9.7 C
Athens
25 Ιανουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Συνεχίζει ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Δασκαλάκης στο Δ.Σ Αχαρνών μετά τη διαγραφή...

Συνεχίζει ως ανεξάρτητος ο Γιώργος Δασκαλάκης στο Δ.Σ Αχαρνών μετά τη διαγραφή του από την παράταξη του δημάρχου

- Advertisement -
Ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος συνεχίζει ο πρόεδρος της ΔΗΦΑ Γιώργος Δασκαλάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών.
Αναλυτικά η επιστολή:
Προς
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Αχαρνών
κο Κωνσταντίνο Ρουσσα
Με αυτή την επιστολή, θέλω να σας ενημερώσω για την απόφασή μου,να αποχωρήσω από την δημοτική παράταξη ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί πολίτες,και να συνεχίσω την θητεία μου,ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.Όμως η τυπική εισαγωγή αυτής της επιστολής, ελάχιστα με καλύπτει, μιας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιγράψει όλες τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα συναισθήματα που είχα, πολύ πιο πριν την συντάξω. Επιτρέψτε μου λοιπόν ,να μοιραστώ όσο πιο λακωνικά μπορώ την αρχή της Αυτοδιοικητικής μου πορείας, αλλά και την μέχρι σήμερα κοινή πορεία μας. Το «χθές» σε σχέση με το «σήμερα», αλλά και το έργο σε σχέση με την πραγματικότητα.Ο κος Δήμαρχος,γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, τον βαθμό που πίστεψα αλλά και την στήριξή μου,τόσο προεκλογικά όσο και κατά την διάρκεια της έως σήμερα θητείας μας,στην την παράταξη, στο πρόσωπο του, στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ,αλλά και στην Ιδέα που όλοι είχαμε για μια ριζική αλλαγή στις Αχαρνές. Μια αλλαγή που θα περνούσε μέσα από μια  διαφορετική διαχείριση ιδεών, σε σχέση με αυτές που μας είχαν συνηθίσει οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Μια αλλαγή που θα εστίαζε στον δημότη, παρέχοντάς του όλα όσα δικαιούται ένας σύγχρονος άνθρωπος που τυχαίνει να ζει σε έναν δήμο με τόσα συσσωρευμένα προβλήματα. Όλα αυτά, τα ξέραμε!

Και με βάση αυτά τα δεδομένα, σχεδιάσαμε, οραματιστήκαμε και υποσχεθήκαμε στους δημότες, ζητώντας τους την ψήφο,αλλά και την εμπιστοσύνη τους…

- Advertisement -
- Advertisement -

Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες, περιείχε ακέραια την πίστη μου στην ανάγκη αυτής της αλλαγής. Αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή στις προτεραιότητες, αλλαγή ουσίας, πολιτισμού, μαζί με την ανάγκη για ένα σύγχρονο και δίκαιο μοντέλο συνολικής διαχείρισης.

Η θέση μου ως προέδρου της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών, ήταν και παραμένει μια θέση τιμής. Μια γεννήτρια εμπειρίας αλλά και ένα μεγάλο σχολείο ανθρωπιάς, διαχείρισης και καθημερινής επικοινωνίας με τους συνδημότες μου. Σε όλα αυτά τα χρόνια, η καθημερινή αυτή επαφή, με κάνει να είμαι βέβαιος, ότι σε προσωπικό επίπεδο, δεν πρόδωσα κανένα χαρακτηριστικό αυτής της Αλλαγής που σχεδιάσαμε. Παρά τις δυσκολίες, παραμένω απόλυτα πιστός σε αυτές τις αρχές, θεωρώντας ότι μόνο μέσα από αυτές θα δει ο τόπος και ο δημότης μια καλύτερη ζωή, συνολικά. Όμως, μια σειρά από ερωτήματα – μαζί με τις εύλογες απαντήσεις τους- με κάνουν πλέον να αμφιβάλλω. Να αμφιβάλλω για την αποτελεσματικότητα, την στήριξη και την μέθοδο που κατάφεραν να επικρατήσουν, στην θέση της αρχικής μας Ιδέας.

Η πορεία του Δήμου υπολείπεται δυστυχώς κατά πολύ των αναγκών των κατοίκων με αποτέλεσμα η καθημερινότητα των πολιτών να έχει εγκαταλειφθεί.
Από την δική μου πλευρά, προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μπορούσα με τις δυνάμεις που μου επέτρεπε να έχω, η θέση του Προέδρου της ΔΗΦΑ αλλά και εκείνη του Δημοτικού Συμβούλου,και επιχείρησα για αρκετό χρονικό διάστημα να αλλάξει αυτή η κατάσταση, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν….

Σε όλα τα παραπάνω, θεωρώ ότι έχω αντικειμενικό όσο και δίκαιο μέτρο σύγκρισης. Θεωρώ ότι ήταν εφικτές μια σειρά από καθοριστικές κινήσεις, που όμως δεν έγιναν ποτέ. Ακόμα και μια σειρά διορθώσεων, απαραίτητων σε κάθε δημοτική αρχή, που – επίσης – δεν έγιναν ποτέ.
Πάντα πίστευα ότι πάνω από την προσωπική ενέργεια, υπάρχει και παραμένει καθοριστική η Ηγεσία. Από εκεί πηγάζουν οι κεντρικές αλλαγές, αλλά και τα κεντρικά προβλήματα. Πιστεύω, ότι δεν είμαι ο αρμόδιος για να ασχοληθώ με αυτήν την αλλαγή, μιας και αποτελεί καθήκον του επικεφαλής και μόνον. Μοιραία λοιπόν, η μοναδική επιλογή μου αυτή την στιγμή είναι να διαχωρίσω την θέση μου έντιμα,αλλά και ξεκάθαρα . Είναι προσωπική μου ανάγκη, προσωπική μου επιλογή μιας και θεωρώ ότι ο κάθε ένας από εμάς,αποτελεί το άθροισμα των επιλογών του .

Απέναντί μου, βλέπω μόνο τους δημότες αλλά και μια σειρά άξιων συναδέλφων και συνεργατών μου, με τους οποίους συνεργαστήκαμε κάτω από εξαιρετικές,αλλά και ορισμένες φορές αντίξοες συνθήκες, και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
Μπροστά μου όμως, βλέπω τον νέο δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, μέσα από το εφικτό, και το ρεαλιστικό . Και μόνο προς αυτό τον δρόμο θα κινηθώ.
Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
Γιώργος Δασκαλάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -