13.5 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Δημήτρης Μπουραΐμης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ η θεμελίωση του παιδικού σταθμού Φυλής»

Δημήτρης Μπουραΐμης: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ η θεμελίωση του παιδικού σταθμού Φυλής»

- Advertisement -

Με τον τίτλο «Κάλλιο αργά παρά ποτέ η θεμελίωση του παιδικού σταθμού Φυλής» και υπόνοιες σε σχέση τόσο με το χρόνο που επελέγη για τη θεμελίωση (2 μήνες πριν τις εκλογές) όσο και με την εικόνα που αντίκρισαν όσοι παραβρέθηκαν (χαρακτηριστικά έκανε λόγο για θεμελίωση σε μια “γούβα”), ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης εξέδωσε δελτίο Τύπου σχετικά με το βρεφονηπιακό σταθμό.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

- Advertisement -
- Advertisement -

“Είναι κοινή αντίληψη σε όσους ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση ότι στα έργα που αφορούν δημοτικά κτίρια – επειδή είναι ειδικά έργα, ιδιαίτερα όταν χρηματοδοτούνται – επιβάλλεται σχεδιασμός με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να απενταχθούν αλλά και να υλοποιούνται εγκαίρως.

Όταν η παράταξή μας ανέλαβε το 2011 τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου Φυλής είχε εγκριθεί ξεχωριστά σε κάθε έναν από τους πρώην Δήμους (Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου, Φυλής) η κατασκευή ενός βρεφονηπιακού σταθμού από την Περιφέρεια. Δυο χρόνια μετά (2013) η διοίκηση Μπουραΐμη υλοποίησε το βιοκλιματικό βρεφονηπιακό σταθμό στη Ζωφριά τόσο με πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια όσο και για να μη χαθεί η χρηματοδότησή του και αποπεράτωσε το βρεφονηπιακό σταθμό στην ίδια συνοικία.

Στο Ζεφύρι είχε ήδη δημοπρατηθεί ο σταθμός, ωστόσο καθυστέρησε εξαιτίας της δικαστικής διένεξης εργολάβου – Δήμου – Περιφέρειας. Στη Φυλή είχε ήδη αγοραστεί οικόπεδο στη θέση ΖΑΙΤΩ για την κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού, έργο ώριμο που έπρεπε να είχε υλοποιηθεί αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης του Δήμου από το Χρήστο Παππού το 2014 και να είχε ήδη λειτουργήσει.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι επί διοίκησης Μπουραΐμη, χρηματοδοτήθηκαν κατ΄ εξαίρεση από την Περιφέρεια Αττικής οι μελέτες για την ανέγερση δυο βρεφονηπιακών σταθμών στις συνοικίες Δροσούπολης και Αγίου Νικολάου, έργα επίσης ώριμα που πέρασαν 4,5 χρόνια και ακόμα δεν έχουν καν δημοπρατηθεί.

Επειδή, ωστόσο, όπως λέει και ο λαός μας «κάλλιο αργά, παρά ποτέ», χαιρετίζουμε, έστω και το 2019, 2 μήνες πριν τις εκλογές, με την προχειρότητα που είναι οφθαλμοφανής στις φωτογραφίες, τη θεμελίωση του βρεφονηπιακού σταθμού στη Φυλή. Με την υπόμνηση, προς την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, ότι η περιοχή μας έχει ανάγκη άμεσα από περισσότερους παιδικούς σταθμούς και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Δεσμευόμαστε επίσης ότι η παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ, αν ο λαός της δώσει την πρώτη ευθύνη στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, θα εντάξει στη δωρεάν Παιδεία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και τους παιδικούς σταθμούς. Αυτονόητο είναι, επίσης, ότι θα τεθούν σε νέα βάση και από μηδενική αφετηρία όλα τα θέματα που αφορούν τη σχολική στέγη στο Δήμο”.

 

Δημήτρης Μπουραΐμης Δημήτρης Μπουραΐμης

 

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...
- Advertisment -