KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Χωρίς νερό το 21ο Δημοτικό Αχαρνών. “Καμπανάκι” από γονείς και εκπαιδευτικούς

16/10/2019 10:13
Ανανεώθηκε 16/10/2019 17:03
2 '
Χωρίς νερό το 21ο Δημοτικό Αχαρνών. "Καμπανάκι" από γονείς και εκπαιδευτικούς
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Χωρίς νερό έχει μείνει το 21ο Δημοτικό Αχαρνών, ένα σχολείο που έχει περίπου 320 μαθητές και στεγάζεται σε μια προσωρινή δομή από κοντέινερ. Το θέμα κατήγγειλε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου και έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, πέραν της έλλειψης ύδρευσης, τα κοντέινερς βρίσκονται στους πρόποδες της Πάρνηθας, χωρίς σκέπαστρο και με χωμάτινους αθλητικούς χώρους που την αυριανή ημέρα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, φανταζόμαστε τι θα συμβαίνει. Το σχολείο επλήγη από τον σεισμό του 1999 και από τότε οι μαθητές βρίσκονται σε κοντέινερς, που πέρυσι εκσυγχρονίστηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση σχολικού κτηρίου. Το προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ καθώς στην προσωρινή σχολική δομή δεν υπάρχει νερό με αποτέλεσμα το σχολείο να δανείζεται από γειτονικό νηπιαγωγείο.

Η διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η έλλειψη του βασικού αγαθού του νερού δυσχεραίνει την καθημερινότητα των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Μετά από επικοινωνία που είχε το skai.gr με το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 21ου Δημοτικού Αχαρνών εκφράστηκε η έντονη αγωνία και δυσαρέσκεια όλων των γονέων. Οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ταλαιπωρούνται ήδη με τις δυσμενείς συνθήκες της προσωρινής δομής και καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα επιπλέον μείζον θέμα υγιεινής.

Όπως δήλωσε o πρόεδρος του ΔΣ Γονέων του σχολείου Ηλίας Κολλύρης: «Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να ευαισθητοποιηθεί και να παρέμβει  ώστε να επιλυθεί άμεσα το θέμα του νερού. Φυσικά και να αποδοθούν βαρύτατες ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν καθότι οι αρμόδιοι φορείς ΕΥΔΑΠ και ΚΤΥΠ μεταφέρουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο. Με την υγεία των παιδιών δεν θα πειραματίζεται κανένας. Αύριο Πέμπτη τα παιδιά του 21ου Δημοτικού σχολείου Αχαρνών να έχουν νερό».

Πηγή: skai.gr

 

Χωρίς νερό το 21ο Δημοτικό Αχαρνών. "Καμπανάκι" από γονείς και εκπαιδευτικούς Χωρίς νερό το 21ο Δημοτικό Αχαρνών. "Καμπανάκι" από γονείς και εκπαιδευτικούς

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: