KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε 4 μήνες θα αποσυρθούν τα καμένα από το ΚΔΑΥ δίπλα από το ΧΥΤΑ Φυλής υπόσχεται ο Γιάννης Βασιλείου

13/02/2019 07:30
2 '
Γιάννης Βασιλείου, αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

«Βάζουμε τέλος στην αρνητική παράδοση της Δυτικής Αττικής ως χώρο εναπόθεσης ιστορικών αποβλήτων, με συστηματικές προσπάθειες αλλάζουμε την εικόνα», υπογραμμίζει ο αντιπεριφρειάρχης Γιάννης βασιλείου, απαντώντας σε ανακοίνωση του Γ. Σγουρού περί ευθυνών της Περιφερειακής Διοίκησης για την καθυστέρηση απόσυρσης των καμμένων από το ΚΔΑΥ Ασπροπύργου.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, σε ανακοίνωση με τίτλο «Σιγοκαίνε οι ευθύνες για την Περιφέρεια Αττικής…» αποδίδει την καθυστέρηση της περιβαλλοντικής αποκατάστασης «είτε σε αδιαφορία είτε σε ανικανότητα η οποία εκθέτει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, που δεν της έφτασε μια ολόκληρη θητεία για να πράξει το αυτονόητο». Τονίζει, δε, ότι ο χώρος πρέπει να αποκατασταθεί και οι ποσότητες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, να καταλήξουν στους ενδεδειγμένους χώρους τελικής διάθεσης. «Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας, αξίζουν και δικαιούνται το καλύτερο δυνατό επίπεδο ποιότητας ζωής», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Σγουρός.

HLEKTROFOTISTIKH

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής, Γ. Βασιλείου, εκφράζει την απορία του για την ανακίνηση του θέματος «όταν έχει γίνει ήδη γνωστό, πως ξεκινά και η απόσυρση των καμένων του ΚΔΑΥ Ασπροπύργου και η αποκατάσταση του χώρου». ‘Οπως αναφέρει «χρειάστηκε από πολλούς ανθρώπους τεράστια προσπάθεια, πολύ δουλειά, υπομονή, επιμονή, 43 ολόκληροι μήνες, αλλά και η στήριξη του υπουργείου μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Διευκρινίζει ότι η καθυστέρηση οφείλεται στις τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες- εκ των οποίων η μία διεθνής- που έπρεπε να προηγηθούν, καθώς και στην υπέρβαση του προβλήματος της αποδοχής του ποσού των 5 εκατ. ευρώ του «Πράσινου Ταμείου» από την Περιφέρεια για να χρηματοδοτήσει το έργο της περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

«Η παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σπάει μετά και από αυτή την εξέλιξη, μια “παράδοση” δημιουργίας ιστορικών αποβλήτων στη Δυτική Αττική, αφού τα καμένα θα αποσυρθούν εντός τεσσάρων μηνών, συν τρείς μήνες που θα χρειαστούν ώστε να αποκατασταθεί και ο χώρος», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: