11.2 C
Athens
24 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Εγκαινίασε τα νέα του γραφεία ο Σύλλογος Τριτέκνων Αν. Αττικής. Ένα όνειρο...

Εγκαινίασε τα νέα του γραφεία ο Σύλλογος Τριτέκνων Αν. Αττικής. Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα για την Μαρία Ναυροζίδου

- Advertisement -

Με έκδηλη συγκίνηση για ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής «Η Ζεστή Αγκαλιά» Μαρία Ναυροζίδου, παρέδωσε στους τρίτεκνους της περιοχής το δικό τους Σπίτι. Χρειάστηκε να περάσουν 11 χρόνια αγώνα, προσπάθειας και δυσκολιών για να μπορούν οι τρίτεκνοι να έχουν ένα σταθερό χώρο από το οποίο θα ενημερώνονται για όλα όσα τους ενδιαφέρουν.

Τα εγκαίνια της Στέγης του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, παρουσία του μέλους της Δ.Ε του κόμματος «Όρθια Ελλάδα» Γιώργου Ρωμανιά και πλήθους επισήμων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην ομιλία της η κα Ναυροζίδου χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας την χρονική στιγμή απόκτησης τους Στέγης του Συλλόγου Τριτέκνων, δεδομένου ότι το 2019 είναι η χρονιά συμπλήρωσης 11 ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας του. «Ήταν έμπνευση στιγμής που έγινε όνειρο ζωής για μένα προσωπικά, πριν από 11 χρόνια και πήρε σάρκα και οστά με πολύχρονους αγώνες, παρά τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζαμε κάθε φορά. Ένα όνειρο ζωής που σήμερα έγινε πραγματικότητα» τόνισε.

Όπως σημείωσε, ο Σύλλογος εκπροσωπεί τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τους στόχους των 2400 εγγεγραμμένων μελών του και όχι μόνο και πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα χρόνια, με κάθε τρόπο, συμμετείχαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν στην ουσιαστική συμβολή και προσφορά του Συλλόγου όχι μόνο στις οικογένειες των μελών μας, αλλά ταυτόχρονα στην πραγματική ανάπτυξη και στη συνοχή του Δήμου μας, της Περιφέρειάς μας και της Χώρας μας γενικότερα. Άλλωστε, ο Σύλλογος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής «Η Ζεστή Αγκαλιά», είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την Εθνική Ταυτότητα μας, υπό την έννοια ότι μεταλαμπαδεύει με κάθε δυνατό τρόπο τα Πιστεύω μας, τα Ιδανικά μας, τις Αξίες μας, τις Αρχές μας και την Εθνική μας Κληρονομιά».

Αναφερόμενη στο δημογραφικό πρόβλημα επεσήμανε ότι «ως ανάγκη για εφαρμογή της δημογραφικής πολιτικής εμπεριέχεται στο πολύ τεκμηριωμένο Ομόφωνο Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993), όπου ως πρώτη πρόταση των μέτρων είναι ο χαρακτηρισμός των Τριτέκνων ως Πολύτεκνους  διότι δεν υφίσταται ουσιαστικό οικονομικό κόστος. Διερωτήθηκε δε, γιατί δεν υλοποιείτε η υποχρέωση της πολιτείας  προς την Συνταγματική Επιταγή περί «Σχεδιασμού και Εφαρμογής Δημογραφικής Πολιτικής καθώς και της Λήψης όλων των Αναγκαίων Μέτρων» ( Άρθρο 21,παρ.5.)»

Η κα Ναυροζίδου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό ο οποίος παραχώρησε το χώρο στο Σύλλογο, εκπληρώνοντας έτσι τη σχετική δέσμευσή του καθώς και τους χορηγούς, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δε θα είχε υλοποιηθεί τίποτα. «Το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί άριστο λειτουργικά, ποιοτικά και αισθητικά. Η υλοποίηση αυτής της συγκεκριμένης δέσμευσης θα σημάνει και την έναρξη νέων αναπτυξιακών εργασιών από τα μέλη μας, για την ευημερία του Συλλόγου μας, του Δήμου μας και του καθενός από εμάς ξεχωριστά» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου, οι οποίοι όπως είπε ότι διακρίνονται σε εξαμηνιαίους και ετήσιους, μεταξύ των οποίων:

• Η συνέχιση της λειτουργίας Τράπεζας Αίματος για όλες τις Οικογένειες ανεξαρτήτως αν είναι ή δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας.
• Δωρεάν Εξετάσεις με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό κατά τις απογευματινές ώρες σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος του Θεραπευτηρίου «Ευαγγελισμός» .Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα για σειρά δραστηριοτήτων όπως:
• ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτική εκπαίδευση στα παιδιά μας από εθελοντές παιδαγωγούς.
• ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογικές – συμβουλευτικές συναντήσεις για την εμψύχωση και ενδυνάμωση των παιδιών, των γονέων τους και των ατόμων που ανήκουν στη Τρίτη ηλικία και είναι μέλη της οικογένειας.
• Την ενεργό συμμετοχή μας, ως πιστοποιημένος φορέας, σε κάθε δράση που αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας (τρόφιμα, φρούτα κλπ.)
• Τη διοργάνωση επισκέψεων στα Παιδικά Θέατρα και καλλιτεχνικά δρώμενα.
• Τη δημιουργία χώρου Εικαστικών Δράσεων κ.α.

Τέλος, ευχαρίστησε θερμά τους τα μέλη του Συλλόγου και τους τρίτεκνους της Ανατολικής Αττικής για την συνεχή ηθική και υλική συμπαράσταση τους, για τις καθοριστικές και καταλυτικές παρεμβάσεις τους, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που ήταν και το δυσκολότερο στον αγώνα που κάναμε με τον χρόνο ώστε να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε έγκαιρα στο νέο μας χώρο.

Και κατέληξε: «Εμπνέομαι από την Αγάπη σας και την Εμπιστοσύνη σας απέναντι στο Σύλλογο Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής και αισθάνομαι δε, τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να με στηρίζετε στους αγώνες που θα δώσουμε και εκτός συνόρων για μία ενωμένη Ευρώπη που θα εκτιμά τους πολίτες, τους κατοίκους της και τις οικογένειες προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί τους στόχους που μας ανήκουν και μας αξίζουν».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Σπύρος Βρεττός και Θεόφιλος Αφουξενίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αλέξανδρος Ανδριώτης κ.α

Με τους χορηγούς του συλλόγου, οι οποίοι τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα

Με τον Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα τη συνδέει μια ουσιαστική γνωριμία χρόνων

Γιώργος Ρωμανιάς, Μαρία Ναυροζίδου και Άρης Λιαροκάπης από την “Όρθια Ελλάδα”

Λάζος Τερζάς και Μαρία Ναυροζίδου

Δήμητρα Καλογράνη και Μαρία Ναυροζίδου

Η Μαρία Ναυροζίδου με φίλους και μέλη της οικογένειάς της

Φανή Πούλιου Μπαλωτή και Μαρία Ναυροζίδου

Αλέξανδρος Ανδριώτης και Μαρία Ναυροζίδου

Η πρόεδρος των τριτέκνων με τον Γιάννη Τριβέλλα

Θεόφιλος Αφουξενίδης, Μαρία Ναυροζίδου και Δανιήλ Καλιφατίδης

Σπύρος Βρεττός, Μαρία Ναυροζίδου και Γιάννης Νίκας

Στάθης Τζελαλίδης, κ.Τζίγκας, Βασίλης Λαζάρου και Ελένη Καμπόλη

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν.Αττικής Χρήστος Χαλκίδης με τον υποψήφιο βουλευτή της Ένωσης Κεντρών Αλέξανδρο Ανδριώτη

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -