KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Σημαντική η συμβολή του Δήμου Ιλίου στη διατήρηση και ανάπτυξη της αγοράς της πόλης

01/03/2019 11:43
2 '
Φωτό από εκδήλωση Λευκής Νύχτας στο Ίλιον
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

«Πλάτη» στην αγορά του Ιλίου για να μπορέσει να κρατηθεί όρθια τα χρόνια της κρίσης έβαλε η δημοτική αρχή της πόλης, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δήμος Ιλίου είναι από τις, μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, πόλεις όπου διαπιστώνονται ελάχιστα έως μηδενικά λουκέτα στα μαγαζιά του.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, η οικονομική κρίση δημιούργησε προβλήματα στα καταστήματα του Ιλίου, ωστόσο απετράπησαν τα μαζικά «λουκέτα» που παρατηρήθηκαν σε άλλες πόλεις όχι μόνο του δυτικού τομέα της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές.

Ποια ήταν η συμβολή του Δήμου σε αυτό; Αναβαθμίζοντας το περιβάλλον, καθαρίζοντας τους πεζόδρομους, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προσέλκυση πολιτών. Μόνο η «Λευκή Νύχτα», η διοργάνωση της οποίας υπήρξε μια πρωτοποριακή ενέργεια του Δήμου Ιλίου σε πανελλαδικό επίπεδο, συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου από όλη την Αττική που συνδυάζει τη διασκέδαση με τις αγορές.

«Σκοπός μας δεν ήταν να γίνει μια ακόμα εκδήλωση αλλά να γίνει γνωστή η αγορά του Ιλίου στον κόσμο που θα ερχόταν εκείνο το βράδυ και να την επισκέπτεται και τις επόμενες ημέρες. Το καταφέραμε και αυτή η εκδήλωση έγινε θεσμός με χιλιάδες κόσμου να την επισκέπτονται παρά τον πόλεμο που δεχθήκαμε και δεχόμαστε» σημείωσε ο κ. Ζενέτος.

 

Φωτό από εκδήλωση Λευκής Νύχτας στο Ίλιον

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: