KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Εργασίες χωρίς άδεια με τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση σταμάτησε η αστυνομία

10/02/2019 12:17
Επεξεργάστηκε 10/02/2019 19:27
2 '
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Στο πρωτοφανές περιστατικό της πραγματοποίησης εργασιών χωρίς άδεια σε χώρους αθλητικών εγκαταστάσεων στο πάρκο Τρίτση προχώρησε το μεσημέρι ομάδα ατόμων, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ήταν και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου. Το γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής Ιλίου και των αθλητικών συλλόγων προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επίσημοι φορείς της πολιτείας.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, το πρωί ομάδα ατόμων επιχείρησε να φυτέψει, χωρίς άδεια από το δασαρχείο, δέντρα σε χώρο του πάρκου που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο σημείο βρέθηκαν, προκειμένου να μάθουν τι αφορούν ακριβώς συμβαίνει, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και αρκετά μέλη της δημοτικής αρχής, όπως επίσης και σύσσωμοι οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, οι οποίοι αντίκρισαν μέσα στη συγκεκριμένη  ομάδα και τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Τρίτση. Λίγο αργότερα, έφτασε και η αστυνομία η οποία του ανάγκασε να σταματήσουν τις εργασίες, ακριβώς επειδή δεν είχαν άδεια.

HLEKTROFOTISTIKH

Ασφαλώς και το θέμα δεν ήταν αν τα έργα αφορούσαν τη φύτευση δέντρων σε ένα χώρο όπου τριγύρω βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα, ούτε αν η ενέργεια είχε καλό ή κακό στόχο. Το θέμα είναι ο τρόπος που ενεργούν θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας: χωρίς ενημέρωση, σχέδιο, γνώση, νόμιμες διαδικασίες και συνεννόηση. Με ετσιθελισμό και κακή αντίληψη του τρόπου που ασκείται η δημοσία εξουσία.

Το ερώτημα είναι, επίσης, ποιος ήταν ο στόχος της φύτευσης δέντρων σε ένα χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων. Ένα χώρο που η δημοτική αρχή Ιλίου προγραμμάτιζε μέσω του προγράμματος ΦιλόΔΗΜΟΣ να δημιουργήσει μικρά γήπεδα (μπάσκετ, τένις κλπ), τα οποία θα αποδίδονταν στη νεολαία του Ιλίου. Μήπως, λοιπόν, ο στόχος ήταν να εμποδιστεί η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και συνεπώς να τις χρησιμοποιούν οι ακαδημίες και οι σύλλογοι;

Όπως και να έχει το συμπέρασμα είναι ένα: θεωρείται ανεπίτρεπτο θεσμοθετημένοι φορείς της πολιτείας να προβαίνουν σε παράνομες κινήσεις, ακυρώνοντας τον ίδιο το θεσμό που εκπροσωπούν. Καμία ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται και για όποιο λόγο γίνεται, δε μπορεί να ναρκοθετεί δημοκρατικές διαδικασίες, νομιμοποιώντας με τον τρόπο αυτό αντίστοιχες ακραίες συμπεριφορές.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: