KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Γεώργιος Κουλόγιαννης: Αλήθειες

24/04/2019 19:02
Ανανεώθηκε 24/04/2019 19:08
4 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές, παρακολουθούμε με προσοχή τις παραστάσεις στο θέατρο των αυτοδιοικητικών δρώμενων του Δήμου Αχαρνών.Ένα μπαράζ αλλαγών – εναλλαγών/μεταγραφών, καταγγελιών από Δημοτικούς Συμβούλους, πολλά υποσχόμενων, νέους και παλιούς και όλοι για το μέλλον. Υποψήφιοι Δήμαρχοι, που για να γίνουν γνωστοί, προσεγγίζουν με  την παρουσία τους σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής, προκαλώντας την αίσθηση ότι όλοι μαζί οι Υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τους προσκεκλημένους στους χώρους που κατακλύζονται.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Αρκετοί οι υποψήφιοι, σε μία ευρεία γκάμα, άφθαρτοι, εκκολαπτόμενοι, άλλοι γνώστες της αυτοδιοίκησης, έμπειροι, κάποιοι ονειροπόλοι με φιλοδοξίες, λαϊκιστές, αρκετοί λαγοί, και φυσικά νέοι στο χώρο των αυτοδιοικητικών με σχετική ως ανύπαρκτη γνώση και ρόλο ίσως διακοσμητικό, όλοι σ΄ έναν αγώνα ταχύτητας και εντυπωσιασμού με στόχο τη νίκη.

Εξαιρετικά εξόφθαλμο είναι ο μεγάλος αριθμός των μέχρι στιγμής υποψήφιων στην διεκδίκηση ενός πτωχευμένου Δήμου, καθώς, ενδεικτικά, ο Δήμος Ωρωπού κατεβαίνει με 4 υποψήφιους, χωρίς να έχει τα τόσο σοβαρά προβλήματα του δικού μας, που όλοι πια μέσα και έξω από τα διοικητικά του Δήμου καταγγέλλουν, μέμφονται, λοιδορούν, παραιτούνται, για όλα αυτά που συντήρησαν τόσα χρόνια άμεσα ή έμμεσα με την στάση τους, στηρίζοντας τα ή μη. Έναν Δήμο με τόσα διαχρονικά οικονομικά προβλήματα, με χωροταξικές δυσλειτουργίες, με χρόνια βαλτωμένα θέματα έργων και υποδομών και πάνω από όλα με την εγκληματικότητα και τα συνεπακόλουθα αυτής να χτυπάει κόκκινο σε αρκετές γειτονιές ακόμα.

Σε μία πρώτη προσέγγιση, ο καθένας από τους υποψηφίους έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και γνώσεις, λανσάρει μια διαφορετική δυναμική και τρόπους αντιμετώπισης των ζητημάτων με μία στρατηγική εκτόπισης της παλαιάς και πιθανόν παρωχημένης πολιτικής, εκφράζοντας τις γνώριμες ανάγκες του Δημότη που χρόνια υποφέρει και αναπάντεχα κανείς δεν τον ανακούφισε ποτέ έως σήμερα.

Αναγνωρίζουμε περιπτώσεις όπου προσπαθούν να συγκεράσουν την εμπειρία προϊσχύουσας πολιτικής οντότητας και πρακτικών με την επιστημονική γνώση.

Ως επιχείρημα αναφέρεται η κατανόηση της νοοτροπίας των κατοίκων του Δήμου και η καταγραφή προβλημάτων και προτάσεων από κάθε περιοχή. Αλλά δεν καταγράφηκε ποτέ η έντονη πολυπολιτισμικότητα του, δεν αναπτύχθηκε ένα οργανωμένο σχέδιο για τις ευπαθείς ομάδες, τις μειονότητες, δεν καταγράφηκαν οι «αόρατοι», δεν εμπεδώθηκε η συνείδηση της ανάγκης για μόρφωση από τους κατεξοχήν και κατά πεποίθηση αρνούμενους αυτής.

Αποτέλεσμα αυτής της εξτρεμιστικής διαχρονικής αδιαφορίας, το τέρας της εγκληματικότητας και της οικονομίας γιγαντώθηκαν, τα πιο εύπεπτα και χωρίς ρίσκο προβλήματα εξαφανίστηκαν και όλα αυτά χωρίς οι Υποψήφιοι να είναι σε θέση να μας δώσουν ακριβείς εμπεριστατωμένες και επιστημονικά καταρτισμένες προοπτικές επίλυσης των.

Ερωτάσθε λοιπόν, ποιες θέσεις/απόψεις έχετε, τι πρωτοβουλίες θα πάρετε, τι πρακτικές θα εφαρμόσετε;

  • Για την καταστολή και αστυνόμευση σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, για την ενίσχυση της υφιστάμενης κατάστασης των αστυνομικών υπηρεσιών στο Δήμο Αχαρνών με ταυτόχρονη ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
  • Για την μεταφορά ενός πολυδύναμου ΑΤ στο γυμνάσιο της Αυλίζας, θύμα της γραφειοκρατίας της ΚΤΥΠ και λοιπών συμφερόντων του Δήμου.
  • Για το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας του Δήμου, που παραμένει απαξιωμένο από πολίτες, παρατάξεις, φορείς, Δημοτική Αρχή.
  • Για την διάνοιξη της οδού Μόρνου, κομβικό σημείο για την κινητικότητα στα σύνορα του Δήμου και κατά συνέπεια για τον περιορισμό της παραβατικότητας.
  • Για τους καταυλισμούς της Χαραυγής και του Στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ.
  • Για τα Δημόσια έργα άμεσης ανάγκης, πχ όμβρια ύδατα κλπ.
  • Για την Πρόληψη της εγκληματικότητας, όπως επαρκής φωτισμός, σε δρόμους, πλατείες, κλπ. Επίσης, για το κλείσιμο-σφράγισμα παιδικών  χαρών που δεν χρησιμοποιούνται από παιδιά, αλλά από παραβατικά στοιχεία.
  • Για παιδικές χαρές που πρέπει να γίνουν, εκεί που η ανύπαρκτη κινητικότητα των πολιτών, ενθαρρύνει την εγκληματικότητα.
  • Για την ανάπτυξη του πολιτισμού, πχ την αξιοποίηση του αρχαίου θέατρου κλπ.
  • Για την καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων.
  • Για την βελτίωση της ποιότητας των αθλητικών χώρων και χώρων αναψυχής κλπ.
  • Για τον Οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου

Τι θέση και πρωτοβουλίες θα πάρετε για την ψήφιση επιτέλους της νομοθετικής ρύθμισης για την ηχορύπανση, για την οπλοχρησία-οπλοκατοχή και την σύσταση κατά συρροή συμμοριών ανηλίκων ;

Τι θέση και πρωτοβουλίες θα πάρετε για την υποχρέωση του Υπουργείου Εργασίας για την καταμέτρηση και τον έλεγχο των προνοιακών επιδομάτων σε δικαιούχους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, σε ανθρώπους χωρίς ταυτότητα ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κλπ.

Ποιες είναι οι προτάσεις σας για την στήριξη και την περίθαλψη των τοξικοεξαρτημένων του Υπουργείου Υγείας.

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την κινητοποίηση του ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις πλουτισμού από παράνομες πράξεις ;

Τέλος, πόσο αποφασισμένοι είστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε επιτέλους τη «Δημοτική Ομοψυχία» ??   Πόσο Αλληλέγγυοι και συνεργαζόμενοι;

Οι καταστάσεις προστάζουν για μία αμφίδρομη σχέση οργάνωσης και αλληλοκατανόησης με ένα πειστικό συντονισμένο σχέδιο όλων των Δημοτικών παρατάξεων, με στόχο να εμπνεύσει τον Πολίτη, που μέσω της πολύπλευρης ασκούμενης πίεσης, να παρασύρει την πολιτεία προς επίλυση της εγκληματικότητας και όχι μόνο.

Απαιτείται η ενεργοποίηση του Πολίτη που προτείνει, κρίνει και όχι απλά κατακρίνει ή καταγγέλλει την κάθε πολιτική, κρίνεται επιβεβλημένα αναγκαία.

Ο νυν Δήμαρχος θα αποδειχθεί αποτυχημένος, όταν ο επόμενος αναδείξει με τα έργα του την αποτυχία του προηγούμενου.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: