KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι νέοι επιστήμονες της Δυτικής Αττικής είναι εδώ…

05/11/2013 14:00
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

imerida neoi epistimonesΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ημερίδα που διοργάνωσε το νεοσύστατο Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων Δυτικής Αττικής, με θέμα «Οι επενδύσεις στην ενέργεια, από το ζενίθ στο ναδίρ. Προοπτικές και μέλλον». Επίκαιρο και μείζονος ενδιαφέροντος, το θέμα στάθηκε η αφορμή για μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς ο τομέας της επιχειρηματικότητας, κυρίως όσον αφορά στην ενέργεια, μπορεί να αναπτυχθεί στην περιφέρεια της Δυτικής Αττικής, με την δραστηριοποίηση των νέων μηχανικών της περιοχής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στόχος της ημερίδας ήταν η πληροφόρηση σχετικά με τους νέους τρόπους ενέργειας, λόγω της συνεχόμενης αναπτυξιακής πορείας που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος τομέα, πως αυτές επηρεάζονται από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τι προοπτικές υπάρχουν για ανάπτυξη και βελτίωση αυτών στο μέλλον.

Για την έξοδο από την κρίση μίλησε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστος Σπίρτζης, τις διεθνείς αναπτυξιακές συνεργασίες για τη καθαρή ενέργεια ανέπτυξε ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. Χάρης Δούκας ενώ στα «αδικημένα» αιολικά πάρκα αναφέρθηκε ο Νίκος Κακογιάννης, Γενικός Διευθυντής της ABEC, Διδάκτωρ Ε.Μ.Π.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων Δυτικής Αττικής αποτελεί μία προσπάθεια δημιουργίας και ανάδειξης νέων αντιλήψεων, ιδεών και προτάσεων βασισμένες στην επιστημονική τεκμηρίωση αλλά και την νεανική αυθορμητικότητα των νέων επιστημόνων της Δυτικής Αττικής. Ταυτόχρονα, επιδιώκει τη συνεχόμενη εκπαιδευτική και πνευματική αναβάθμιση των μελών του μέσω της διοργάνωσης επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και ενημερωτικών εκδηλώσεων, προωθεί τον διάλογο, τη συναίνεση και τη συνεργασία καθώς και υπερασπίζεται την προστασία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όπως τονίζει στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, ο υπεύθυνος του τομέα Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων Τάκης Ταταρόπουλος, «με το Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων γίνεται μια προσπάθεια η νέα γενιά της Δυτικής Αττικής να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας μας, μέσα από την αξιοποίηση των επιστημονικά θεμελιωμένων και εξειδικευμένων γνώσεων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια προοδευτική κοινωνία του μέλλοντος».

 

imerida neoi epistimones1 imerida neoi epistimones2

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: