10.6 C
Athens
16 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ «Αδειάζει» τον εκκαθαριστή του Ξένιου ο Δημήτρης Μπουραίμης

«Αδειάζει» τον εκκαθαριστή του Ξένιου ο Δημήτρης Μπουραίμης

- Advertisement -

sima xeniosΣε διαφορετικό μήκος κύματος από τον εκκαθαριστή της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Γιώργο Νικητάκη κινήθηκε ο δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης, σχετικά με το θέμα της απογραφής των εργαζομένων, στο πλαίσιο της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Όπως διαβεβαίωσε οι εργαζόμενοι θα απογραφούν κανονικά διότι δεν έχουν απολυθεί, «αδειάζοντας» έτσι τον εκκαθαριστή, ο οποίος μίλησε για αυτοδίκαιες λύσεις συμβάσεων και απολύσεις.

- Advertisement -
- Advertisement -

Αμετανόητη, παρά τις δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων και ξεπερνώντας πλέον κάθε όριο, η ομάδα των εκκαθαριστών του δημοτικού ραδιοφώνου, όταν ρωτήθηκαν για το θέμα της απογραφής τους με βάση την εγκύκλιο του ΥΔΜΗΔ, απάντησαν σε εργαζομένους του Ξένιου, ότι για όσους βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας υπάρχει αυτοδίκαιη λύση της σύμβασής τους και όσοι δεν έκαναν επίσχεση θα αποζημιωθούν και θα απολυθούν.

Προφανώς έχει κοντή μνήμη ο κ. Νικητάκης, διότι ξεχνά ότι η δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων αναγνωρίζει στο ακέραιο τις αποδοχές από την επίσχεση εργασίας τους, και επιμένει να υποστηρίζει τα περί «αυτοδίκαιων λύσεων» στις σχέσεις εργασίας τους. Λίγες ημέρες, πριν, εξάλλου ο εκκαθαριστής προέβη σε αγωγή κατά των εργαζομένων του Ξένιου, μιλώντας για άκυρες και παράνομες συμβάσεις ενώ επιπλέον τους κατηγορεί για πλουτισμό και δηλώνει ότι θα ζητήσει πίσω τα χρήματα που τους έχουν καταβληθεί! Ακόμα ισχυρίζεται ότι κανένας από τους εργαζόμενους δεν προσλήφθηκε με βάση το νόμο 2190/1994 (ΑΣΕΠ).

Όπως προκύπτει, πάντως, από το ρεπορτάζ, ο κ. Νικητάκης δεν θα πρέπει να έχει διαβάσει καλά τις συμβάσεις, διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί πριν το 1994, οπότε και δεν υπήρχαν διαδικασίες ΑΣΕΠ ενώ οι προσλήψεις των δημοσιογράφων δεν υπόκεινται καν σε αυτή τη διαδικασία. Όσοι δε, αργότερα προσλήφθηκαν εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ, απολύθηκαν όταν τέθηκε ανάλογο θέμα, επί δημαρχίας Νίκου Παπαδήμα.

Εκτός των άλλων, υπάρχουν έγγραφα τόσο από το ελεγκτικό συνέδριο, όσο και από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άνω Λιοσίων το 2004, με βάση τα οποία έχει ελεγχθεί η νομιμότητα των εργαζομένων και μάλιστα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπλέον, το πόρισμα – φωτιά των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα στο δημοτικό ραδιόφωνο που εκδόθηκε το 2010 δεν αναφέρεται καθόλου σε παράνομους υπαλλήλους αορίστου χρόνου αλλά κάνει μνεία μόνο για όσους είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Καλά πληροφορημένες πηγές του δήμου, εξάλλου, εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με τα νομικά και ουσιαστικά επιχειρήματα του εκκαθαριστή και εκτιμούν ότι προφανώς παραπλανάται από το νομικό του επιτελείο.

Δ. Μπουραίμης: «Θα απογραφούν οι πάντες…»

Με ένα κομψό, πλην σαφή, τρόπο ο δήμαρχος Φυλής διαφοροποιήθηκε από τον εκκαθαριστή, όταν τέθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από εργαζόμενη του Ξένιου, οι ισχυρισμοί των εκκαθαριστών. «Ο φορέας που απογράφει είναι ο δήμος. Θα απογραφούν οι πάντες, εφόσον δεν έχει απολυθεί μέχρι σήμερα κανένας και εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι. Οι εκκαθαριστές δεν μπορούν να πουν τίποτε περισσότερο, από αυτό που λέω εγώ…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Suzuki: Γρήγορα βήματα στον δρόμο της υβριδικής τεχνολογίας. Αλλαγές για Swift Sport, Vitara και S-Cross

Οι αλλαγές αφορούν τα ανωτέρω μοντέλα και εστιάζονται: στην αντικατάσταση του σημερινού βενζινοκινητήρα 1.4 Boosterget  με τον νέο υβριδικό βενζινοκινητήρα  Κ14D Boosterget,...

Με πρωταγωνιστές τα παιδιά η εντυπωσιακή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Φυλή

Με τρόπο εντυπωσιακό και ολοκληρωτικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά πραγματοποιήθηκε στη δημοτική κοινότητα Φυλής, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Κλόουν,...

Χριστουγεννιάτικο χωριό έστησε στην κεντρική πλατεία η ΔΗΚΕΑ. Εντυπωσιακή η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων

Την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου και στις Αχαρνές σηματοδότησε το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου το βράδυ της Παρασκευής...

Meteoacharnes: «Ανοιξιάτικος» καιρός μέχρι την Πέμπτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρα και τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη. Ακολουθεί πτώση, η οποία θα διατηρηθεί. Μικρές αλλά...
- Advertisment -