11.4 C
Athens
27 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Περισσότερη δουλειά και βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη ζητά ο Νίκος Ζενέτος...

Περισσότερη δουλειά και βάρος στην καθημερινότητα του πολίτη ζητά ο Νίκος Ζενέτος από τη νέα ομάδα διοίκησης. Αναλαμβάνει καινοτόμες, για Δήμο, πρωτοβουλίες

- Advertisement -

Με τη φράση “μην ευχόμαστε να είναι πιο εύκολο. Να ευχόμαστε να είμαστε καλύτεροι”, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος υποδέχθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 22 Ιουλίου, τα 20 μέλη της νέας του δημοτικής ομάδας, σε μια πρώτη, περισσότερο αναγνωριστική, συνάντηση. Ενωτικός, ουσιαστικός και ανεπιτήδευτος ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από όλους ενεργότερη συμμετοχή και έθεσε ψηλά τον πήχη της διοίκησης όχι μόνο σε επίπεδο έργου αλλά και σε θέματα ηθικής και σεβασμού.

Παράλληλα, παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες θα διαμορφωθεί ο οδικός χάρτης της διοίκησης την επόμενη τετραετία, με καινοτόμες προτάσεις αλλά και την κάθετη επισήμανση ότι δε θα δεχθεί από κανένα στέλεχος να αντιμετωπίσει το έργο στο Δήμο ως πάρεργο και όχι ως κύριο έργο.

«Οι πολίτες μας αναγνώρισαν τη συνέπεια, ζητούν περισσότερα»

- Advertisement -
- Advertisement -

«Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούριο», έλεγε ο Αϊνστάιν και ο δήμαρχος Ιλίου φαίνεται πως το χρησιμοποίησε στην παρθενική του επαφή με τη δημοτική ομάδα, με σκοπό να κάνει την αυτοκριτική και την κριτική του για την πενταετία που πέρασε. Συμπύκνωσε δε, το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στις εκλογές του περασμένου Μαΐου σε δυο επι: «επιβράβευση με επιτάχυνση».

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε μια σειρά από συγκεκριμένες δεσμεύσεις (που όμοιές τους μάλλον δεν υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) όπως καθημερινή και απογευματινή παρουσία στο Δήμο, συμμετοχή σε νεοσυσταθέντα συντονιστικά όργανα, συνεχείς συσκέψεις, ανάληψη πρωτοβουλιών και… ατελείωτη δράση.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο κ. Ζενέτος τόνισε ότι οι πολίτες του Ιλίου αναγνώρισαν στη δημοτική αρχή τη συνέπεια και τη σταθερότητά της στην εκτέλεση του προγράμματος, ωστόσο τα κυριότερα παράπονά τους εστιάζονταν στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Προς τούτο, εξέφρασε την πεποίθηση πως όσοι είχαν θέση ευθύνης – μη εξαιρουμένου του ίδιου – χρειαζόταν να οργανώσουν καλύτερα τους τομείς και τη δράση τους σε αυτόν τον τομέα.

Πλήρης απασχόληση αντιδημάρχων, αναβάθμιση του ρόλου του προέδρου, δημιουργία συντονιστικού οργάνου για καθημερινότητα

«Είναι προφανές ότι απαιτείται αναδόμηση του τρόπου άσκησης της διοίκησης» φέρεται να είπε στους συμβούλους του ο Νίκος Ζενέτος, ζητώντας, μεταξύ άλλων, πλήρη και αποκλειστική ενασχόληση των αντιδημάρχων που θα οριστούν καθώς και αναβάθμιση στο ρόλο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος θα συνεπικουρεί το έργο της διοίκησης και των αντιδημάρχων.

Ορίζοντας, εξάλλου, τις προτεραιότητες της νέας περιόδου ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου αντιμετώπισης της καθημερινότητας, το οποίο θα παραλαμβάνει αιτήματα, προτάσεις και προβλήματα μέσω του πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού, καθώς και τα αιτήματα δημοτικών συμβούλων, πολιτών, διευθυντών των σχολείων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και άλλων φορέων. Τα αιτήματα αυτά θα προωθούνται προς επίλυση στις αρμόδιες διευθύνσεις, ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους, καθώς και το γραφείο Δημάρχου για την εξέλιξή τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Ιλίου χαρακτήρισε «αυτονόητο ότι η ενεργή συμμετοχή του καθενός στις δημοτικές εκλογές προέκυψε από το υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες και σε καμία περίπτωση από την αποκόμιση οποιουδήποτε οικονομικού προσωπικού η άλλου οφέλους». Κατά συνέπεια, τα στελέχη διοίκησης θα πρέπει να έχουν: αποκλειστική απασχόληση, καθημερινή παρουσία στο Δήμο, παρουσία σε εκδηλώσεις, απογευματινή παρουσία εκ περιτροπής, άμεση επικοινωνία και συνεχή συνεργασία με δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, παρουσία με προτεραιότητα και χωρίς περιορισμούς σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, συμμετοχή στις συνεχείς συσκέψεις, με σκοπό την ενημέρωση και τον συντονισμό  του έργου σε κάθε τομέα και βέβαια, διάθεση χρόνου, αφοσίωση, πάθος και περίσσεμα ψυχής.

«Πρέπει να γίνουμε όλοι κάτι παραπάνω από αυτό που ξέρουμε ότι μπορούμε να είμαστε στη διοίκηση. Και αυτό θα το πετύχουμε με περισσότερη δουλειά, αφοσίωση, δοτικότητα και προσήλωση στο στόχο» φέρεται να κατέληξε ο κ. Ζενέτος.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -