14.4 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Ανακοίνωση και ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις εκλογές εργαζομένων στο...

Ανακοίνωση και ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας για τις εκλογές εργαζομένων στο δήμο Φυλής

- Advertisement -

das otaΣυναδέλφισσες – συνάδελφοι

- Advertisement -
- Advertisement -

Σε λίγες μέρες θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σωματείο μας. Αποψη μας ήταν και είναι ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν στις αρχές Σεπτέμβρη ώστε και μεγαλύτερη μαζικότητα και συμμετοχή να υπήρχε αλλά και να γινότανε ουσιαστικός απολογισμός της τριετίας που πέρασε και κάθε παράταξη να παρουσίαζε τις θέσεις της τόσο για τα γενικότερα προβλήματα που μας απασχολούν σαν κλάδο , σαν πολίτες αλλά και πως καλύτερα θα λειτουργούσε θα δρούσε το σωματείο μας.

Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου επέλεξε να γίνουν οι εκλογές τώρα , ας το λάβει ο καθένας υπόψη του και ας το κρίνει , μαζί βέβαια και με την συνολική δράση που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα . Το τι διοίκηση θα έχουμε μας αφορά όλους και από την ψήφο σου θα εξαρτηθεί. Για αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζικά στις αρχαιρεσίες και η ψήφος σας στη ΔΑΣ ΟΤΑ θα είναι η καλύτερη απάντησή στην επίθεση που δεχόμαστε.

Επίθεση που αφορά:

Τη συνεχή συρρίκνωση των μισθών μας.

Τις απολύσεις (διαθεσιμότητες) – αξιολογήσεις

Το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων.

Το χαράτσωμα από το κράτος για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων

Τις αυξήσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, που εξαφανίζουν τους μισθούς μας από την επόμενη της πληρωμής ( όποτε αυτό βέβαια γίνεται ).

Κατά τη γνώμη μας το βασικό κριτήριο ψήφου είναι: Τι Σωματείο – Τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα. Ποιο κίνημα είναι σε θέση να τους βάλλει εμπόδια, να τους σταματήσει. Να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει και τη ζωή μας ακόμη, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Ένα κίνημα που θα είναι πραγματικό όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων, στον αγώνα για την επιβίωση, για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα σωματείο και ένα κίνημα:

• Να οργανώνει την πάλη για όλα τα προβλήματα, ένα σωματείο σπίτι όλων των εργαζομένων. Για τους συναδέλφους που οδηγούνται σε απόλυση είτε με τη λήξη της σύμβασης είτε με τη διαθεσιμότητα , είτε με την κατάργηση υπηρεσιών και ειδικοτήτων για τα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε συνάδελφο από την εντατικοποίηση της δουλειάς.

• Να αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές, ενάντια στην κυβέρνηση, το αυταρχικό κράτος.

• Να αγωνίζεται ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της τοπικής διοίκησης. Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στις ιδιωτικοποιήσεις, που είναι βασικό φιλέτο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Στηρίζουν την καπιταλιστική κερδοφορία. Το μάρμαρο των ιδιωτικοποιήσεων θα το πληρώσει και πάλι ο λαός. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν χιλιάδες απολύσεις, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πενιχρά μεροκάματα.

• Ένα σωματείο, που θα παλεύει να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Θα δίνει προοπτική στους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για την απαλλαγή του λαού από τα δεσμά της δικτατορίας των μονοπωλίων.

• Θέλουμε ένα σωματείο μαζικό, ταξικό που μαζί με άλλα σωματεία και ομοσπονδίες να συγκροτούν ένα κίνημα που θα παλεύει για μια άλλη: φιλολαϊκή ανάπτυξη που επίκεντρο της θα έχει τις δικές μας ανάγκες και όχι το κέρδος των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.

• Ένα κίνημα που δεν θα το χρησιμοποιεί ως γρανάζι, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

• Ένα κίνημα που ως σημαία του θα έχει το σύνθημα «Λεύτερος λαός είναι εκείνος ο λαός που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει».

Στη βάση ενός τέτοιου προσανατολισμού, ενός τέτοιου περιεχομένου πάλης επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων και την κοινή δράση, τη συμμαχία με όλους τους άλλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Εμείς δεν μπαίνουμε κάτω από κανένα μανδύα, ούτε κρυβόμαστε πίσω από ενιαία , «ακομμάτιστα» , ουδέτερα ψηφοδέλτια. Είμαστε κρυστάλλινοι στις απόψεις και θέσεις μας.

Συμπορευόμαστε με το ταξικό κίνημα , το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ , με τις θέσεις και την δράση του Π.Α.ΜΕ

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι που κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη , δηλώνουμε ότι: Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υπηρετήσουμε ένα τέτοιο σωματείο και ένα τέτοιο κίνημα. Για αυτό θέλουμε να τονίσουμε:

Είναι ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση και στο σωματείο και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ισχυροποιηθούν οι δυνάμεις της ταξικής πάλης.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Κοινή πάλη με τον λαό και τα σωματεία – φορείς της περιοχής για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και του λαού στην δουλειά, την υγεία , την παιδεία, τον πολιτισμό , για την άμεση απομάκρυνση της χωματερής. Καμιά παραχώρηση δραστηριοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες. Ασφαλείς συνθήκες εργασίας , παροχή όλων των προβλεπόμενων ειδών προστασίας (έγκαιρα). Καταβολή όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους εργαζόμενους , που χρονίζουν για αρκετά καιρό Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Κανονική πληρωμή τόσο του μισθού , όσο και των υπερωριών κλπ Συνάδελφοι Η μεγάλη αμφισβήτηση , που σωστά υπάρχει , με την δράση της πλειοψηφίας του σωματείου μπορεί και πρέπει να εκφραστεί.

Ετσι στις εκλογές ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ τον δικό σας συνδυασμό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΡΒΑΝΙΤΟΓΙΑΝΝΗ ΖΩΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΟΣΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΖΕΡΒΑΣ ΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΡΡΑ ΝΤΟΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΛΙΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΛΙΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΟΘΑΝΑΣΗ ΝΤΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ ΕΦΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΡΙΖΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΣΑΜΠΟΥΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΣΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΧΟΥΜΠΑΒΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΖΕΙΒΕΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΑΜΠΟΛΗ ΛΙΤΣΑ ΙΣΙΔΩΡΟΣ

ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...
- Advertisment -