KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Μέτρα για την ανεργία και την τόνωση της αγοράς ΤΩΡΑ! Άρθρο του Σταμάτη Σερέπα*

09/05/2019 16:48
Ανανεώθηκε 21/05/2019 10:53
3 '
Σταμάτης Σερέπας
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Αν μου ζητούσαν να αναφερθώ στα προβλήματα του Δήμου Φυλής, το πρώτο που θα σκεφτόμουν ασφαλώς θα ήταν η χωματερή και η εγκληματικότητα-παραβατικότητα. Αν μου ζητούσαν, όμως, να τα ιεραρχήσω, στην κορυφή τους θα έβαζα ένα αλλά καταλυτικό: την ανεργία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Και αυτό γιατί οι προεκτάσεις της φθάνουν μακριά. Τα τελευταία χρόνια δε, έχει αποκτήσει δραματικές διαστάσεις, το γνωρίζουμε και κυρίως το βιώνουμε όλοι.

Στο Δήμο Φυλής γεννήθηκα, κατοικώ, εργάζομαι, ζω. Δε θέλω να βλέπω τον τόπο που τόσο αγαπώ να παρακμάζει. Δε θέλω να βλέπω νέους ανθρώπους, με περγαμηνές,  να μην έχουν μία θέση εργασίας, να μη μπορεί η κοινωνία μας να τους αξιοποιήσει. Δεν θέλω να βλέπω οικογένειες με ηλικιωμένους ανθρώπους  και  με μικρά παιδιά, να στερούνται τα προς το ζην.

Θέλω η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, να φροντίσει ώστε να διασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας. Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο με δίμηνα, πεντάμηνα και οκτάμηνα, απλά για να δημιουργούν πελατειακές σχέσεις. Πρέπει να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για υγιείς θέσεις εργασίας, που θα έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι στο Δήμο, αλλά μπορεί να είναι και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, το ένα χέρι να νίψει το άλλο, για να πάμε μπροστά όλοι μαζί.

Μην ξεχνάμε ότι βασική συνέπεια της ανεργίας είναι η νέκρωση της αγοράς και το κλείσιμο των μαγαζιών, το βλέπουμε γύρω μας. Επειδή τυχαίνει να είχα καφετέρια στη Φυλή (cafe Baboo) για πολλά χρόνια, το οποίο αναγκάστηκα να κλείσω λόγω της κρίσης, γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο άσχημο είναι να κλείνεις ένα μαγαζί. Δεν είναι για την επιχείρηση, είναι για τα στόματα που βρίσκονται από πίσω, για τις οικογένειες και τα παιδιά σου, για εκείνους των οποίων φέρεις την ευθύνη της επιβίωσής τους.

Η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε  μία νεκρή εμπορική περιοχή, εκεί που πριν μερικά χρόνια άνθιζε η τοπική αγορά. Χρειάζεται τόνωση τόσο μέσα από τη συνεργασία του Δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις, όσο και με ειδικές εκδηλώσεις που θα προσελκύουν επισκέπτες από άλλες περιοχές.

Τόσο εγώ, όσο και η παράταξη την οποία έχω την τιμή να εκπροσωπώ, η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΑΛΛΑΓΗΣ δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αλλάξουμε. Να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για άνθηση της αγοράς και καταπολέμηση της ανεργίας.

Το ακούσαμε από εσάς, το σχεδιάσαμε μαζί, το αλλάζουμε στην πράξη!

 

Σταμάτης Σερέπας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων

 

Who is Who

Ο Σταμάτης Σερέπας είναι παντρεμένος 17 χρόνια με την Φανή Τσούτσουρα και έχει δύο παιδιά ηλικίας 13 και 17 ετών. Είναι απόφοιτος Λυκείου, έχει τελειώσει τεχνική σχολή και εργάζεται από το 1985  έως και σήμερα σαν ηλεκτρολόγος  εναερίτης  στο Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα από το 1995 έως και το 2012 είχε το CAFÉ Μπαμπού στη Φυλή. Είναι ενεργό μέλος στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ). Με την παράταξη  Δύναμη  Συμμετοχής Αλλαγής  θεωρεί ότι μπορούμε να πάμε ξανά το τόπο μας μπροστά. για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

 

 

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: