KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Απολογισμός δυο χρόνων για τη δημοτική κοινότητα Ζεφυρίου… Άρθρο της Βούλας Λιάκου-Γκάγκοση

25/02/2013 09:45
4 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

gagosi voulaΜόλις πριν από λίγες ημέρες κλείσαμε τα δύο χρόνια διοίκησης του νέου μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου. Γυρνώντας το βλέμμα στο ξεκίνημα, γεννιέται η ανάγκη για μια μικρή ανασκόπηση ή και απολογισμό της δουλειάς που έγινε όλο αυτό το διάστημα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο Καλλικράτης έφερε νέους θεσμούς, μεγάλες αλλαγές και ανατροπές στα πολιτικά δεδομένα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεσπίστηκαν νέοι νόμοι, εγκύκλιοι και άρθρα για τη συνένωση πρώην δήμων σε έναν μεγάλο και ενιαίο Δήμο. Οι πρώην Δήμοι που συνενώθηκαν ονομάστηκαν Δημοτικές Κοινότητες, που οριζόταν γι’ αυτές ένας νέος Πρόεδρος, και ένα Τοπικό Συμβούλιο με γνωμοδοτικό και εποπτικό χαρακτήρα. Αρμοδιότητες αρκετές, όμως όλες στο επίπεδο πρότασης και γνωμοδότησης.

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, και με αυτές τις αρμοδιότητες, κλήθηκα από το λαό του Ζεφυρίου, ως Πρόεδρος της Κοινότητας, να φέρω στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η περιοχή και να σταθώ δίπλα στην καθημερινότητα του δημότη. Έχοντας σαν γνώμονα την αγάπη μου γι’ αυτό τον τόπο και το βλέμμα στραμμένο στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζε, προσπάθησα σε συνεργασία με τα μέλη του Συμβουλίου να αναδείξω όλα τα θέματα που απασχολούν το Ζεφύρι και τους κατοίκους του.

Προβλήματα που βαλτώνουν, χρόνια τώρα, χωρίς να έχουν βρει τη λύση τους, έγιναν θέματα, προτάσεις και γνωμοδοτήσεις στο Συμβούλιο, αναδείχθηκαν και στη συνέχεια πήγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης. Κάποια από τα πιο καίρια θέματα που μπήκαν στο Συμβούλιο της Κοινότητας Ζεφυρίου είναι τα παρακάτω:

• Εισήγηση για έργα αποκατάστασης του δικτύου ομβρίων υδάτων, στην περιοχή Λίμνη. Είναι και το πρώτο έργο που με το οποίο ξεκίνησε ο νέος Δήμος.

• Προτάσεις στο Τεχνικό και Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου με εισηγήσεις και προβολή όλων των σοβαρών τεχνικών ελλείψεων σε έργα υποδομής της Κοινότητας, ανακατασκευή υπαρχόντων και ολοκλήρωση ημιτελών έργων. Πιο συγκεκριμένα: o Ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή της οδοποιϊας, o Κατασκευή εισόδου πόλης (παλιά στάση σίδερα) o Μελέτη δημιουργίας δεύτερης εισόδου της Κοινότητας με πρόσβαση στη λεωφόρο Φυλής o Επισκευή του Γυμναστηρίου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (παρκέ και στεγανοποίηση οροφής) o Προτάσεις – εισηγήσεις για φύλαξη – περιφρούρηση ασφάλειας κοινόχρηστων χώρων (παιδικές χαρές, γήπεδα, δημοτικά κτίρια). o Εξυγίανση και ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου o Ανάπλαση παιδικών χαρών, πλατειών κ.ά.

• Εισήγηση για λήψη προστατευτικών μέτρων για την ασφαλή κίνηση μαθητών στα σχολεία της περιοχής.

• Προτάσεις εισηγήσεις για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

• Προγραμματισμός Πολιτιστικών Εκδηλώσεως 2011-2012 (Ζεφύρεια, Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, Δενδροφύτευση στα δημοτικά σχολεία, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, Έκθεση ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Εικαστικών κ.λπ.)

• Προτάσεις για τον Κανονισμό Καθαριότητα της Κοινότητας ο οποίος εντάχθηκε στον γενικό Κανονισμό του Ενιαίου Δήμου Φυλής. • Εισηγήσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών της περιοχής

• Προτάσεις για την προβολή και ομαλή λειτουργία του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας.

• Εισήγηση για την προμήθεια πινακίδων ονομασίας οδών και αρίθμησης ακινήτων, καθώς και σημάτων οδοσήμανσης.

• Υποβολή προτάσεων για την αξιοποίηση χώρων και ικανοποίηση αιτημάτων των μελών του ΚΑΠΗ

• Πρόταση – γνωμοδότηση για τη διαδικασία τροποποίησης του Ρυμοτικού Σχεδίου και κατασκευή εκ νέου του Αναψυκτηρίου στο Πάρκο Κ. Λιάρος.

• Εισηγήσεις για εξυγίανση και ευπρεπισμό εγκαταλελειμμένων οικημάτων της Κοινότητας που συχνά γίνονται πόλος έλξης παραβατικών στοιχείων.

• Εισήγηση για την παραμονή των ιατρείων του ΙΚΑ στην περιοχή, και στέγασή του στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Αυτά και πολλά ακόμη ήταν τα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο της Κοινότητας, με κάποια από αυτά να υλοποιούνται, ενώ για εκείνα που εκκρεμούν, ο καιρός είναι μπροστά μας, να δούμε να καρποφορούν οι προσπάθειες και ο αγώνας που έγινε αυτά τα δύο χρόνια.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν την εικόνα των αναγκών της Κοινότητας, μετά από καθημερινή επικοινωνία με τους κατοίκους της, αλλά και η προσωπική μου γνώση των προβλημάτων ως μόνιμου κατοίκου Ζεφυρίου τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Σ’ αυτά τα δύο χρόνια που πέρασαν, πέρα από τα έργα υποδομής, κύριο μέλημα και προτεραιότητα δράσης, ήταν η προσπάθεια για επίλυση προβλημάτων που αφορούσαν στην καθημερινότητα του δημότη:

Θέματα ηλεκτροφωτισμού, Κάδων σκουπιδιών και ανακύκλωσης, Κλάδεμα δέντρων, Καθαριότητα σε δρόμους, σχολεία, παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους, Ανεργία, και πολλά ακόμα ήταν αυτά για τα οποία δινόταν καθημερινή μάχη, που τις περισσότερες φορές κερδίζαμε, προς όφελος και ανακούφιση των δημοτών αυτού του τόπου. Δυστυχώς όμως, η οικονομική ύφεση που βιώνει το έθνος και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας, δεν βοήθησε ώστε να τελεσφορήσουν όλες οι προσπάθειες, οι προτάσεις και οι εισηγήσεις. Το βέβαιο είναι πως μπήκαν τα θεμέλια για την ανάδειξη όλων των σοβαρών ελλείψεων που έχει η Κοινότητα, τόσο σε επίπεδο έργων υποδομής, όσο και σε θέματα ασφάλειας και καθημερινότητας.

Με την ελπίδα αλλά και την ευχή πως τα προβλήματα που αναδείχθηκαν και τα θέματα που μπήκαν στα Συμβούλια, θα βρουν το δρόμο της υλοποίησης τη χρονιά που διανύουμε, και με προσωπική δέσμευση πως από οποιαδήποτε θέση αυτής της διοίκησης, θα προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο αυτού του τόπου, εύχομαι σε όλους σας:

Μια Καλή και Δημιουργική Χρονιά, Με Υγεία, Καρτερικότητα και Περίσσεια Αισιοδοξία, Αγάπη και Χαμόγελο

Βούλα Λιάκου Γκάγκοση

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: