KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Μεταφέρθηκαν στο δημοτικό κατάστημα τα ΚΕΠ Ζεφυρίου

23/10/2013 11:55
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

raftelis giorgosΣτα νέα τους γραφεία, στο ισόγειο του δημαρχείου, μεταφέρθηκαν τα ΚΕΠ της δημοτικής κοινότητας Ζεφυρίου, απόφαση ιδιαίτερα ευνοϊκή για τους κατοίκους, δεδομένου ότι όλες οι σημαντικές υπηρεσίες της δημοτικής κοινότητας βρίσκονται σε ενιαίο πλέον χώρο. Τώρα οι κάτοικοι του Ζεφυρίου θα πηγαίνουν σε ένα και μόνο κτίριο για να παίρνουν απαραίτητα έγγραφα, γεγονός που τους γλυτώνει από μεγάλη ταλαιπωρία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Την παράδοση που θέλει τη δημοτική κοινότητα Ζεφυρίου να πρωτοστατεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, ακολούθησε και στην περίπτωση των ΚΕΠ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ραφτέλης. αποφασίζοντας και υλοποιώντας την μεταφορά τους στο δημαρχιακό κατάστημα. Το όφελος από αυτή την απόφαση ήταν διπλό: αφενός όλες οι υπηρεσίες θα ήταν συγκεντρωμένες σε ένα χώρο που σημαίνει καλύτερος έλεγχος και καλύτερη εξυπηρέτηση και αφετέρου οικονομικό όφελος για το δήμο, καθώς το κτίριο όπου βρίσκονταν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ήταν νοικιασμένο.

«Κριτήριο για την απόφαση της μεταφοράς των ΚΕΠ αποτέλεσε, καταρχήν, το γεγονός ότι έτσι θα εξυπηρετούνταν καλύτερα οι δημότες και κυρίως ευαίσθητες ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και γυναίκες με παιδιά. Όταν όλες οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται στο δημοτικό κατάστημα, σημαίνει μηδενική ταλαιπωρία για αυτούς. Μπορεί κάποιος να παίρνει μια ληξιαρχική πράξη ή ένα πιστοποιητικό που χρειάζεται από το δημοτολόγιο και την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο, να εξυπηρετείται στην συναλλαγή του με τα ΚΕΠ» τονίζει ο κ. Ραφτέλης.

Το κίνητρο, ωστόσο, ήταν και οικονομικό καθώς το κτίριο όπου βρίσκονταν μέχρι τώρα τα ΚΕΠ ήταν νοικιασμένο. «Προσπάθεια της διοίκησης είναι να εξοικονομεί χρήματα από όπου είναι δυνατόν, χωρίς να μειώνεται στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Αν δεν υπήρχε χώρος ή κρίναμε ότι η εξυπηρέτηση δεν θα ήταν επαρκής, δεν θα το κάναμε. Όμως, εφόσον μπορούσε να γίνει, το όφελος είναι διπλό και συνεπώς ανταποδοτικό στον κόσμο. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες ελλείψεις ακόμα αλλά αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα» υπογραμμίζει.

Όσο για την ανταπόκριση των δημοτών, ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου σημειώνει ότι είναι απολύτως θετική, διότι αποφεύγουν την ταλαιπωρία που συνεπάγονται οι μετακινήσεις από ένα σημείο της πόλης σε ένα άλλο, όσο κοντά και αν βρίσκεται.

Επιτυχημένο το πείραμα της μεταφοράς

Για τη δημοτική κοινότητα Ζεφυρίου δεν ήταν η πρώτη μεταφορά υπηρεσιών. Είχε προηγηθεί, με μεγάλη επιτυχία, η μεταφορά των ιατρείων του ΙΚΑ στο κτίριο όπου βρίσκονται τα ΚΑΠΗ, κίνηση που είχε, επίσης, διπλό όφελος. «Καταρχήν, εξυπηρετούνται άμεσα οι ηλικιωμένοι που πηγαίνουν καθημερινά στα ΚΑΠΗ. Χρειάζεται να ανέβουν μόνο έναν όροφο για να δουν τους γιατρούς τους και να γράψουν τα φάρμακά τους. Το σημαντικότερο είναι, όμως, ότι αν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση, σήμερα δεν θα υπήρχε ΙΚΑ στο Ζεφύρι. Σε μια περίοδο όπου όλα τα υποκαταστήματα κλείνουν, είναι πολύ σημαντικό ότι με την καίρια παρέμβαση του δήμου, το ΙΚΑ παρέμεινε» επισημαίνει.

Επιπλέον, ο κ. Ραφτέλης αποκαλύπτει ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες να έρθει παιδίατρος στο ΠΙΚΠΑ Ζεφυρίου, καθώς η σύμβασή του προηγούμενου έχει λήξει. «Την στιγμή που όλα τα ΠΙΚΠΑ κλείνουν, εμείς καταφέραμε και το κρατήσαμε ανοιχτό. Επιμείναμε στο γεγονός ότι υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερες συνθήκες στην περιοχή, γεγονός που καθιστά απολύτως απαραίτητη τη διατήρηση παιδιάτρου».

Ο ίδιος, εξάλλου, θεωρεί εξαιρετικό το γεγονός ότι πολλαπλασιάζονται – αντί να κλείνουν – οι κοινωνικές δομές στην περιοχή και απευθύνει θερμά συγχαρητήρια στην Κοινωφελή Επιχείρηση και τον πρόεδρό της Ιωάννη Ρόδη για τη λειτουργία Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου στο Ζεφύρι. Και προσθέτει: «Αποδεικνύουμε συνεχώς ότι όλες οι δομές του δήμου όχι απλώς λειτουργούν με αξιώσεις αλλά αυξάνουν τις δραστηριότητές τους προς όφελος των δημοτών. Η δημοτική κοινότητα Ζεφυρίου θα είναι παρούσα με όλο το δυναμικό της σε οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο και οι άνθρωποί του…».

 

raftelis kep raftelis kep1
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: