KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

13/10/2019 16:09
2 '
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν με την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Γιαννάκος εξήγησε ότι στην περιοχή του Πανοράματος υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο με την κακή ποιότητα της ρυμοτομίας που εισήγαγε το Σχέδιο Πόλεως όσο και με το γεγονός ότι αυτή η ρυμοτομία δεν εφαρμόστηκε ουσιαστικά πότε, καθώς είναι πρακτικά ανεφάρμοστη. Έτσι, υπάρχουν σήμερα πολλοί δρόμοι που δεν έχουν διανοιχθεί, 20 χρόνια μετά την κύρωση της Πράξης Εφαρμογής, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διέλευσης πεζών και οχημάτων.

HLEKTROFOTISTIKH

Πολλοί από τους μη διανοιχθέντες δρόμους  δεν πρόκειται να διανοιχθούν ποτέ, λόγω πρακτικών αδυναμιών, όπως σοβαρά απαιτούμενα τεχνικά έργα ή κατεδαφίσεις κτηρίων. Η κατάσταση έγινε εκρηκτική, και οι κάτοικοι του Πανοράματος ξεσηκώθηκαν, όταν  ένας δρόμος που χρησιμοποιούσαν αδιάλειπτα  τα τελευταία 70 χρόνια, η οδός Ιωαννίνων, έκλεισε μετά από την περίφραξη οικοπέδου από τον ιδιοκτήτη του.

Ο δρόμος αυτός, καταργείται από το Σχέδιο Πόλεως και αποδίδεται σε οικοπεδούχους, στο πλαίσιο της Πράξης Εφαρμογής, χωρίς να διανοίγονται οι εναλλακτικοί δρόμοι που το Σχέδιο προβλέπει. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι κάτοικοι να φτάνουν μετ εμποδίων στα σπίτια τους μέσα από οικόπεδα και κοινόχρηστους χώρους και να είναι αδύνατη η προσέγγιση οχημάτων μεγάλου όγκου (φορτηγών, ασθενοφόρων, απορριμματοφόρων  και πυροσβεστικών οχημάτων) με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια της περιοχής.

Η μόνη λύση, λέει ο Σύλλογος, είναι η τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως, με μελέτη και πρόταση του Δήμου, προκειμένου το Σχέδιο Πόλεως να καταστεί βιώσιμο και λειτουργικό. Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός έδειξε κατανόηση για το πρόβλημα και δήλωσε ότι θα επιληφθεί άμεσα του προβλήματος.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: