KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Ολοκλήρωση εβδομάδας δράσεων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, με τίτλο “Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων”

14/03/2019 13:30
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα δράσεων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με τίτλο «Η Δημοκρατία μέσω της καλλιτεχνικής παρέμβασης των νέων» PartYouth, στο διάστημα μεταξύ 4 και 8 Μαρτίου 2019.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στο πρόγραμμα, το οποίο συντονίστηκε από το Τμήμα Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Οργάνωσης, συμμετείχαν νέοι και νέες (εργαζόμενοι και άνεργοι) 13-30 ετών και μαθητές από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (1ο Γυμνάσιο, 1ο, 3ο, 4ο Λύκεια, ΕΠΑΛ), από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, όπως επίσης και από τα τμήματα Eικαστικών, Kεραμικής, Φιλαρμονικής και από το τμήμα ΑμεΑ του Δήμου μας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τέχνες και να εκφραστούν με τις δημιουργίες τους, μέσω της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της κεραμικής και του θεάτρου για τις διαχρονικές αξίες της δημοκρατίας. Ξεχωριστή στιγμή ήταν και η επίσκεψή τους στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όπου παρακολούθησαν σχετική διάλεξη και δημιούργησαν από κοινού έργα στο εργαστήρι γλυπτικής.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δράσης διοργανώθηκε προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, όπου οι συμμετέχοντες έζησαν την εμπειρία της διεξαγωγής του (συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων, καταγραφή πρακτικών, προώθηση της απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης κλπ.).

Επιπλέον, το συλλογικό έργο του τμήματος Kεραμικής (αναπαράσταση του “δέντρου της Δημοκρατίας”), πρόκειται να κοσμήσει κτίριο του Δήμου, ενώ όλα τα έργα των παιδιών θα προβληθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου. Οι δράσεις θα συνεχιστούν με διάφορες άλλες μορφές μέχρι τέλος Απριλίου.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: