11.4 C
Athens
27 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Να υποβαθμίσει την τραγική κατάσταση στο πάρκο Τρίτση επιχειρεί ο Φορέας Διαχείρισης....

Να υποβαθμίσει την τραγική κατάσταση στο πάρκο Τρίτση επιχειρεί ο Φορέας Διαχείρισης. Σιγή ιχθύος για τις εικόνες ντροπής

- Advertisement -

Σε μια εμφανή προσπάθεια να ρίξει “τη μπάλα στην εξέδρα”, να υποβαθμίζει το θέμα και να αποσείσει τις ευθύνες του για την εγκατάλειψη των λιμνών και τις τραγικές εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, επιδίδεται ο Φορέας Διαχείρισης στο πάρκο Τρίτση.

Λίγες ώρες μετά την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου και την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα Περιβάλλοντος για τις εικόνες με τα νεκρά ψάρια και τις χελώνες που επιπλέουν μέσα σε βάλτους, λύματα και μολυσμένα νερά, με “ανακοίνωση – ενημέρωση για το πρόβλημα της 5ης λίμνης” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επιχειρεί – σχεδόν κυνικά – να διασκεδάσει το θόρυβο που δημιουργήθηκε.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό, κάνει λόγο “για ένα πρόβλημα που κληρονόμησε και προσπαθεί να επιλύσει κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες από την πρώτη στιγμή” και το οποίο οξύνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η παροχή ύδατος από το αντλιοστάσιο του ρέματος της Εσχατιάς “εξελίσσεται σχεδόν σε μηδενική, με τις ανάλογες δυσάρεστες επιπτώσεις στην πανίδα και την χλωρίδα που φιλοξενείται μέσα στις Λίμνες”.

Για την “ταμπακιέρα”, ωστόσο, με τις ντροπιαστικές εικόνες στις λίμνες και την ευθεία απειλή καταστροφής του οικοσυστήματος, ουδεμία αναφορά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης έχει ως εξής:

Ενημερώνουμε για την κατάσταση που βρίσκονται οι λίμνες και ειδικότερα η 5η, για ένα πρόβλημα που ο Φορέας Διαχείρισης κληρονόμησε και προσπαθεί να επιλύσει κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες από την πρώτη στιγμή όπου ανέλαβε τα καθήκοντά του και που ως βασική προτεραιότητα έχει την διαχείριση και αποκατάσταση του υδάτινου κεφαλαίου.
Όπως όλοι γνωρίζουν, το πρόβλημα της ανεπαρκούς υδροδότησης των λιμνών του Πάρκου, χρονολογείται από την αρχή της λειτουργίας του.
Ατυχώς σήμερα, η συνεχώς μειούμενη παροχή ύδατος από το αντλιοστάσιο του ρέματος της Εσχατιάς (μοναδική πηγή υδροδότησης των λιμνών), οξύνθηκε απελπιστικά ύστερα και από τον εγκιβωτισμό του ρέματος, στα πλαίσια αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιήθηκαν από το τότε ‘ΥΠΕΧΩΔΕ’. Ως αποτέλεσμα είχε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να εξελίσσεται σχεδόν σε μηδενική, με τις ανάλογες δυσάρεστες επιπτώσεις στην πανίδα και την χλωρίδα που φιλοξενείται μέσα στις Λίμνες.
Μέχρι σήμερα, ο Φορέας Διαχείρισης έχει υλοποιήσει σοβαρά έργα υποδομής, από τα οποία πολλά δεν είναι εμφανή, καθώς εξελίσσει και πολλά άλλα, όπως την αποκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης του Πάρκου, την ενίσχυση του φωτισμού, την διάνοιξη περιπατητικών διαδρομών και οδεύσεων πυροπροστασίας, κ.α.
Παράλληλα, καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει την έλλειψη τεχνικό-οικονομικών δομών και υπηρεσιών, τις εξαιρετικά μακροχρόνιες (υποχρεωτικές εκ του νόμου), διαδικασίες για την περάτωση κάθε μεγάλου έργου, όπως αυτό της στεγανοποίησης της 5ης Λίμνης, μια διαδικασία που είναι ήδη σε εξέλιξη και έχει ξεκινήσει προ πολλών μηνών.
Όλοι μας, εργαζόμενοι και διοικούντες στο Πάρκο, εργαζόμαστε καθημερινά για το καλύτερο που μπορούμε να δώσουμε στο Πάρκο και στους επισκέπτες του.

Ο Φορέας Διαχείρισης

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -