KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

«Βλέπεις καθαρά μόνο με την καρδιά…» είπε η αλεπού στον Μικρό Πρίγκιπα του Ζεφυρίου

19/05/2012 12:01
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

mikros prigipas«Πήγαινε να δεις τα τριαντάφυλλα», είπε η αλεπού… 
Ο μικρός πρίγκιπας έφυγε να δει ακόμη μια φορά τα τριαντάφυλλα. «Δε μοιάζετε καθόλου με το δικό μου τριαντάφυλλο», είπε. «Είστε όμορφα, αλλά κενά.Αν κάποιος τυχαίος περαστικός έβλεπε το τριαντάφυλλό μου, θα νόμιζε ότι σας μοιάζει. Εκείνο όμως είναι πολύ πιο σημαντικό από όλα σας, γιατί είναι το τριαντάφυλλο που έχω εγώ ποτίσει. Γιατί είναι το λουλούδι που προστάτεψα. Γιατί έχω σκοτώσει τα σκουλήκια του, γιατί είναι το τριαντάφυλλο που έχω ακούσει να παραπονιέται, να καμαρώνει ή να σιωπά. Γιατί είναι το τριαντάφυλλό μου το καλύτερο απ’ όλα. 
«Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία» είπε η αλεπού…

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το αριστούργημα του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξιπερύ «Ο μικρός Πρίγκιπας» ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, στο Πνευματικό Κέντρο, Ζεφυρίου, από την παιδική θεατρική ομάδα, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Στέλλας Νικολοθανάση.

Ένας ευαίσθητος μικρός Πρίγκιπας, ένας αφηγητής, μια αλεπού και γύρω άνθρωποι ματαιόδοξοι. Εξαιρετική η επιλογή του έργου γιατί απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και διαθέτει πλήθος μηνυμάτων, απολαυστικοί οι μικροί, εν δυνάμει, ηθοποιοί, σπουδαία η σκηνοθετική δουλειά της Στέλλας Νικολοθανάση. Η δυναμική του έργου φάνηκε και από το γεγονός ότι γελούσαν με τη ψυχή τους ακόμα και τα μικρά παιδιά – κοινό ιδιαίτερα απαιτητικό.

Προσωπικά, μου άρεσε ιδιαίτερα η αλεπού. Τόσο γιατί το κορίτσι που την υποδυόταν ήταν εξαιρετική, όσο και γιατί συμβόλιζε την ελπίδα με την οποία ζει πάντοτε ο άνθρωπος: πως το κακό και το πονηρό θα νικηθεί στο τέλος, γιατί αυτός είναι πάντα ένας παράξενος αλλά απαράβατος νόμος της φύσης…

 

Λεζάντες: 1. Η Σταυρούλα Δήμου περιτριγυρισμένη από παιδιά 2. Χαρά Ιατρίδου, Κώστας Σκαμαντζούρας, Γιώργος Ραφτέλης, Βούλα Γκάγκοση-Λιάκου 3. Πολλά μικρά παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση 4, 5, 6. Σκηνές από την παράσταση με τον μικρό πρίγκιπα, τον αφηγητή και τα παιδιά 7. Γιώργος Ραφτέλης, Κώστας Σκαμαντζούρας 8, 9. Η Σταυρούλα Δήμου και ο Κώστας Σκαμαντζούρας δίνουν λουλούδια στους μικρούς ηθοποιούς 10. Στέλλα Νικολοθανάση 11. Κώστας Σκαμαντζούρας 12. Η απαραίτητη αναμνηστική φωτογραφία στο τέλος της παράστασης

mikros prigipas1 mikros prigipas2  mikros prigipas3
 mikros prigipas4 mikros prigipas5   mikros prigipas6
 mikros prigipas8 mikros prigipas9   mikros prigipas10
 mikros prigipas11 mikros prigipas12   mikros prigipas13
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: