπουραίμη, τον ευχαρίστησε εκ μέρους όλων για την άψογη οργάνωση, εξυπηρέτηση, καθώς και την μεγάλη συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις επισκέψεις της κινητής μονάδας, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον, όπως είπε, του δήμου για τους δημότες του. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά προχωρημένο στάδιο οι συνεννοήσεις για τη λειτουργία του πολυιατρείου και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι έτοιμο μέσα στο Νοέμβριο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουραίμης ευχαρίστησε τον κ. Κανάκη και τους Γιατρούς του Κόσμου για τις συνεχείς επισκέψεις τους στην περιοχή και το αμέριστο ενδιαφέρον τους, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που επιτελούν και εξέφρασε τη βούληση της διοίκησης του δήμου και για άλλες κοινές δράσεις, που θα ανακουφίσουν σημαντικά, αδύναμους οικονομικά και κοινωνικά, συμπολίτες μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Ιωάννης Ρόδης έχει προχωρήσει ταχύτατα τις διαδικασίες και το Ανοιχτό Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου θα λειτουργήσει σε κτίριο, επί της οδού Αθηνών 24 – λίγα μέτρα μακρύτερα από την Κοινωφελή Επιχείρηση – και ήδη έχουν δοθεί στην ιατρική οργάνωση τα σχέδια του κτιρίου, προκειμένου να διαμορφώσει κατάλληλα τους χώρους.

 

giatroi kosmou kedif1  giatroi kosmou kedif2 giatroi kosmou kedif3 
giatroi kosmou kedif4 giatroi kosmou kedif5 giatroi kosmou kedif6

 

Δείτε τι είπαν, μεταξύ άλλων, στην συνομιλία τους ο δήμαρχος Φυλής και ο επίτιμος πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου:

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: