11.5 C
Athens
14 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Στηρίζει τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας η Ένωση Γονέων...

Στηρίζει τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής

- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων και Φυλής μπροστά στην κινητοποίηση  που διοργανώνουν οι μαθητές  μετά από συλλογικές διαδικασίες ,την Δευτέρα 18/03/2019 για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας  εκφράζει τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα τους, για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει .

Το Υπουργείο Παιδείας με το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο επιφέρει αλλαγές, βάζοντας νέους φραγμούς στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το Υπουργείο καλεί τους μαθητές της β΄Λυκείου να συμπληρώσουν μηχανογραφικό και μάλιστα με μόνο δέκα σχολές!!!. Αναγκάζουν τα παιδιά μας να αποφασίζουν για το μέλλον τους στην ηλικία των 15 χρόνων .  Όσο αφορά τους μαθητές της φετινή β΄Λυκείου σε λιγότερο από τέσσερις μήνες καλούνται να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δίνοντας ταυτόχρονα   και τις εξετάσεις της φετινής χρονιάς!

Αντίστοιχα φραγμοί μπαίνουν και στους μαθητές των ΕΠΑΛ όπου  η μοναδική επιλογή να φοιτήσουν σε ΤΕΙ είναι η περιφέρεια, με το κόστος διαβίωσης να είναι απαγορευτικό για ένα πολύ μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών! Αυτή η αλλαγή περιορίζει τον αριθμό των μαθητών από τα ΕΠΑΛ για εισαγωγή, αφού το ποσοστό των θέσεων στα ΑΕΙ προβλέπεται στο 5%, ενώ το ποσοστό των θέσεων για τα ΤΕΙ ήταν 20%.

Τα παιδιά μας ήδη εξαντλούνται σε έναν απίστευτο μαραθώνιο σπίτι –  σχολείο – φροντιστήριο  με τις οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εισαγωγή  σε μια σχολή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης!
  • Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
  • Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.
  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να  στηρίξουν το αγώνα των μαθητών και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση για το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το Δ.Σ

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

Στην Ανταρκτική θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ελληνίδα Αλπινίστρια, Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών) προκειμένου να...

Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ο Στάθης Τοπαλίδης, στη ΔΗΦΑ η Αγγελική Ζαχαριάδη

Μετακινήσεις σημειώνονται σε θέσεις της διοίκησης του δήμου Αχαρνών μετά τον πρόσφατο χαμό της Ελένης Σαχσανίδου, η οποία κατείχε τη θέση...

Επτά έργα και… να “καίνε” έφερε μαζί του στη Φυλή ο Γιώργος Πατούλης

Επτά έργα, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, κόμιζε στη βαλίτσα του κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Φυλής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος...

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Ίλιον. Δείτε ποιες είναι

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Δήμος Ιλίου καλωσορίζει, αυτό...
- Advertisment -