11.4 C
Athens
16 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Η κογιανή", τα "κάστανα" και... το "κοκορέτσι". Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την εξάρθρωση...

Η κογιανή”, τα “κάστανα” και… το “κοκορέτσι”. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την εξάρθρωση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών σε Αχαρνές και Άνω Λιόσια (φωτό)

- Advertisement -

Πολύπλοκο ήταν το εγκληματικό δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δρούσε κυρίως στις περιοχές των Αχαρνών και της Φυλής και εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, το δίκτυο, που δρούσε εδώ και ένα χρόνο, συγκροτούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, που είχαν φτιάξει ένα πολυδαίδαλο σχήμα. Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 50 άτομα, ενώ έχουν γίνει έως αυτή την ώρα 22 συλλήψεις (20 Έλληνες και 2 Αλβανοί) και έχουν κατασχεθεί, μεταξύ άλλων, ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα από πλήρες εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης κοκαΐνης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών σχετικά με τη δράση ατόμων τα οποία λειτουργούσαν ως διακινητές ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών. Από τις αστυνομικές έρευνες διαπιστώθηκε η ύπαρξη ενός ευρύτερου εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν κυρίως στους καταυλισμούς των Αχαρνών (Αυλίζα, Αγία Σωτήρα, Πλάτωνας και Σαράντα Μάρτυρες), καθώς και στο Ζεφύρι και τα Άνω Λιόσια. Όπως προέκυψε τα άτομα αυτά συνέστησαν εγκληματικές ομάδες, είτε με τη μορφή της εγκληματικής οργάνωσης, είτε με τη μορφή ομάδας- συμμορίας, με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση μια πλήρους ανταγωνιστικής αγοράς ναρκωτικών – ψυχοτρόπων ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη) και την εμπορία τους σε ιδιαίτερα δελεαστικές τιμές, σε χρήστες ναρκωτικών από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και από την επαρχεία.

Η μια εγκληματική οργάνωση αποτελούσε βασικό διακινητή στην περιοχή της Αυλίζας και στην περιοχή του Πλάτωνα στις Αχαρνές, τα τελευταία χρόνια. Όταν κάποιο μέλος της οδηγείται στη φυλακή, τη δράση του κυκλώματος συνέχιζαν τα υπόλοιπα μέλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην περιοχή των Αχαρνών η προσέλευση των χρηστών ξεπερνούσε τους 100 καθημερινά, με αποτέλεσμα να κερδίζουν από 1.300 έως 1.500 ευρώ την ημέρα. Τα μέλη του δεύτερου κυκλώματος διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είχαν αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών κοκαΐνης και κάνναβης, ενώ είχαν ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης σε 100 ευρώ το γραμμάριο.

Διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες κυρίως στις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη και Σπάτα. Σημειώνεται, ότι διατηρούσαν στενή επαφή με το άλλο κύκλωμα, ενώ όπως διαπιστώθηκε διατηρούσαν σε δύο οικίες των μελών του, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών. Όσον αφορά στις περιφερειακές συμμορίες, αποτελούσαν βασικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις Αχαρνές, στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Λόφου Αυλίζας και Σαράντα Μαρτύρων. Οι συμμορίες αυτές συνδέονταν στενά μεταξύ τους και είχαν προαποφασίσει να τηρούν σταθερή τιμή πώλησης των ναρκωτικών, προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

Βασικό μέλος συγκεκριμένης συμμορίας που μετέφερε συστηματικά ποσότητες κάνναβης από τα Βαλκάνια, ήταν 35χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι φυλακισμένος, ενώ βοηθός του ήταν μια 37χρονη Ελληνίδα. Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, προμήθευαν συστηματικά διακινητές, κυρίως στην περιοχή των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων. Σημειώνεται, ότι ο 35χρονος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών, στην περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ μετέφερε 105 κιλά κάνναβης.

Οι κωδικοί συνεννόησης των μελών του κυκλώματος

Οι συλληφθέντες για να επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιούσαν διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακές εφαρμογές. Κατά τις συνομιλίες τους, χρησιμοποιούσαν ειδικό φρασεολόγιο και κωδικούς, για να μην γίνονται αντιληπτοί από την αστυνομία. Ενδεικτικά, ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας τους, καθώς και «λάστιχα». Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους. Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» , «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει. Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι», λόγω του λευκού χρώματος της ουσίας. Πολλές φορές την αποκαλούσαν «κοκορέτσι». Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι». Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι». Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές», η οποία υποδήλωνε τα γραμμάρια, ενώ τα χρήματα τα αποκαλούν “χαρτιά” και “λοβέ”.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20 έρευνες σε σπίτια, κατά τις οποίες εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 200 γρ. κοκαΐνης, 500 γρ. κάνναβης, 1.035 γρ.χημικής ουσίας νόθευσης ναρκωτικών ουσιών, 20 γρ. ηρωίνης, 2 γρ. κάνναβης, σε μορφή σοκολάτας, 9 στιπόχαρτα LSD (τρυπάκια), 3 αυτοκίνητα, πιστόλι, μηχανήματα και εργαλεία που αποτελούσαν μέρος του εργαστηρίου τυποποίησης και νόθευσης κοκαΐνης. Επίσης, από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών το πρόσφατο χρονικό διάστημα, για την ίδια υπόθεση κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων και 522 γρ. κοκαΐνης, 752 γρ. ηρωίνης και 3 Ι.Χ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -