16 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Στην υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης προχώρησε ο Δήμος...

Στην υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης προχώρησε ο Δήμος Φυλής

- Advertisement -

Σύμβαση για το έργο βελτίωσης λειτουργίας και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Φυλής υπέγραψαν ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρίας (ΑΤΕ) ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Λουκάς Γκικάκης. Πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει τα δίκτυα ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Λιοσίων και της Φυλής, τα οποία δεν ανήκουν στην ΕΥΔΑΠ.

Ειδικότερα θα τοποθετηθούν Κεντρικός Σταθμός Ελέγχου του δικτύου και 20 Τοπικοί Σταθμοί Απομακρυσμένου Ελέγχου, οι οποίοι θα παρακολουθούν όλες τις κρίσιμες παραμέτρους του δικτύου, όπως η παροχή, η πίεση, η στάθμη και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Τα δεδομένα των 20 Τοπικών Σταθμών θα συγκεντρώνονται από τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου με εξοπλισμό και λογισμικό τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού. Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Φυλής θα αποκτήσει δεδομένα που θα τον βοηθήσουν να περιορίσει τις διαρροές του δικτύου και να λάβει τις αποφάσεις που απαιτούνται για ένα ορθολογικότερο σύστημα ύδρευσης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Παράλληλα θα εγκατασταθούν 2.500 ψηφιακά υδρόμετρα στη Δημοτική Ενότητα Φυλής, καλύπτοντας όλα τα νοικοκυριά.

Το έργο δημοπρατήθηκε με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό, είναι προυπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως τόνισε ο κ. Παππούς, “στρατηγικός μας στόχος είναι να γίνει ο Δήμος μας αυτάρκης, ώστε να μην χρειάζεται την ενίσχυση του δικτύου του με νερό της ΕΥΔΑΠ. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τους υδάτινους πόρους της περιοχής μας ώστε με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης και διύλισης να παρέχουμε φτηνό και ποιοτικό νερό στους συνδημότες μας. Κάτι που κάνουμε και σήμερα, αλλά με μεγάλο οικονομικό κόστος, λόγω της αγοράς νερού από την ΕΥΔΑΠ”.

Αναφορικά με την τοποθέτηση υδρομέτρων σε όλα τα νοικοκυριά της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, σημείωσε ότι θα λύσει το πρόβλημα νομιμότητας, καθώς ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να εκδίδει λογαριασμούς ύδρευσης και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να μηδενίσουμε τις χρεώσεις, τροφοδοτώντας το δίκτυο με νερό από πηγές και γεωτρήσεις.

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Επαναλειτουργεί από τον Ιανουάριο η γραμμή 711 Ζωφριά-Πλατεία Αττικής

Την είδηση ότι θα επαναλειτουργήσει η λεωφορειακή γραμμή 711 Ζωφριά-Πλατεία Αττικής από τον Ιανουάριο του 2020 , έκρυβε η συνεστίαση που...

Meteoacharnes: Μοιρασμένη βροχή Δευτέρα – Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Μπαίνουμε από αύριο Τρίτη σε ένα βροχερό διάστημα. Εκ πρώτης όψεως δείχνει για ένα τριήμερο. Μια μικρή ανάπαυλα και ακολουθούν...

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Paradise Park. Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Την τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει, γι άλλη μια χρονιά, στο βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park. Χιλιάδες λαμπιόνια, εργαστήρια κατασκευών,...

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...
- Advertisment -