11.4 C
Athens
6 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ "Πρέπει να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα της πόλης μας". Συνέντευξη του Υποψήφιου...

“Πρέπει να βάλουμε τέλος στη στασιμότητα της πόλης μας”. Συνέντευξη του Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Ιλίου Δημήτρη Αλατά

- Advertisement -

Το «Anthi’s Talks» συνεχίζει την ενότητα «Άνθρωποι για τη πόλη» προσφέροντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους των δήμων της Αθήνας να παρουσιάσουν το όραμα τους για μια καλύτερη πόλη.

Ανάμεσα σε εκείνους είναι και ο Δημήτρης Αλατάς, ένας νέος υποψήφιος που αποφασίζει να μετατρέψει την απογοήτευση του για τη στασιμότητα της «πόλης» του σε μαχητικότητα δίνοντας το βήμα στους νέους, που απαξιώνουν τα κοινά, να βγουν μπροστά και να αποκτήσουν λόγο για το μέλλον που τους ανήκει. Ο Δημήτρης μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται στο Ίλιον όπου διατηρεί τη δική του επιχείρηση από το 2012. Είναι απόφοιτος Μουσικού σχολείου Ιλίου και πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών. Από το 2008 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της τεχνολογίας, των Διαδικτυακών Υπηρεσιών και του Marketing. Φέτος πραγματοποιεί τη παρθενική του συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές όντας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ιλίου με τη δημοτική παράταξη «Αλληλέγγυα Πόλη-Συμμαχία για το Ίλιον» και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Κάβουρα.Τ

- Advertisement -
- Advertisement -

Τι είναι εκείνο που σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα σε αυτές τις δημοτικές εκλογές;

Πρώτον η αναγνώριση πολλών δημοτών και της δικής μου της επιτακτικής ανάγκης το Ίλιον να αλλάξει σελίδα και να ξεκολλήσει από το τέλμα και την στασιμότητα στην οποία έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια με ευθύνη της παρούσας δημοτικής αρχής. Η διάθεση μου να προσφέρω στα κοινά του δήμου έξω από κομματικές, ψηφοθηρικές λογικές και λογικές αποκλεισμών οι οποίες επικρατούν στην πόλη μας. Τέλος η χρονική συγκυρία στο να συμπράξω σε αυτήν την προσπάθεια με μια ομάδα εξίσου ικανών, έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, με κοινές αξίες και όραμα για τον Δήμο μας.

Είναι ευχάριστο να βλέπουμε νέους ανθρώπους σαν εσάς να ασχολούνται με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο η ενασχόληση με τα κοινά απωθεί τους νέους. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό και ποιο είναι το κίνητρο, που θα τους φέρει κοντά σε αυτά;

Αυτή είναι όντως η σημερινή πραγματικότητα, η οποία θα πρέπει να μας προβληματίζει, χωρίς όμως να αφήσουμε να πτοήσει το ηθικό και το δυναμισμό των νέων ανθρώπων που αποφασίζουν να ασχοληθούν για ένα καλύτερο αύριο. Προσωπικά η δυνατότητα του να μετατρέψω την απογοήτευση μου για τα κοινά την οποία είχα βιώσει τα τελευταία χρόνια ως πολίτης, σε δύναμη και μαχητικότητα, ήταν καταλυτική και αναγκαία.

Οι λόγοι είναι πολλοί, τόσο πολιτικοί όσο και κοινωνικοί με τις ευθύνες για το φαινόμενο αυτό να κείτονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος είναι μια “επικίνδυνη” παθητική στάση η οποία διακατέχει όλο και περισσότερο τους νέους και όχι μόνο. Αυτή η παθητική στάση δεν είναι άνευ αιτίας και βασίζεται σε ένα εσφαλμένο πιστεύω (η ματαιότητα) του ότι «δεν μπορώ να επηρεάσω αυτά που συμβαίνουν στο περιβάλλον μου».

Επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας αποτελεί η «ευνουχισμένη» εκπαίδευση και παιδεία. Πολλοί νέοι δεν έχουν καν την αίσθηση της ευθύνης, που πρέπει να έχουν ως προς τον εαυτό τους και την κοινωνία, ώστε να παράγουν πολιτική σκέψη και κρίση. Αυτό έχει οδηγήσει στο να περιμένουν πάντα από κάποιον εξωτερικό παράγοντα τις λύσεις, χωρίς να παίρνουν δικές τους πρωτοβουλίες και να διεκδικούν επίμονα αυτά που θέλουν.

Θα πρέπει καταρχήν να πιστέψουν ότι μπορούν να επηρεάσουν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και δεύτερον να αντιληφθούν ότι έχουν δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να συμμετέχουν άμεσα η έμμεσα στα κοινά για ένα καλύτερο κοινό αύριο το οποίο θα έχει διαμορφωθεί με βάση και τις δικές τους ανάγκες.

Γιατί ο κόσμος να επιλέξει τους υποψηφίους της κίνησης “Ίλιον με άλλα μάτια”  στο ψηφοδέλτιο της Αλληλέγγυας Πόλης να τον εκπροσωπήσει στη Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Η «Κίνηση» μας σκοπό έχει να ενοποιήσει και όχι να διαιρέσει, να γεφυρώσει και όχι να εξαφανίσει, τις διαφορές μας, έτσι με ενθουσιασμό μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα: Το κοινωνικό και ανθρώπινο Ίλιον του Αύριο!Όλοι είμαστε βγαλμένοι μέσα από τις δυσκολίες της εποχής μας, είμαστε γείτονες και άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αγαπάμε τη πόλη μας, το Ίλιον και θέλουμε να το δούμε Με Άλλα Μάτια.

Η πόλη μας είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της! Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα υπόδειγμα δημοτικής διαχείρισης [κοινωνική πολιτική] με όρους απόλυτης διαφάνειας, δικαιοσύνης και κοινωνικής ανταποδοτικότητας ανοιχτοί στις προτάσεις όλων των πολιτών.

Στις επερχόμενες εκλογές της 26ης Μαΐου επιλέξαμε να σεβαστούμε και να υπηρετήσουμε τη Δημοκρατία και τις συνεργασίες. Η κίνησή μας συμμετέχει με σαφή προγραμματική συμφωνία και με 4 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της Αλληλέγγυας Πόλης, με υποψήφιο Δήμαρχο Ιλίου τον Κώστα Κάβουρα.

Πώς θα μπορούσε ο Δημήτρης Αλατάς να συνεισφέρει βάσει των γνώσεων του αύριο στο Δήμο Ιλίου;

Πιστεύοντας και στηρίζοντας το όραμα της «Aνεξάρτητης Κίνησης Ίλιον με Άλλα Μάτια» αποφάσισα να είμαι και εγώ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες δημοτικές εκλογές με μοναδικό σκοπό τα πολλά και οξυμένα κοινά μας προβλήματα. Μπορώ εξειδικευμένα να συμβάλω στους τομείς του πολιτισμού και της τεχνολογίας και όχι μόνο.

Για τον πολιτισμό έχω ήδη τοποθετηθεί με σχετικό άρθρο προτάσσοντας το ερώτημα «Τελικά τι Πολιτισμό θέλουμε στο Ίλιον»; Πιστεύω ότι χρειάζεται να γίνει κάποια στιγμή μια  δημόσια συζήτηση, με σκοπό τον επανακαθορισμό των αναγκών και προτεραιοτήτων για τα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας με την καλύτερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων.

Για εμάς οι τεχνολογικές και καινοτόμες δράσεις αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Σε μια εποχή που στο Ίλιον θα έπρεπε να αξιοποιείται κάθε πρωτοβουλία, με τη στάση απόλυτης αδιαφορίας που τηρεί η παρούσα δημοτική αρχή, αποδεικνύει ότι η προαγωγή της τεχνολογίας και των ψηφιακών εξελίξεων στον δήμο μας αποτελεί γι’ αυτήν τελευταία προτεραιότητα.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτή τη στιγμή και ποια από αυτά θα έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί;

Η στασιμότητα που σημαίνουν τα 36 χρόνια παρουσίας των ίδιων ανθρώπων στο τιμόνι του Δήμου είναι οδυνηρή, καταλήγει να έχουμε μια πόλη δίχως ταυτότητα τελικά. Γειτονιές εγκατάλειψης και φθοράς, συνοικίες α’ και β’ κατηγορίας. Η έλλειψη οράματος και έμπνευσης για την επόμενη μέρα στο Ίλιον δεν αφήνει την νυν δημοτική αρχή να απεγκλωβιστεί από τα στεγανά της παρά τις δυνατότητες που έχει ο δήμος μας έτσι χάνεται συνέχεια πολύτιμος χρόνος σε όλους τους τομείς, συγκοινωνία, πολιτισμός, ενημέρωση, αλληλοβοήθεια, συνεργασίες με φορείς και άλλους δήμους, βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών κ.ά.

Τι θα απαντούσατε σε εκείνους που όντας απογοητευμένοι επιλέγουν να απέχουν από τη κάλπη και να μην ψηφίζουν;

Να μην αφήσουν την διοίκηση της πόλης και της δικής τους στα ίδια χέρια αφού γνωρίζουν τις αιτίες, η αποχή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα τώρα με την απλή αναλογική. Δεν θέλουμε άτομα ευκαιριακά να καθορίζουν το μέλλον μας, οι απογοητευμένοι έχουν να διαλέξουν μεταξύ του παλιού που πρέπει να φύγει και του νέου που έρχεται.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στους δημότες Ιλίου;

Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε όρεξη για ουσιαστική δουλειά, μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε όλες τις συνοικίες μας καλύτερες από ποτέ.

Η απλή αναλογική δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε και πράξη στηρίζοντας έμπειρους νέους που τολμούν να βλέπουν με άλλα μάτια τις ανάγκες της πόλης μας.

 

 

Αναδημοσίευση από το  blog «Anthi’s Talks»  της  Ανθής Κουρεντζή

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -