10.7 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Α.Ο ΔΙΑΣ Αχαρνών: Γιατί τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται το άθλημα της...

Α.Ο ΔΙΑΣ Αχαρνών: Γιατί τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται το άθλημα της πάλης

- Advertisement -

Γιατί τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται το άθλημα της πάλης: Το αναλύουμε με τον Βλαδίμηρο Σιδηρόπουλο, Πτυχιούχο Ρωσικής Κρατικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, Ph.D. Βιολογικών Επιστημών, Επιστημονικό Κέντρο Προστασίας Υγείας Παιδιών & Εφήβων Ρώσικη Ομοσπονδία.

Τι είναι η πάλη και τι προσφέρει στα παιδιά;

- Advertisement -
- Advertisement -

Το άθλημα της Ολυμπιακής πάλης γεννήθηκε στην Ελλάδα. Δεν είναι άθλημα σωματικής βίας.  Έχει τη δυνατότητα να γυμνάζει, με τον πιο αρμονικό τρόπο όλο το σώμα σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας .  Αναπτύσσει τον κοινωνικό τρόπο σκέψης και στάσης ζωής. Απαιτεί διαρκή και υπομονετική προσπάθεια για βελτίωση της ακρίβειας των κινήσεων και των δεξιοτήτων. Αναπτύσσει τα αντανακλαστικά. Απαιτεί αρμονική εκγύμναση όλων των μυών του σώματος αφού κάθε κίνηση απαιτεί και άλλη θέση (του σώματος).

Συμβάλλει η πάλη στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και αν ναι με ποιον τρόπο;

Κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και του αγώνα υπάρχει συχνή εναλλαγή συναισθημάτων που διαμορφώνει χαρακτήρες οι οποίοι διακρίνονται για την αυτοκυριαρχία, την αυτογνωσία, την αυτοσυγκέντρωση και την πειθαρχία.  Επίσης μαθαίνει τα παιδιά να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. Για παράδειγμα η εκμάθηση μια συγκεκριμένης τεχνικής αποτελεί ένα στόχο που τα παιδιά καλούνται να επιτύχουν.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί πάλη;

Η σωστή αθλητική διαπαιδαγώγηση ξεκινά στα 5 έτη. Στον αθλητικό μας όμιλο υλοποιείται  ένα καινοτόμο πρόγραμμα άσκησης μέσω της πάλης που έχει σαν στόχο  να αναπτύξει μια δυνατή αίσθηση ισορροπίας μυϊκού συντονισμού, κιναίσθησης, ευλυγισίας, ευκαμψίας, επιδεξιότητας, ενδυνάμωσης, καρδιοαναπνευστικής βελτίωσης αλλά και ιδιαίτερων ψυχικών ικανοτήτων.

Γνωρίζουν οι γονείς τα τεράστια οφέλη του αθλήματος της πάλης στα παιδιά τους;

Αρκετοί αλλά όχι πολλοί. Αυτός είναι ο λόγος που δεν προτρέπουν με επιμονή τα παιδιά τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Θεωρούν  πως πρέπει να ασχοληθούν με την εκμάθηση αρκετών ξένων γλωσσών και παράλληλα να τα ενισχύουν με ιδιαίτερα μαθήματα και άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες.
Θα πρέπει όμως να σκεφτούν πόσες ώρες την ημέρα το παιδί κινείται και πόσες έχει καθιστική ζωή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι ώρες που παρακολουθεί τηλεόραση, σερφάρει στο internet, παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια ή συνομιλεί με φίλους του στο κινητό;

Δεν γνωρίζουν πως η ενασχόληση του παιδιού με το άθλημα της πάλης κατ’ αρχήν το βοηθά να συγκεντρώνεται ευκολότερα στο διάβασμα.

Το παιδί πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη να εκτονώνει την ενέργεια που κρύβει μέσα του ώστε στη συνέχεια να μπορεί να συγκεντρωθεί στη μελέτη. Αυτό γίνεται μόνο με την άσκηση. Ο αθλητισμός  και ειδικά η πάλη βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και τη διανοητική ευεξία.

Προλαβαίνει ένα παιδί να ασχολείται με την πάλη και παράλληλα να μελετά τα μαθήματα του;

Ο αθλητισμός δεν απαιτεί θυσίες. Όλα έχουν να κάνουν με το σωστό προγραμματισμό στην καθημερινότητα. Αυτό σημαίνει πως αν ένα παιδί μπορεί να συνδυάσει και τα δύο και να είναι άριστο και αποδοτικό.

Που μπορώ να απευθυνθώ για εγγραφή;

Στον Α.Ο. Δία Αχαρνών, στο Γήπεδο Αχαρναϊκού το οποίο βρίσκεται στην οδό Πηγαδά και Βλάχου.  Υπεύθυνος εγγραφών: Βλαδίμηρος Σιδηρόπουλος, τηλ. 6974129297.

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...
- Advertisment -