9.1 C
Athens
16 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Εγκαινιάστηκε το πρώτο στην Αυτοδιοίκηση μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Θα λειτουργεί στο Δήμο...

Εγκαινιάστηκε το πρώτο στην Αυτοδιοίκηση μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Θα λειτουργεί στο Δήμο Φυλής που αναλαμβάνει όλα τα έξοδα

- Advertisement -

Το προσεχές ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών», τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο στα Άνω Λιόσια, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια καινοτόμα, για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα, συνεργασία  του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Πολυτεχνείου Κρήτης με τον Δήμο Φυλής, ο οποίος αναλαμβάνει να καλύψει όλα τα έξοδα, προκειμένου να μην πληρώνουν δίδακτρα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

- Advertisement -
- Advertisement -

Καλωσορίζοντας τους επίσημους και τον κόσμο, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς χαρακτήρισε ιστορική ημέρα για τον Δήμο τα εγκαίνια του μεταπτυχιακού προγράμματος, καθώς παίρνει σάρκα και οστά η επιθυμία για λειτουργία ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στην περιοχή. Τόνισε ότι τα πρώτα προγράμματα είναι σχεδόν «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα του Δήμου, έκανε λόγο για την αρχή μιας στενότερης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και εξέφρασε τον μεγάλο του στόχο που είναι η εγκατάσταση σχολών του Πανεπιστημίου στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, χαρακτήρισε φωτεινό παράδειγμα για τα αυτοδιοικητικά πρότυπα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει στον Δήμο Φυλής και εξέφρασε την επιθυμία να εξελιχθεί η συνεργασία ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς δεν πρέπει μόνο να παρέχουν αλλά και να διαχέουν τη γνώση. «Ο δήμαρχος Φυλής κινήθηκε εμπνευσμένα και με απόλυτη συνέπεια στη θέλησή του να αλλάξει το αποτύπωμα του Δήμου» ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι το παράδειγμα.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής τόνισε ότι δυο εμβληματικά Πανεπιστήμια ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, επεσήμανε ότι η Δυτική Αττική είναι πολλά περισσότερα από την αποθήκη της Αττικής, χαρακτήρισε πρόκριμα για την αναγέννηση της περιοχής τη συνεργασία με τον Δήμο και σημείωσε ότι μέσα από μεταπτυχιακό πρόγραμμα, η ενδοχώρα του τόπου καλείται να αξιοποιήσει με μοντέρνο τρόπο, ότι πιο παραδοσιακό διαθέτει.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο διευθυντής του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Νικόλαος Ματσατσίνης και ο διευθυντής του ΜΠΣ που θα λειτουργήσει στο Δήμο Φυλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Πέτρος Καλαντώνης.

Να σημειωθεί, ότι αναφορικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο ΜΠΣ οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να διαβάσουν λεπτομέρειες στο ΦΕΚ 3782/Β’/14-10-2019, κάνοντας τη σχετική αναζήτηση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου (www.et.gr ).

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής πρόσκληση συμμετοχής, με την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι φοιτητές να υποβάλλουν αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η αξιολόγηση θα γίνει από την Επιτροπή που ορίζει ο νόμος και τα μαθήματα θα αρχίσουν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Η πρόσκληση θα δημοσιευτεί στις ιστοσελίδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Δήμου Φυλής και θα γνωστοποιηθεί μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

 

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
Ο δήμαρχος Φυλής και ο υφυπουργός Παιδείας στα αποκαλυπτήρια της πλάκας του μεταπτυχιακού προγράμματος

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
Οι βουλευτής ΝΔ Δυτικής Αττικής κ.κ. Λιάκος και Κώτσιρας

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
Τιμητικές πλακέτες στον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
…τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
… τον διευθυντή του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαο Ματσατσίνη

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
… τον διευθυντή του ΜΠΣ που θα λειτουργήσει στο Δήμο Φυλής, καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Πέτρο Καλαντώνη

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
.. στο δημοσιογράφο και συνεργάτη του Πρύτανη Δυτικής Αττικής Θανάση Χούπη

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής
… και στο Σωτήρη Μασούρη, ο οποίος συμμετείχε στην προσπάθεια για τη λειτουργία του μεταπτυχιακού προγράμματος

μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, Δήμος Φυλής

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -