KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ανάδειξη των πολιτιστικών θεμάτων της Δυτικής Αττικής

25/05/2011 14:11
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σταυρούλα ΔήμουMια εκτενή παρουσίαση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Δυτικής Αττικής, έκανε η αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη, ζητώντας συγκεκριμένες επεμβάσεις του Υπουργείου, οι οποίες συνοψίζονται στα εξής:

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

1. Σχεδιασμός πολιτιστικής διαδρομής μέσω Ιεράς Οδού, με κέντρο την Ελευσίνα για την ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Δυτικής Αττικής

2. Προώθηση των διαδικασιών ίδρυσης του νέου αρχαιολογικού Μουσείου, στους όμορους με τον αρχαιολογικό χώρο, ανενεργούς βιομηχανικούς χώρους καθώς και ενοποίηση και αναβάθμιση των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων και κτηρίων της Ελευσίνας. Σημειακές παρεμβάσεις: Αποτύπωση και μελέτη αποκατάστασης-ανάδειξης: • Αδριάνειο Υδραγωγείο • Ρωμαϊκή Γέφυρα • Προϊστορικό Νεκροταφείο • Ρωμαϊκό λουτρό και αρχαίος λιμενοβραχίονας

3. Φυλή: Αποτύπωση – μελέτη αποκατάστασης – ανάδειξη της οχύρωσης Φρουρίου Φυλής 4. Φρούριο Πανάκτου: Αποτύπωση – μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης

5. Οχύρωση στο τείχος «Δέμα» Άνω Λιοσίων : Απομάκρυνση οχλουσών δραστηριοτήτων από την περιοχή, καθαρισμός και ανάδειξή του.

6. Μελέτη νυχτερινού φωτισμού των αρχαίων οχυρώσεων

7. Διαμόρφωση της περιοχής Ρειτών (λίμνης Κουμουνδούρου) και ανασκαφή και ανάδειξη του αρχαίου «Φάρου» για αρχαιολογικές και φυσιογνωστικές επισκέψεις.

Η Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι την προβολή του συνόλου της αρχαιολογικής – ιστορικής – λαογραφικής – φυσιογνωστικής διαδρομής θα ενίσχυε η έκδοση σχετικών εντύπων, η εγκατάσταση infopost στον πυρήνα του δικτύου (Ελευσίνα) και η παραγωγή μιας ταινίας που θα ήταν δυνατόν να διανεμηθεί σε τουριστικούς πράκτορες, να προβληθεί σε εθνικό δίκτυο αλλά και να προβάλλεται τακτικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ελευσίνας.

Επίσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Δυτικής Αττικής, σε έργα συντήρησης και αποκατάστασής τους – όπου αυτά απαιτούνται – καθώς και στις ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Η κα Δήμου ζήτησε την ενίσχυση των αθλητικών συλλόγων και σωματείων της περιοχής σε όλους τους τομείς.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: