KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Blog Δήμου Φυλής: άσχετοι ή χρήσιμοι ηλίθιοι;

26/03/2019 18:50
Ανανεώθηκε 26/03/2019 18:59
2 '
Χρήσιμοι ηλίθιοι
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Βρισκόμαστε πλέον 1,5 μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές και προκαλεί τουλάχιστον γέλιο η προσπάθεια τοπικών site και blog του Δήμου Φυλής, που πρόσκεινται στη διοίκηση Παππού να κάνουν… αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αγνοώντας το βασικό αξίωμα που λέει ότι η διοίκηση κρίνεται από το έργο της και η αντιπολίτευση από τις προτάσεις της, τα εξαπτέρυγα της δήθεν ενημέρωσης (βλέπε Focus fyli, Παράπονο Φυλής κλπ.), που ζουν όχι από τη δουλειά αλλά από την εκδούλευση, κινούνται ως βασιλικότεροι του βασιλέως, υπονομεύοντας έτσι τον σκοπό που υποτίθεται ότι επιτελούν. Υποτίθεται – το τονίζουμε – γιατί μόνος σκοπός είναι η δική τους βολή.

Ενδεικτικό παράδειγμα, η αντιπολίτευση που προσπάθησε να κάνει στο Δημήτρη Μπουραΐμη, με αφορμή τις απόψεις του για το Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης, ένα από τα προαναφερθέντα blog (το άλλο επιχειρεί να του κάνει αντιπολίτευση για τη χωματερή, θέμα για το οποίο την τελευταία δεκαετία ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δίνει καθημερινά εξετάσεις) – θυγατρικά και τα δυο του επίσημου blog Φύλαρχος. Με βασικό κορμό κείμενα που διατίθενται αυτούσια (χωρίς καμία αμφιβολία) από τη “μαμά” εταιρία, επιχειρούν να αντιπολιτευτούν την… αντιπολίτευση, δηλαδή το Δημήτρη Μπουραΐμη.

Η τελευταία δε ανάρτηση (με αφορμή το δελτίο Τύπου του κ. Μπουραΐμη) για το Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης ήταν εξόχως σαχλή και χωρίς επιχειρήματα, απέναντι σε ένα κείμενο καθαρό, με ιστορικές παραθέσεις, καταγεγραμμένα γεγονότα και, κυρίως, προτάσεις. Όπως ακριβώς οφείλει να κάνει μια παράταξη της αντιπολίτευσης που σέβεται το ρόλο της, δεν αρκείται σε αντιγραφές, πυροβολισμούς στον αέρα και δεν παριστάνει τον επιτήδειο ουδέτερο. Όπως ακριβώς πρέπει να κάνει ένας πολιτικός άνδρας που δεν τσαλαπατά την αξία και την εμπειρία του στο βωμό του συμφέροντος και τιμά την επιλογή των ψηφοφόρων του να βρίσκεται, για όσο εκείνοι κρίνουν, στην αντίπερα όχθη της εξουσίας.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι ίδιοι δε σέβονται ούτε τον εαυτό τους (αυτό είναι νομοτελειακά χαμένο), ούτε τους διοικούντες που τους εμπιστεύτηκαν ότι τους εμπιστεύτηκαν. Το αντίθετο: προκαλούν αποστροφή, αγανάκτηση και θυμό. Ηρωοποιούν τους αντιπάλους. Κοινώς τους κάνουν περισσότερο καλό, παρά κακό.

Μα, αλήθεια: είναι τόσο άσχετοι ή μήπως τόσο χρήσιμοι ηλίθιοι;

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: