11.4 C
Athens
28 Νοεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ H θέση του Συνδυασμού «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» για την ένταση στο ΔΣ

H θέση του Συνδυασμού «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» για την ένταση στο ΔΣ

- Advertisement -

Η παράταξη «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» με αφορμή την ένταση και τις αλγεινές σκηνές που έλαβαν χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Τρίτης, επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες των Αχαρνών για τις μέχρι τώρα ενέργειές της επί του  σοβαρού θέματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού. Εκ των προτέρων όμως θα πρέπει να τονιστεί πως καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένας μικρός ναός της δημοκρατίας των πολιτών και τέτοιες συμπεριφορές δεν ταιριάζουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα την αγωνία και το δίκαιο των αιτημάτων των γονέων που βλέπουν τα σχολεία των παιδιών τους σε τραγική κατάσταση, την οργή τους για τον κίνδυνο που διατρέχουν λόγω των εκτεταμένων φθορών και την αγανάκτησή τους για την αδιαφορία που έχουν εισπράξει. Για τους λόγους αυτούς άλλωστε η Παράταξή μας έχει προβεί σε σειρά ενεργειών το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αναζητήσει λύσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και επειδή κάποιοι πιθανόν να θέλουν ακόμη και θέματα που αφορούν τα παιδιά μας να τα βάλουν στο παιχνίδι της μικροπολιτικής οφείλουμε στα μέλη μας και στην κοινωνία των Αχαρνών να αναφερθούμε διεξοδικά στις κινήσεις μας αυτές.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ήδη από την 1η Μαρτίου 2019 ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Συνδυασμού «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» κ. Νίκος Ξαγοράρης είχε θίξει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων είχε απευθυνθεί στον Δήμαρχο κ. Κασσαβό, ερωτώντας τον σχετικά: «Κ. Δήμαρχε γίναμε μάρτυρες κακών ειδήσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για το θέμα των συγκεκριμένων σχολείων. Θα πρέπει να μας δώσετε απαντήσεις, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες πριν έχουμε θύματα από τα παιδιά που πηγαίνουν σε αυτά τα σχολεία», ανέφερε ο κ Ξαγοράρης χωρίς όμως να πάρει απάντηση από τον κ. Κασσαβό. Επανερχόμενος μάλιστα αργότερα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο κ. Δήμαρχος του απάντησε: «δεν ξέρω, δεν είμαι ενημερωμένος».

Την Πέμπτη (7/3/2019) ο κ. Σπύρος Βρεττός επισκέφτηκε το σχολείο, συνοδευόμενος από τα μέλη του συνδυασμού του Γιάννη Κατσανδρή και Έμμυ Λαζάρου. Εκεί ενημερώθηκαν από τον υποδιευθυντή, τους δασκάλους, αλλά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων. Ο ίδιος ο κ. Βρεττός μάλιστα απευθύνθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Το Σάββατο (9/3/2019) αντιπροσωπεία της παράταξης (στην οποία συμμετείχαν οι Παναγιώτης Κάιας, Γιάννης Καλλάργαλης, Χριστίνα Κατσανδρή, Γιάννης Κατσανδρής, Γιάννης Μίχας, Γιάννης Περρής και Δημήτρης Τσατσούλης)  παρευρέθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με όλους τους Συλλόγους Γονέων του Ολυμπιακού Χωριού σε αίθουσα του 26ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και η οποία διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες. Σε αυτή τη συνάντηση, αφού διατυπώθηκαν αναλυτικά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα σχολεία, από την πλευρά της Παράταξης έγινε διεξοδική ενημέρωση για τις κινήσεις της και κυρίως για την επαφή του κ. Βρεττού με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Παράλληλα προτάθηκε στους Συλλόγους να δώσουν το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν οι ίδιοι τη σοβαρότητα του προβλήματος και την ανάγκη άμεσης επίλυσής του.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί πως ουδέποτε έγινε λόγος για εκπροσώπησή τους από την Παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με φτηνή κίνηση εντυπωσιασμού και προεκλογικής εκμετάλλευσης ενός γεγονότος που δεν μπορεί να μπαίνει στο  τραπέζι μικροπολιτικής και πολιτικών αντιπαραθέσεων.  Όταν μάλιστα από κάποιους γονείς διατυπώθηκε η προτροπή να μην γίνει προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος η κ. Κατσανδρή τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, τονίζοντας πως ουδεμία τέτοια πρόθεση υπάρχει, αλλά από τη θέση της αντιπολίτευσης έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες και πως πλέον είναι θέμα διοίκησης.

Το πρωί της Τρίτης (12/3/2019) και πριν το Δημοτικό Συμβούλιο απεστάλη έγγραφο (επισυνάπτεται) με αποδέκτες τον Δήμαρχο Αχαρνών, τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Γενικό Διευθυντή του Δήμου με θέμα: «Σοβαρά κτηριακά προβλήματα και πτώση σοβάδων στο 26ο  και 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών». Στο συγκεκριμένο έγγραφο μεταξύ άλλων επισημάνθηκε το γεγονός πως παρά την παρέλευση δύο μηνών δεν έχει γίνει καμία εργασία αποκατάστασης, κάτι που είναι άκρως επιβεβλημένο για την ασφάλεια των μαθητών.

Στη συνέχεια του εγγράφου ο συνδυασμός «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως «οι ζωές των παιδιών του 26ου και 29ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών κρέμονται από τη δική σας ευαισθητοποίηση και τις δικές σας αποφάσεις και ενέργειες» και ζητούσε να ενημερωθεί για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των παιδιών έως ότου ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η αποκατάσταση και για το «αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις εργασίες που προτίθεστε να κάνετε στο συγκεκριμένο σχολείο».

Κατόπιν όλων αυτών γίνεται αντιληπτό πως ο Συνδυασμός «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος», καθώς και τα μέλη του έχουν ασχοληθεί επισταμένως εδώ και αρκετό καιρό με το συγκεκριμένο ζήτημα. Ασχολήθηκαν με τη ζέση που αρμόζει σε κάθε θέμα που αφορά τα παιδιά μας. Για το λόγο αυτό προέβησαν σε κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού ή πολιτικής εκμετάλλευσης. Και με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπίζονται πάντα ζητήματα ειδικής βαρύτητας, που απαιτούν άμεσες λύσεις.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -