KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Φωνή λαού και κινητοποίηση Νίκου Ζενέτου άνοιξαν παράθυρο στον ορίζοντα του πάρκου Τρίτση

22/08/2019 10:16
Ανανεώθηκε 22/08/2019 11:49
3 '
πάρκο Τρίτση, Νίκος Ζενέτος
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η οργή του δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου από τις εικόνες με τα νεκρά ψάρια, τα λύματα, τα σκουπίδια και τις στερεμένες λίμνες στο πάρκο Τρίτση, παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, διαπέρασε τους τοίχους του Δημαρχείου Ιλίου και απλώθηκε προς κάθε πολιτική κατεύθυνση. Η θερινή ραστώνη, που βρισκόταν στο απόγειό της, δεν τον εμπόδισε να υποβάλλει μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου, να στείλει επιστολές στον Υπουργό και τους προέδρους των συλλογικών οργάνων των Δήμων, κοντολογίς να κινήσει “θεούς και δαίμονες”, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Έστω, να σημάνει την αρχή της σωτηρίας για το πάρκο.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η κινητοποίησή του, αν και σε χρόνο θεωρητικά νεκρό, δεν πήγε χαμένη. Αποδεικνύοντας πως οι άνθρωποι που πάνε μπροστά έναν τόπο, είναι εκείνοι που σηκώνονται οποτεδήποτε χρειαστεί, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγη ώρα μετά την επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ως καθ’  ύλην αρμόδιου, επικοινώνησε με τον κ. Ζενέτο ο γ.γ. του Υπουργείου Κωνσταντίνος Αραβώσης, ζητώντας να ενημερωθεί για το πρόβλημα και δεσμευόμενος να το κοιτάξει άμεσα.

Τέσσερις ημέρες αργότερα επισκέφθηκε το πάρκο Τρίτση και ο ίδιος ο Υπουργός, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα και η εικόνα που αποκόμισε επιβεβαίωσε πλήρως τις αιτιάσεις και την άμεση κινητοποίηση του Δήμου, αφού ήταν, όπως είπε, άκρως απογοητευτική. Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα στο Σεπτέμβριο ενώ σε επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος.

Η άμεση αντίδραση του κ. Χατζηδάκη έδωσε τη δυνατότητα στο Νίκο Ζενέτο να κάνει λόγο για “φως στο βάθος του τούνελ το οποίο διένυσε τα τελευταία 5 χρόνια το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»”. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος, αφού ως πολιτικός που αρέσκεται σε πράξεις και όχι λόγια, περιμένει να δει πόσο άμεσα και πόσο ουσιαστικά θα είναι τα αποτελέσματα αυτής της αντίδρασης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο Δήμος Ιλίου, τον Ιούλιο του 2016 οργάνωσε μια γιγάντια επιχείρηση διάσωσης στο Πάρκο, επισκευάζοντας αντλίες και εγκαταστάσεις ενώ μετέφερε νερό στις λίμνες του πάρκου με υδροφόρες τόσο του Δήμου Ιλίου όσο και άλλων Δήμων της Δυτικής Αθήνας ύστερα από έκκληση του Δημάρχου Ιλίου. Ωστόσο, τον Απρίλιο του 2017, όταν οι εργαζόμενοι του Δήμου επιχείρησαν να προχωρήσουν σε προληπτική συντήρηση αντλίας γεώτρησης (στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 26978/16.06.2017 σύμβασης του έργου «Έκτακτες συντηρήσεις – επισκευές υπαρχόντων αντλητικών συγκροτημάτων») βρέθηκαν αντιμέτωποι με μηνύσεις και διώξεις από το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου.

Σημειώνεται επίσης, ότι αρμόδιος για την καθαριότητα του Πάρκου είναι με βάση το άρθρο 56 του Ν 4414/16 ο Φορέας Διαχείρισης, ο οποίος εισπράττει επιπλέον και τα ανταποδοτικά τέλη από τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα στο χώρο ευθύνης του.

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: