KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΦΥΛΗ

Ρεκόρ διανομής τροφίμων από την Κοινωνική Υπηρεσία Φυλής

29/01/2014 10:51
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

kinima xoris mesazontes Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Φυλής, πραγματοποιώντας το τελευταίο διάστημα, τη μεγαλύτερη διανομή τροφίμων στη Δυτική Αττική. Διακριτικά και αθόρυβα, περίπου 30 τόνοι τρόφιμα διανεμήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο σε οικονομικά ευπαθείς δημότες. Ο εντεταλμένος Σύμβουλος και υπεύθυνος για την Κοινωνική Πολιτική Παναγιώτης Δρόλιας χαρακτήρισε την συγκεκριμένη προσπάθεια ως «ρεκόρ για Δήμο της Δυτικής Αττικής», έκανε λόγο για «μια καλή αρχή» και δεσμεύτηκε για «μια ακόμα καλύτερη συνέχεια».

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Παράλληλα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η κοινωνική υπηρεσία, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, φρόντισε όπως κάθε χρόνο να ενισχύσει το γιορτινό τραπέζι 700 άπορων οικογενειών, μοιράζοντας συνολικά το ποσό των 70.000 ευρώ (1750 άτομα). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, πλέον, η δομή και η διάρθρωση της κοινωνικής υπηρεσίας έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που η βοήθεια εγκρίνεται και δίνεται άμεσα, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και ταλαιπωρία για το δημότη.

Η διανομή τροφίμων συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμα και απευθύνεται στους δημότες που ζητούν βοήθεια από το Δήμο και πληρούν αποδεδειγμένα τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια. Αναλυτικά τα τρόφιμα που έχουν διανεμηθεί το τελευταίο τρίμηνο είναι πάνω από 3 τόνοι αλεύρι, 3 τόνοι τοματοπελτές, 3 τόνοι γάλα εβαπορέ, 2 τόνοι λάδι, 630 κιλά κασέρι, 20.987 κιλά φέτα, 700 κιλά κεφαλογραβιέρα, 5 τόνοι μακαρόνια, 3 τόνοι ρύζι, όσπρια, κρέας, κοτόπουλο, σνακ κ.α.

Παράλληλα, περισσότερες από 150 οικογένειες προμηθεύονται τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, 100 οικογένειες σιτίζονται καθημερινά από το συσσίτιο που συνδιοργανώνει ο Δήμος Φυλής με την ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ ενώ σε δεκάδες ανέρχονται και οι οικογένειες, για τις οποίες παρενέβη η υπηρεσία για την επανασύνδεση του ρεύματος τους.

«Η κοινωνική Υπηρεσία επαγρυπνεί και εξασφαλίζει για τους δημότες όσο περισσότερη στήριξη μπορεί. Είναι μια διαρκής και επίμονη προσπάθεια που, από την πλευρά μας φροντίζουμε να ενδυναμώνεται διαρκώς, αλλά δυστυχώς κάθε μέρα πού περνάει όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας πέφτουν στη χοάνη της ανέχειας και της δυστυχίας» υπογράμμισε ο κ. Δρόλιας, ο οποίος επανέλαβε ότι στόχος της κοινωνικής υπηρεσίας είναι να μην αφήσει κανέναν δημότη αβοήθητο.

Επιπλέον, ο υπεύθυνος της Κοινωνικής Πολιτικής ευχαρίστησε θερμά τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς πού στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου και της Κοινωνικής Υπηρεσίας. «Χωρίς τον ΟΠΑΠ δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα διανομής τροφίμων. Ευχαριστούμε την γνωστή γυμνάστρια Φωτεινή Γεωργαντά που μεσολάβησε, την Ελένη Βουτυράκη που βοήθησε και την Ευαγγελία Λάμπρου που ενέκρινε τη χορήγηση της βοήθειας προς το Δήμο μας» σημείωσε.

Ευχαρίστησε παράλληλα την Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου για τη στήριξη της Περιφέρειας καθώς και τα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και LIDL , μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις, συλλόγους και τις εταιρείες Vending Power του Inan Latoski και την εταιρεία P.CEM του Γιάννη Ζυμπελούδη.  

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: