KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Και εμπορευτικό κέντρο και εμβληματική περιουσία

HOT STORY

Μεγάλο κύκλωμα με λαθραία και νοθευμένα ποτά εξαρθρώθηκε σε Καματερό και Ασπρόπυργο

07/11/2019 17:40
2 '
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Με έδρα στο Καματερό δρούσε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα νόθευσης και διανομής ποτών σε κάβες και καταστήματα. Η Αστυνομία συνέλαβε εννέα εμπλεκόμενα άτομα κατά της έφοδό της σε δύο χώρους όπου παρασκευάζονταν τα ποτά-“μπόμπες” σε Ασπρόπυργο και Καματερό.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πρόκειται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,  για ένα  πολυεπίπεδο εγκληματικό δίκτυο, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, παρασκευή, επανατυποποίηση, νόθευση και περαιτέρω διάθεση στην αγορά παράνομων αλκοολούχων ποτών με ολέθριες συνέπειες στην υγεία των καταναλωτών.

HLEKTROFOTISTIKH

Στο πλαίσιο των ερευνών, όπου διαπιστώθηκε η παράλληλη λειτουργία τριών υποομάδων με μέλη που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, για να δυσχεραίνεται η δουλειά της Αστυνομίας,  εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος – κοντέινερ παράνομων αλκοολούχων ποτών στον Ασπρόπυργο καθώς και δύο εργαστήρια παρασκευής – επανατυποποίησης και νόθευσης στο Καματερό. Κατασχέθηκαν πάνω από ένας τόνος αιθυλικής αλκοόλης, περισσότερες από 28.000 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 7.10) πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων αλκοολούχων ποτών, ποσότητες ποτών (ούζο, κονιάκ, μαστίχα) καθώς και πλήρης εξοπλισμός νόθευσης ποτών (πλήθος από φιάλες βενζίνης, κόλλες, παλέτες, ανυψωτικά μηχανήματα κ.τ.λ.).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πρώτη υποομάδα διακινούσε ποτά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ τα μέλη της αναλάμβαναν και τα ίδια τη νόθευση και παραποίηση των αλκοολούχων ποτών, τα οποία είχαν προέλευση κυρίως από τη Βουλγαρία, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Καματερό Αττικής.

Διακίνηση σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα

Η δεύτερη υποομάδα προμηθευόταν νοθευμένα- παραποιημένα ή λαθραία ποτά από την πρώτη υποομάδα και τα διακινούσε τόσο στην Αττική όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Επιπλέον, αναλάμβανε η ίδια την παραποίηση-νόθευση των ποτών σε διαφορετικό ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επίσης στο Καματερό.

Σε κάβες στην Αττική

Η τρίτη υποομάδα προμηθεύονταν ποτά από τη δεύτερη υπο-ομάδα και τα διακινούσε σε πελάτες και καταστήματα – κάβες σε ολόκληρη την Αττική.

Ο αρχηγός της οργάνωσης, που είναι μεταξύ των συλληφθέντων, προμήθευε τον αρχηγό της δεύτερης υποομάδας και μέσω αυτού κατ’ επέκταση όλη την εγκληματική οργάνωση με νοθευμένα-παραποιημένα ή λαθραία αλκοολούχα ποτά. Για το λόγο αυτό είχε στην κατοχή του κοντέινερ στην περιοχή του Ασπροπύργου, όπου αποθήκευε τα λαθραία αλκοολούχα ποτά.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(28.213) φιάλες αλκοολούχων ποτών (νοθευμένες ή προϊόν λαθρεμπορίου),

1- τόνος και -100- λίτρα αιθυλική αλκοόλης,

7.100- πλαστές ετικέτες διάφορων εμπορικών οίκων (αλκοολούχων ποτών),

690- λίτρα ούζο, -300- λίτρα κονιάκ καθώς και 110- λίτρα μαστίχα

4- ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και -2- δίκυκλες μοτοσικλέτες καθώς και το χρηματικό ποσό των -32.330- ευρώ.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: