11.4 C
Athens
31 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Κώστας Καρυδάκης: «Θέλουμε όλοι μαζί να Δημιουργήσουμε Ένα Καλύτερο Αύριο»

Κώστας Καρυδάκης: «Θέλουμε όλοι μαζί να Δημιουργήσουμε Ένα Καλύτερο Αύριο»

- Advertisement -

Κύριε Καρυδάκη, πως αξιοποιήσατε κατά τη θητεία σας στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή τις γνώσεις και τις εμπειρίες αλλά και τις ικανότητές σας για να βοηθήσετε το δήμο και τους δημότες που σας εξέλεξαν;

Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου για θέματα παιδείας, διατελώντας ενεργό μέλος των μαθητικών συμβουλίων. Σπούδασα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια κατατάγηκα στο Λιμενικό Σώμα περνώντας από επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις. Όλα αυτά με δίδαξαν πολλά. Με έμαθαν τη σημασία της σωστής οργάνωσης και συνεργασίας με σκοπό την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

- Advertisement -
- Advertisement -

Νομίζω ότι αυτά φάνηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, πριν ακόμη ασχοληθώ με τα κοινά. Επί σειρά ετών συμμετείχα ενεργά στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων γονέων, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση του θεσμικού τους ρόλου. Διετέλεσα Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου και του 4ου ΓΕΛ. Επίσης, διετέλεσα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων για δυο θητείες.

Η μακρόχρονη εμπειρία μου και η επιτακτική ανάγκη για συνέχεια στην εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά, με οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσω το αγώνα μου με την συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Το Δημοτικό Συμβούλιο τον Σεπτέμβρη του 2014 με όρισε Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, είχα ως στόχο να διασφαλιστεί ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον που θα οδηγούσε τους μαθητές μας στην πρόοδο και την επιτυχία. Με αυτό το ιδανικό ξεκίνησα την πορεία μου στη συγκεκριμένη θέση, με αυτό πορεύτηκα 4,5 χρόνια και με αυτό ολοκλήρωσα αυτήν την διαδρομή που επισφραγίστηκε με την παραίτησή μου, τον περασμένο Ιανουάριο.

Γιατί ποιο λόγο μετακινηθήκατε σε διαφορετικό συνδυασμό από εκείνον με τον οποίο ήσασταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές, ακολουθώντας την παραίτησή σας από Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών, και μάλιστα μετά από 4,5 χρόνια συνεχούς θητείας;

 Καταρχάς, θέλω για άλλη μια φορά να δράξω της ευκαιρίας και να ευχαριστήσω το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αχαρνών που με επέλεξε και με εμπιστεύτηκε για αυτή τη θέση. Δεν πρόκειται για μια θέση απλά διεκπεραιωτική, αλλά για μια θέση με ευθύνες και αρμοδιότητες. Η Σχολική Επιτροπή στην ουσία ευθύνεται για την ορθή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Είναι γνωστή η βαρύτητα την οποία δίνω σε θέματα παιδείας, κάτι το οποίο εξάλλου μαρτυρά η έως τώρα πορεία της ζωής μου. Θεωρώ το χώρο της σχολικής κοινότητας ιδιαίτερα ευαίσθητο και σημαντικό και ως τέτοιος, πρέπει να βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και να προστατεύεται. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται από κανέναν ως πεδίο πολιτικής ή άλλων αντιπαραθέσεων. Επιπλέον, θεωρώ πως και η απόδοση των επιχορηγήσεων, πρέπει να αποδίδονται άμεσα στη Σχολική Επιτροπή, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Ως Πρόεδρος, είχα διαπιστώσει πως από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2018, είχε πιστωθεί στα ταμεία του Δήμου Αχαρνών το ποσό που αφορούσε την Δ΄ δόση λειτουργικών δαπανών, την αμοιβή των εθελοντών σχολικών τροχονόμων και το υπολειπόμενο μέρος της ΣΑΤΑ. Πρόκειται για χρηματικά ποσά που η Σχολική Επιτροπή έπρεπε να είχε λάβει ως το τέλος του 2018 και δεν είχαν αποδοθεί στο νομικό πρόσωπο που εκπροσωπούσα. Ο δήμαρχος Αχαρνών είχε ενημερωθεί, προφορικά, από τα μέσα Δεκέμβρη του 2018 και εγγράφως από τις 4/1/2019 και έκτοτε, για την οικονομική δυσχέρεια της Σχολικής Επιτροπής που είχε προκύψει από την μη καταβολή των προβλεπόμενων πόρων από το Δήμο Αχαρνών προς τα ταμεία της. Έως και την 18/01/2019 δεν είχε δοθεί λύση γεγονός που οδήγησε στη παραίτησή μου από πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και αποχώρησή μου από την παράταξη ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες.

 Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή του δήμου και τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό;

Οι δημότες νιώθουν πως ζουν σ’ έναν δήμο ξεχασμένο και εγκαταλελειμμένο στα προβλήματα και τις παθογένειες του. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας είναι κυρίαρχο. Είναι άδικο για την πόλη μας να βρίσκεται στο περιθώριο. Στη παράταξη «Δημιουργούμε Ένα Καλύτερο Αύριο-ΔΕΚΑ», με υποψήφιο Δήμαρχο το Χάρη Δαμάσκο, έχουμε εκπονήσει ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό, απόλυτα εφαρμόσιμο, υλοποιήσιμο και αποτελεσματικό ώστε να καταστήσουμε την πόλη μας ασφαλή για τους δημότες και τα παιδιά μας. Όταν θα εξασφαλίσουμε την ασφάλειά μας, τότε η πόλη μας θα «ανασάνει» πραγματικά.

Τι είναι αυτό το οποίο ζητάνε οι δημότες από την επόμενη δημοτική αρχή;

Οι συμπολίτες μου μεταφέρουν την απογοήτευση, την αγανάκτηση και την απόγνωση που νιώθουν σε σχέση με την κατάσταση που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Τα προβλήματα είναι πολλά και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό όμως που ζητούν από την επόμενη δημοτική αρχή είναι κυρίως ειλικρίνεια, εντιμότητα, δουλειά και έργα. Πρέπει επιτέλους να αφουγκραστούμε την κοινωνία για να μπορούμε στη συνέχεια να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να δώσουμε υλοποιήσιμες υποσχέσεις. Πράξεις και όχι λόγια. Οι Αχαρνείς δεν δέχονται να τους κοροϊδεύει κανένας και δεν εντυπωσιάζονται πλέον από τα πολλά «θα».

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο επόμενος δήμαρχος Αχαρνών θα είναι ο Χάρης Δαμάσκος. Στηρίζω την υποψηφιότητά του γιατί ξέρω πως ο συνδυασμός μας θα αναδειχθεί ο νικητής  και οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευτούν για να διοικήσουμε το δήμο. Μιλάω συνέχεια με τον κόσμο και ξέρω ότι έχουμε ρεύμα επειδή λέμε αλήθειες. Ο Χάρης Δαμάσκος είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας και έμπειρος αυτοδιοικητικός και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι.

Ένα άσχημο φαινόμενο στα δημοτικά συμβούλια, είναι οι απόντες ή «άφωνοι» δημοτικοί σύμβουλοι. Ποια είναι η άποψή σας επί του θέματος;

Έχετε δίκιο, η σημερινή εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι τουλάχιστον απογοητευτική. Αυτό διαπιστώνει οποιοσδήποτε παρακολουθήσει μια τυχαία συνεδρίαση. Αφιερώνεται χρόνος ατελείωτος σε ανακοινώσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις και ελάχιστος χρόνος για διάλογο και λήψη αποφάσεων σε σοβαρά θέματα. Ήρθε η ώρα ο κόσμος να επιλέξει με αυστηρά και αντικειμενικά κριτήρια τους ανθρώπους που θα τον εκπροσωπήσουν και που θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και βέβαια να τις υλοποιήσουν.

Ο  δημότης οφείλει με σεβασμό, με αίσθημα ευθύνης, να προσέξει ποιον θα ψηφίσει, ποιον θα εκλέξει. Να εξετάσει την διαδρομή, την κοινωνική εξέλιξη και προσφορά του κάθε υποψήφιου.

Τέλος, κ. Καρυδάκη πιστεύετε πως ο συνδυασμός σας διαθέτει πρόσωπα τα οποία θα καταφέρουν να κάνουν τη διαφορά;

Ο Χάρης ΔΑΜΑΣΚΟΣ ως υποψήφιος Δήμαρχος και όλα τα μέλη της παράταξης ΔΕΚΑ έχουν ικανότητες, γνώσεις, αρχές, ηθική και μια τεκμηριωμένη πρόταση, ένα πρόγραμμα που εκτίθεται στην κρίση των δημοτών και απαντά σε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας τους, τα αδιέξοδα και την υποβάθμιση που βιώνουν το τελευταίο διάστημα.

Θέλουμε ένα Δήμο με ενεργούς τους πολίτες και τα συλλογικά τους όργανα, να συμμετέχουν, να αποφασίζουν και να ελέγχουν την Δημοτική Αρχή. Θέλουμε όλοι μαζί να Δημιουργήσουμε Ένα Καλύτερο Αύριο.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -