KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με μειωμένους πόρους ο αγώνας της αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής να κρατήσει καθαρά τα ρέματα

16/12/2011 14:15
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Σταυρουλα ΔημουΚάθε χρόνο η Περιφέρεια Αττικής με εγκατεστημένες εργολαβίες και με χρηματοδότηση εν μέρει από το τέως ΥΠΕΧΩΔΕ και νυν ΥΠΟΜΕΔΙ καθαρίζει τα ρέματα. Η επιχορήγηση των συγκεκριμένων έργων από τι Υπουργείο έχει «ψαλιδιστεί» μέχρι και 60%, σε σχέση με το παρελθόν, δεν αρκεί για να καθαριστούν πλήρως όλα τα ρέματα. Παρόλα αυτά η Π.Ε. Δυτικής Αττικής καθαρίζει τα μεγάλα ρέματα όπως π.χ. Εσχατιάς, Σαρανταποτάμου, Αγίου Ιωάννη, κλπ, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, πολλές φορές και δύο. Επίσης καθαρίζει εκ περιτροπής τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια και όλα τα μικρότερα ρέματα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Εκείνο όμως που πρέπει να πετύχουμε είναι η καλύτερη αστυνόμευση των ρεμάτων, καθότι αποτελούν την εύκολη και ανέξοδη λύση για τους παρανομούντες που θέλουν να απορρίψουν μπάζα τα οποία δε δέχεται η χωματερή. Εδώ θα χρειαστεί να συνεισφέρουν σε βοήθεια και οι οικείοι δήμοι. Η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για θέματα περιβάλλοντος με τους Δημάρχους της Δυτικής Αττικής, τους έχει ήδη θέσει την αναγκαιότητα να φυλάσσονται τα ρέματα, γιατί μόνο έτσι θα αποφευχθεί η υπερβολική σε όγκο ρύπανση από μπάζα και κατεστραμμένο οικιακό εξοπλισμό.

«Μεγάλος όγκος μπαζών και σκουπιδιών εκτός του ότι είναι σωστό να μειωθεί, σημαίνει παράλληλα ακόμα μεγαλύτερο κόστος καθαρισμού, κάτι που δεν μπορεί να «σηκώσει» ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, Αντίθετα αποφεύγοντας τις υπερβολικές απορρίψεις τότε και τα διαθέσιμα χρήματα θα επαρκούν», σημειώνει η Σταυρούλα Δήμου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στο ρέμα της Εσχατιάς το ΥΠΟΜΕΔΙ, έχει δημοπρατήσει διαγωνισμό αναδόχου για το τμήμα Ηλίου – Καματερού και σύντομα πρόκειται να δημοπρατήσει διαγωνισμό αναδόχου και για το τμήμα από το Ζεφύρι μέχρι τον ορεινό όγκο, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διευθέτηση, την εκβάθυνση και το σκέπασμα του ρέματος, ώστε αφενός να μην υπάρχει δυνατότητα απόρριψης σκουπιδιών και αφετέρου από πάνω να μπορούν να γίνουν αναπλάσεις.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: