11.4 C
Athens
6 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑ Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε σχετικά με τους κηδεμόνες κύφωσης & σκολίωσης

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε σχετικά με τους κηδεμόνες κύφωσης & σκολίωσης

- Advertisement -

Πατώντας σε μία μηχανή αναζήτησης τι λέξη-κλειδί ορθοπεδικά είδη Αθήνα θα βρει κανείς ένα μακρύ κατάλογο με καταστήματα που προμηθεύουν αντίστοιχα είδη. Δύο από τις μεγαλύτερες κατηγορίες είναι αυτές που αναφέρονται ως κηδεμόνες σκολίωσης και κηδεμόνες κύφωσης.

Τι είναι όμως οι κηδεμόνες και πότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν;

- Advertisement -
- Advertisement -

Πώς μεταβάλλει τη ζωή μας η χρήση τους;

Τα δύο παραπάνω είναι ερωτήματα που απασχολούν πολύ κόσμο σήμερα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την απάντηση αμέσως παρακάτω.

Κηδεμόνες σκολίωσης

Η σκολίωση είναι μία πάθηση που συναντάμε συχνά. Αντίθετα με ότι πολλοί πιστεύουν δεν αναφέρεται μόνο σε άτομα νεαρής ηλικίας αλλά μπορεί να εντοπιστεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγάλη σημασία στον έγκαιρο εντοπισμό της προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα.

Σε ποιες περιπτώσεις όμως οι κηδεμόνες σκολίωσης είναι απαραίτητοι;

Είναι σημαντικό να καταλάβει κανείς ότι η αντιμετώπιση της σκολίωσης θα πρέπει να γίνεται με τρόπο εξατομικευμένο. Ο κηδεμόνας δεν είναι πάντα η μοναδική θεραπευτική επιλογή. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο είναι απαραίτητος. Αυτό είναι κάτι που μόνο ο θεράπων γιατρός μπορεί να αποφασίσει έπειτα από τις κατάλληλες εξετάσεις.

Η χρήση του κηδεμόνα σκολίωσης έχει ως βασικό στόχο να εμποδίσει την εξέλιξη της πάθησης. Στην πραγματικότητα ένας στους έξι εφήβους ασθενείς με σκολίωση είναι απαραίτητο να φορέσει κηδεμόνα καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κυρτώματα του θα μεγαλώσουν. Σε μία τέτοια περίπτωση μετά από μία εύκολη μέτρηση πραγματοποιείται η κατασκευή του κηδεμόνα με βάση τα αποτελέσματα της μέτρησης και τις οδηγίες του γιατρού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κηδεμόνες σκολίωσης, πατήστε εδώ.

Κηδεμόνες κύφωσης

Η κύφωση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες στη νεανική κύφωση και την κύφωση των υπερηλίκων. Η νεανική κύφωση αντιμετωπίζεται κατά βάση με ασκήσεις υπερεκτάσεως. Αυτή η θεραπευτική επιλογή εξαντλείται καθώς τα κορίτσια και τα αγόρια πλησιάζουν τις ηλικίες των 16 και 17 αντίστοιχα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται κηδεμόνες κύφωσης προκειμένου να διορθώσουν την παραμόρφωση.

Οι κηδεμόνες κύφωσης χρησιμοποιούνται και στις περιπτώσεις ενηλίκων γυναικών όταν η παραμόρφωση καταντά επώδυνη.

Στα ορθοπεδικά είδη Τζαγκαράκης σε Αθήνα, Πάτρα & Κρήτη μπορείτε να βρείτε κηδεμόνες για κάθε πάθηση. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας και βρείτε ένα κατάστημα δίπλα σας.

Σήμερα μπορεί κανείς να βρει εύκολα κηδεμόνες σκολίωσης και κηδεμόνες κύφωσης μέσα από μία αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά όπως ορθοπεδικά είδη Αθήνα.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -